به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری نهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس اسلامی، «هاما آمادو»، رئیس مجلس ملی نیجر، امروز، سهشنبه(29 بهمن)، طی سخنانی گفت: از طرف ملت نیجر به مردم شریف ایران به دلیل برچیده شدن بخشی از تحریمها تبریک میگویم و معتقدم که فداکاری مردم ایران باعث بیاثر شدن این تحریمها بود.
وی افزود: برچیدهشدن بخشی از این تحریمها نشانه فعالیتهای برجسته هیئت دیپلماتیک ایران بود؛ چراکه علیرغم لجاجت و ناسازگاری طرفهای غربی، ایران توانست در میز مذاکره حاضر شود و با گفتوگو تحریمها را بردارد.
جهان اسلام در مواجهه با خطر تروریسم
هاما آمادو در بخش دیگری از سخنانش به مشکلاتی که در برخی کشورهای اسلامی وجود دارد، اشاره و عنوان کرد: در برخی کشورهای اسلامی عدهای تروریست به نام اسلام در حال انجام فعالیتهای تروریستی و کشتار مردم بیدفاع هستند. برای مثال جمهوری مالی یکی از کشورهای اسلامی است که بخشهایی از آن مدتی تحت اشغال نیروهای شورشی بود که به نام دفاع از اسلام هرگونه جنایتی را انجام دادند ولی خوشبختانه با کمک کشورهای همسایه و سازمان ملل متحد، انتخابات آزاد در این کشور برگزار شد و شورشیان از کشور رانده شدند.
رئیس مجلس ملی نیجر با بیان اینکه قاچاق انسان، مواد مخدر و اسلحه بخشی از فعالیتهای این گونه گروههای تروریستی را تشکیل میدهد، تاکید کرد که مشاهده چنین فعالیتهایی در قرن 21 که قرن فناوری و پیشرفت در جهان است، غیرقابل باور است.
سوریه؛ نیازمند همیاری و انسجام جهان اسلام
وی افزود: سوریه یکی دیگر از کشورهایی است که نیازمند همیاری و انسجام همه کشورهای اسلامی است. باید صادقانه بگویم که نباید به گفتن حرفهای خوب بسنده کنیم؛ بلکه باید اقدامی عملی انجام دهیم و مردم سوریه را از بحرانی که گرفتارش شدهاند، رهایی بخشیم. رئیس مجلس ملی نیجر گفت: متأسفانه در اجلاسها فقط به بیان اظهارات زیبا پرداخته میشود و هیچ تدبیر عملی برای دستیابی به نتیجهای مناسب اتخاذ نمیشود. سوریه نیازمند همبستگی واقعی مسلمانان است.
هاما آمادو اضافه کرد: اسلام دین صلح، مدارا و آرامش است و همه کشورهای اسلامی باید از بنیادگرایی و افراط در هر شکل آن دوری کنند و احترام به حقوق اقلیتها را در اولویت قرار دهند؛ چراکه دین اسلام بر همزیستی مسالمتآمیز میان شهروندان با ادیان مختلف تاکید دارد.
وی در پایان گفت: وظیفه ماست که در نهمین اجلاس این اتحادیه علاوه بر پرداختن به مسائل سیاسی، موضوعات اجتماعی از قبیل حقوق زنان و کودکان در کشورهای اسلامی را نیز مورد بحث قرار دهیم. همچنین مقابله با اسلامهراسی که به شکل غیرقابل قبولی در کشورهای غربی در حال افزایش است، باید یکی از دغدغههای مهم حاضران در این اجلاس باشد.