به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز، 27 بهمن در همایش «جامعه و فضای مجازی» با اشاره به برنامه پنجم توسعه اظهار کرد: 15 درصد از برنامه پنجم توسعه به لحاظ اجرایی و 85 درصد به لحاظ کمی در حوزه فناوری اجرا نشده است. به همین دلیل برنامهای در دو گام با نام 2+2 یعنی دوسال، دوسال به اجرای برنامهها بپردازیم و تأخیر را جبران کنیم، اجرا میکنیم.
وی افزود: ارتباطات اینترنت در دنیا 100 ترابیت در ثانیه ترافیک اینترنتی در جهان است، اما ما 100 گیگابیت بر ثانیه هستیم. این رقم یک دهم ترا میشود.
سیاست اغلب کشورها؛ توسعه دسترسی به دنیای مجازی
معاون وزیر ارتباطات و فناوری تصریح کرد: سیاست اغلب کشورها، توسعه دسترسی به این منبع گرانقدر اطلاعات است. عموم کشورهای دارای برنامه، به پهنای باند بیشتر توجه دارند.
وی بیان کرد: ما در اندازه ملی به دنبال شبکه ملی اطلاعات هستیم چون بیش از 80 درصد نیازهای مردم در این فضا تأمین میشود.
جهانگرد اظهار کرد: ارتباط بینالمللی ما 80 گیگ بود که امروزه به 100 گیگ رسید و تا پایان سال به 150 گیگا خواهد رسید. برای اجرای برنامه پنجساله نیازمند 18 میلیارد دلار سرمایه هستیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری تصریح کرد: تغییر پارادایم، در هم آمیختگی زیرساختها، سیر تطور رایانش ابری از ابزار به ساختار و از وب به شبکه اجتماعی و فضای مجازی مهمترین چالشهایی است که با آن روبرو هستیم.
ایجاد شبکههای اجتماعی با نگاه تخصصی و اقتصادی
وی بیان کرد: ما میتوانیم در گستره جهانی و ملی، همزمان پردازشهای وسیع و اطلاعات وسیع را با هزینههای صفر داشته باشیم به این معنی وارد عرصههای اقتصادی شویم. امروزه شاهد ایجاد شبکههای اجتماعی با نگاه تخصصی و اقتصادی هستیم که این امر سبب همافزایی شده است.
جهانگرد با اشاره به مهمترین مباحث شبکههای اجتماعی گفت: عضویت در شبکههای اجتماعی، بازبودن روابط و قابلیت گفتگو و تعامل از مهمترین مباحث شبکههای اجتماعی است. همچنین عدم رعایت حریم خصوصی، صفحات جعلی برای اشخاص حقیقی و حقوقی از چالشهای شبکههای اجتماعی بهشمار میرود.
وی بیان کرد: رسانههای اجتماعی در کنار فرصتها، تهدیدهایی را فراهم کرده که مهمترین آن تأثیراتی است که بر هویت میگذارد. از دیگر تأثیرات میتوان به هویت شخصی، هویت مجازی در مقابل هویت واقعی، هویت اجتماعی، هویت فرهنگی و هویت ملی اشاره کرد.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری تصریح کرد: در فضای ایرانی به دلایل سیاسی و اجتماعی، کپی رایت نادیده گرفته میشود. امیدواریم مشارکت و عضویت در فضای اجتماعی به عنوان امری درست مورد حمایت قرار گیرد.
از فضای رسانهای جدید باید بهرهمند شد؛ مقاومت و محرومیت غلط است
وی یادآور شد: در همه دورههای تاریخی شاهد بودیم که با ورود تکنولوژی به کشور، ابتدا مقاومت، سپس برخورد امنیتی و ممنوع و در نهایت آن را رها کردیم. در دورهای رادیو، سپس ویدئو و حالا ماهواره و شبکههای اجتماعی دچار این وضعیت هستند. در برابر فضای رسانهای جدید نمیتوان مقاومت و در نهایت آن را رها کرد، بلکه باید بهرهمندی مناسبی از آن داشت.
جهانگرد اظهار کرد: رسمی شدن فعالیت فضای مجازی در کشور، هویت مجازی را به هویت واقعی نزدیک میکند. ضمن بهرهمندی از مزایای آن، مسئولیتپذیری آن نیز همراه با فعالیت متعهدانه خواهد بود.
همایش ملی «جامعه و فضای مجازی» با هدف ارائه دانش نوین تولید شده با رویکرد مسئلهمحور در حوزه فضای مجازی و ارتباط آن با جامعه، 27 بهمنماه از سوی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران و انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.