اصغر حصیری، مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در حاشیه آئین دوره آموزشی دانشآموزان عمرهگزار در گفتوگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، اظهار کرد: بر اساس روایات وارده از سوی اهل بیت(ع) اهمیت ولایت بالاتر از حج است و حج بی ولایت حج کاملی نیست.
وی در ادامه مصداق ولایت را در عصر کنونی ولی فقیه دانست و گفت: ما هر چه داریم از ولی فقیه است. عزت ما، استقلال ما، قدرت ما در منطقه و دنیا همه به برکت ولی فقیه است و ما باید مطیع محض ولایت باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به اینکه فریضه حج یکی از ارکان دین مبین اسلام است و کسی که توفیق حج را پیدا نکند یکی از ارکان اساسی اسلام را به جا نیاورده است، بیان کرد: یکی از آثار و برکات حج بخشش گناهان است و حجاج باید از این فرصت در روز عرفه برای پاک کردن گناهانشان استفاده مفید کنند.
وی اضافه کرد: نماز، روزه، زکات، حج و ولایت اهل بیت(ع) از ارکان دین اسلام هستند که به جا نیاوردن هر یک از این ارکان باعث میشود که ساختمان دین ناقص باشد.
حصیری با بیان اینکه مدت این سفر معنوی 10 روز است، عنوان کرد: 45 نفر دانشآموز به همراه یک نفر روحانی و سه نفر مربی در قالب یک کاروان به اتفاق دانشآموزان استان هرمزگان و یاسوج سوم اسفند به این سفر معنوی اعزام میشوند.
وی تصریح کرد: حج نمونهای از زندگی است و این سفر کوتاه 10 روزه میتواند تمرین و الگویی برای همیشه دانشآموزان باشد.
حصیری بیان کرد: دوره آموزشی عمرهگزاران به منظور آشنایی با مناسک حج و اماکن متبرکه مقدس، نحوه انجام اعمال حج و شناخت سیره عملی پیامبر(ص) و ائمه توسط روحانی و مربیان انجام میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان اینکه در حج ظاهری انسان دچار هیچ تغییر و تحولی نمیشود، افزود: حج واقعی حجی است که انسان به دنبال تغییر و شناخت ذات احدیت باشد زیرا این افراد از سوی خداوند متعال دعوت شده و باید به نورانیت واقعی برسند.
وی در پایان یادآور شد: وحدت کلمه و یکپارچگی مسلمانان از مهمترین آثار سیاسی حج است، حج یکی از واجبات الهی است و سوغات این سفر معنوی تقوای الهی است. در احرام عمره و حج، حاجی با بیرون آوردن لباسهای دوخته و پوشیدن لباس احرام باید چنین تصور کند که لباس گناه را از تن بدر آورده و خود را به لباس عبودیت و بندگی آراسته است و آنگاه که با لبیکش ندای پروردگار را در دعوت به حج که از زبان ابراهیم شنیده است را پاسخ میگوید، چنین تصور میکند که پاسخ گفتنش به خدا پاسخی دیگر از سوی خدا خواهد داشت.