کد خبر: 1375885
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۲
خدیجه گرشاسبی:

زمینه گسترش مجامع قرآنی بانوان در کشور فراهم شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: بانوی قرآن‌پژوه با تأکید بر لزوم حمایت از فعالیت‌های قرآنی بانوان توسط مسئولان کشوری اظهار کرد: باید زمینه‌های لازم برای گسترش بیشتر مجامع قرآنی بانوان در کشور فراهم شود.

خدیجه گرشاسبی، بانوی قرآن‌پژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به یازدهمین دوره همایش بانوان قرآ‌‌‌ن‌پژوه اظهار کرد: در این دوره از همایش بانوان قرآن‌پژوه در بخش قرآنی و پژوهشی انتخاب شده‌ام؛ سالیانه 800 نفر قرآن‌آموز دارم که در رشته‌های مختلف قرآنی آموزش می‌بینند و همچنین در کنار این کار، فعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی با محوریت قرآن را نیز دنبال می‌کنم.
این بانوی قرآن‌پژوه که دارای مدرک سطح دو حوزه علمیه است با بیان اینکه در حوزه پژوهشی، چهار اثر پژوهشی دارم، گفت: «زن، آیت اللهی»، «حجاب از دیدگاه آیات و روایات»، «فرهنگ اعتکاف» و «گامی به سوی شریعت» آثار پژوهشی بنده طی سال‌های گذشته هستند.

حضور بانوان پس از پیروزی انقلاب بانوان در تمام عرصه‌ها
وی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی و پژوهشی بانوان در کشور، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بانوان در تمامی عرصه‌های قرآنی، فعالیت‌های چشم‌گیری داشته‌ و گام‌های موثری در این حوزه‌ها برداشته‌اند و این در حالی است که پیش از انقلاب اسلامی عرصه فعالیت برای بانوان چندان وجود نداشته است و حافظان قرآن به شکلی که در حال حاضر هستند، وجود نداشتند و اگر وجود داشتند هم اصلاً دیده نمی‌شدند.

فعالیت‌های قرآنی بانوان پیش از انقلاب ساماندهی شده نبود
این بانون قرآن‌پژوه با یادآوری اینکه فعالیت‌های قرآنی بانوان پیش از انقلاب اسلامی به هیچ عنوان ساماندهی شده نبود، افزود: انقلاب اسلامی و جامعه کنونی ما پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانست جایگاه بانوان را در زمینه‌های مختلف شناسایی کند و عرصه را برای فعالیت‌های قرآنی بانوان باز کند، البته انتظاری که در این زمینه وجود دارد این است که مسئولان قرآنی و فرهنگی کشور توجه بیشتری به فعالیت‌های قرآنی بانوان داشته و انتظارات جامعه قرآنی بانوان را فراهم کنند.

اهتمام بیشتر مسئولان به تخصیص اعتبار قرآنی
وی ادامه داد: ما هر چه داریم از قرآن است و به همین دلیل نیز انتظار داریم که مسئولان فرهنگی و قرآنی و همچنین دولتمردان در زمینه تخصیص اعتبار برای فعالیت‌های قرآنی اهتمام بیشتری داشته باشند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز در مجلس از بودجه فعالیت‌های قرآنی بانوان دفاع کنند تا در زمینه فعالیت‌های قرآنی و پژوهشی، اعتبار بیشتری داشته باشیم.

همایش بانوان قرآن‌پژوه موجب ایجاد انگیزه می‌شود
گرشاسبی با اشاره به همایش بانوان قرآن‌پژوه که چند سالی است توسط موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) برگزار می‌شود، عنوان کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی در سطح کشور موجب می‌شود تا بانوان کشور انگیزه بیشتری برای فعالیت‌های قرآنی پیدا کنند و همچنین زمینه‌ای برای گسترش بیشتر مجامع قرآنی بانوان در کشور فراهم شود، البته چنین همایش‌هایی باید مورد حمایت مسئولان نیز قرار بگیرند تا نتایج بهتری را به همراه داشته باشند.

تخصیص اعتبارات قرآنی در کشور ضعیف است
وی با بیان اینکه به طور کلی تخصیص اعتبار قرآنی در کشور ضعیف است، افزود: از مهم‌ترین مشکلاتی که در حوزه فعالیت‌های قرآنی بانوان به چشم می‌خورد، کمبود بودجه و اعتبارات است که این اعتبارات نسبت با سایر حوزه‌ها بسیار کم و ضعیف است و در مقایسه با بودجه و اعتبارات سایر حوزه‌ها اصلاً دیده نمی‌شود.

فعالیت‌های قرآنی بانوان در استان‌ها خوجوش دنبال می‌شود
این بانوی فعال قرآنی اضافه کرد: اگر در استان‌ها و شهرهای مختلف شاهد اجرای برنامه‌های قرآنی و حضور بانوان در عرصه فعالیت‌های قرآنی هستیم، بیشتر زمینه مردمی و خودجوش دارد و مردم به صورت خودجوش وارد عرصه فعالیت‌های قرآنی شده‌اند و به ندرت این فعالیت‌های قرآنی با حمایت مالی و اعتباری دولت انجام می‌شود، البته باید عنوان کنیم که کمتر از 10 درصد از فعالیت‌های قرآنی در کشور از اعتبارات دولت بوده و 90 درصد فعالیت‌ها با کمک‌های مردمی انجام می‌شود.

لزوم حمایت از بانوان قرآنی در استان‌ها و شهرستان‌ها
وی با اشاره به فعالیت‌های بانوان قرآنی در استان‌ها و شهرستان‌ها، عنوان کرد: در بسیاری از شهرستان‌ها و شهرهای کوچک بانوان فعالیت‌های قرآنی گسترده‌ای دارند که این بانوان تاکنون به جامعه معرفی نشده‌اند و استان‌ها باید به شناسایی این بانوان قرآنی بپردازند و در برنامه‌ها مختلف از آنها تجلیل کنند تا انگیزه بیشتری برای فعالیت آنها ایجاد کرده و زمینه رشد و شکوفایی آنها را در عرصه قرآنی فراهم کنند.

captcha