معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برنامههای زیادی برای آموزش همگانی و توانمندسازی تشکلهای مردم نهاد در حوزه محیط زیست در دست طراحی، تدوین و اجرا است و مهمترین هدف از برگزاری این برنامهها مشارکت مردم جهت بالابردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست در بین اقشار مختلف است.
توانمندسازی تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی
وی افزود: این برنامهها در حوزه توانمندسازی تشکلهای مردم نهاد محیط زیستی و آموزش جوامع محلی و بومی طراحی شده است.
ابتکار خاطر نشان کرد: استفاده و مشارکت افرادی که در زمینه محیط زیست نظریات خوبی دارند، برای آموزش جوامع محلی تاثیر بسزایی در کاهش معضلات محیط زیستی در جامعه دارد.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه گفت: برنامههایی در راستای حمایت از محیط زیست با استفاده از فرهنگسازی دینی از سوی معاونتهای مختلف این سازمان تدارک دیده شده است که امیدواریم در طول سال آینده و با تامین اعتبارات لازم اجرایی شود.
راهاندازی مدارس جامع محیط زیست
وی در ادامه با بیان اینکه فرهنگسازی باید از دوران کودکی انجام شود اظهار کرد: با همکاری آموزش و پرورش نیز در حال نهایی کردن تفاهم نامهای برای راهاندازی مدارس جامع محیط زیست هستیم، زیرا حدود 18 میلیون دانش آموز نقش موثری هم بر روی خانوادههای خود و هم در مدیریت آینده کشور دارند و باید بتوانیم به این ترتیب ظرفیتسازی خوبی در این حوزه داشته باشیم.
ابتکار گفت: برگزاری نمایشگاه محیط زیست سکوی پرتابی برای علاقهمندان به محیط زیست بود تا بتوانند داشتههای خود را در معرض دید عموم و کارشناسان قرار دهند.
رئیس سازمان محیط زیست کشور استفاده از پتانسیل رسانهها برای حل معضلات زیستی را مهم ارزیابی و تاکید کرد: حضور رسانهها در بررسی موضوعات زیست محیطی فرصتی را فراهم میکند تا معضلات زیست محیطی را به شکل حرفهای دنبال و نتایج را به صورت یک فرهنگ به مردم انتقال دهند.