کد خبر: 1376999
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۹
در بیانیه مشترک هفتمین نشست گفت‌وگوی ادیان:

اندیشمندان مسلمان و مسیحی خواستارجهان عاری از خشونت شدند

:اندیشمندان مسلمان و مسیحی طی دو روز گفت‌و گو در هفتمین دور نشست دینی مرکز گفت‌و گوی ادیان با شورای جهانی کلیساها در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دوشنبه،28 بهمن‌ماه، در بیانیه پایانی این نشست بر تحقق صلح و جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در ادامه بیانیه‌ مشترک هفتمین نشست گفت‌وگوی ادیان برموارد زیر تأکید شد:

اهمیت تأکید براعتقاد مشترکمان به خدای واحد (الله) به‌عنوان ستون اساسی معنویت مشترکمان.

نیاز توجه به معنویت به‌عنوان راه حل کلیدی مشکلات اساسی انسانیت؛ در این رابطه، گفت‌وگوی بین ادیان نه تنها زمینه را برای تبادل افکار فراهم می‌آورد بلکه برای پیروان ادیان ممکن می‌سازد تا از تعلیمات دینی یکدیگر آگاهی پیدا و در رابطه با دغدغه‌های جامعه جهانی معاصر موضع مشترک اتخاذ کنند.
گفت‌وگوی بین ادیان راهی حیاتی برای استقرار صلح و امنیت ارائه می‌دهد؛ گفت‌وگو تلاشی است برای ایجاد دنیایی عاری از خشونت و افراطی‌گری و تأکید بر تعهد اسلام و مسیحیت به همکاری برای اشاعه صلح در جهان، صلح و دوستی از طریق احترام به تنوع فرهنگ‌ها و ادیان و تعهد مشترک به اخلاق و معنویت قابل حصو‌ل است.
با توجه به مسئولیتمان برای جلب توجه جدی جامعه جهانی به صلح، دوستی و تعاون، تمایل خود را برای همکاری مشترک بر روی منشور مشترک صلح و عدالت ابراز می‌داریم؛ ما از قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل تحت عنوان«جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری» استقبال و بر نقش متفکران دینی در جلوگیری از خشونت و افراطی‌گری تأکید می‌کنیم.
شکاف قدرت و ثروت در دنیای ما در حال افزایش است، که می‌تواند چالش‌هایی جدی برای ارزش‌های اخلاقی و تعهد به صلح که در مرکز ادیان ما قرار دارد، ایجاد کند.
در ادامه بیانیه پایانی، اندیشمندان مسلمان و مسیحی بر اهمیت تعامل راهبردی با رسانه‌های جمعی به منظور اشاعه دستاوردهای گفت‌وگوی بین ادیان در جوامع مربوطه تأکید کردند؛ شبکه‌های اجتماعی جدید و رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی را در اشاعه فرهنگ گفت‌وگو ایفا کنند.
همچنین در این بیانیه تأکید شد: ما برنامه ریزی خواهیم کرد که دور بعدی گفت‌وگو، توسط شورای جهانی کلیساها در سال 2015 یا 2016 در سوئیس برگزار شود.

در پایان بیانیه، شورای جهانی کلیساها مراتب سپاسگزاری خود را از مرکز گفت‌وگوی ادیان به‌خاطر میزبانی این نشست عنوان و در مقابل مرکز گفت‌وگوی ادیان مراتب قدردانی خود را از شورای جهانی کلیساها به‌خاطر سفر به ایران و حضور در جلسه ابرازکرد.

یادآورمی‌شود؛هفتمین دور نشست دینی مرکز گفت و گوی ادیان با شورای جهانی کلیساها در مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با موضوع«معنویت و مدرنیته» 26 بهمن به مدت دو روز در تهران برگزار شد.

captcha