به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از محل برگزاری نهمین کنفرانس اتحادیه بینالمجالس اسلامی،علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در سومین نشست کمیته دائمی فلسطین در اتحادیه بینالمجالس کشورهای اسلامی که امروز 30 بهمن در محل سالن اجلاس کشورهای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه در زمان رژیم شاه، توجهی به مسئله فلسطین نمیشد، گفت: در زمان رژیم شاه متأسفانه روابط میان ایران و رژیم اسرائیل تا حدی بود که این رژیم سفارتی در تهران داشت و حکومت شاهنشاهی توجهی به فلسطین نمیکرد. پس از انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) معادلات تغییر یافت و مسئله فلسطین به یکی از اولویتهای مهم تبدیل شد. در سال 1979 در چنین روزی سفارت رژیم اسرائیل توسط مردم و با حضور مرحوم یاسرعرفات به سفارت فلسطین تغییر نام داد و از این تاریخ به بعد مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران پشتیبانی قاطع خود از موضوع فلسطین را اعلام کرد.
وی افزود: حوادث اخیر در فلسطین و تحرکات رژیم صهیونیستی نشان میدهد که باید بر دو نکته تمرکز کرد: نخست اینکه به دلیل وجود درگیریها در برخی کشورهای اسلامی که به دلیل توطئههای دشمنان ایجاد شده است، رژیم اسرائیل در حال ایجاد شرایطی است که مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود یا در درجه اول اهمیت قرار نگیرد؛ مسئله دوم، اینکه رژیم صهیونیستی به سمت زوال و نابودی پیش میرود و شکست در جنگها نشانگر این مسئله است. بنابراین نباید اجازه دهیم که این رژیم فرصت نفس کشیدن پیدا کند و باید از این فرصت بهره ببریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اضافه کرد: امیدواریم که نشستهای کمیته دائمی فلسطین به صورت واقعی به حل مشکلات برادران مظلوم فلسطینی منجر شود و کمیتهای که در سطح روسای هیئتهای پارلمانی تشکیل یافته، بتواند راهکارهای عملی ارائه دهد.
یهودیسازی قدس به منظور هویتزدایی از فلسطینیان است
در ادامه این نشست، سلیم زعنون، رئیس مجلس فلسطین، به سخنرانی پرداخت و عنوان کرد: در شرایط کنونی و با توجه به تحرکات رژیم صهیونیستی، بیم آن میرود که آنچه بر سر حرم ابراهیم آمد، بر سر مسجدالاقصی نیز بیاید. این رژیم در حال استفاده از سکوت کشورهای اسلامی است و من نسبت به این مسئله به صورت جدی هشدار میدهم.
رئیس مجلس فلسطین ادامه داد: یهودیسازی قدس شریف به معنی از بین بردن هویت فلسطین و فلسطینیان است. بر همین اساس، انتظار داریم که نشست آتی کمیته دائمی فلسطین در قدس برگزار شود و ما آمادگی کامل برای میزبانی این نشست را داریم.
وی در ادامه به مشکلات موجود در سوریه نیز اشاره و تصریح کرد: باید برای حل بحران سوریه راهحلی مسالمتآمیز پیدا کنیم. همه کشورهای عربی و اسلامی باید به صورت یکپارچه عمل کنند و با توافق یکدیگر، راهکارهایی عملی برای نجات سوریه، قدس و مسجدالاقصی ارائه دهند.
صلاح زواوی، سفیر فلسطین در ایران دیگر سخنران این نشست بود که مسئله فلسطین را تقابل میان رژیم صهیونیستی با جهان اسلام دانست و تأکید کرد که فلسطین و اسلام به هم پیوند خوردهاند و مسلمانان جهان نباید موضوع فلسطین را فقط درگیری میان مردم این کشور با رژیم اسرائیل بدانند.
وی اضافه کرد: مسئله دیگری که ما با آن مواجه هستیم مشکل یهودیسازی قدس شریف است. رژیم صهیونیستی میخواهد کل فلسطین را به سرزمینی یهودی تبدیل کند و ما با شفافیت میگوییم که کتاب قرآن کریم که کتاب واحد همه مسلمانان است، همگان را به دفاع از مردم مظلوم فلسطین فرامیخواند.
وی ادامه داد: ایران اسلامی به عنوان پشتوانهای قدرتمند برای همه کشورهای اسلامی است و همه باید به این قدرت افتخار کنند. شاید بین ایران و برخی کشورهای اسلامی اختلافاتی وجود داشته باشد ولی این بدان معنی نیست که باید این اختلافات راه را برای همکاری ببندد بلکه باید این مشکلات با گفتوگو حل و فصل شود.
اسامه النجیفی، رئیس مجلس عراق هم طی سخنانی گفت: مردم عراق سالیان سال است که مسئله فلسطین را در راس اولویتهای خود قرار دادهاند و برای سالیان دراز در کنار اعضای سازمان آزادیبخش فلسطین برای آزاد سازی این کشور مبارزه کردند. من از همین جا شما را به اقدامات سیاسی و اقتصادی و تلاش برای آشتی گروههای فلسطینی و رساندن کمکهای فوری به غزه و تدوین یک برنامه عملی برای تحقق بخشیدن به آنچه در این همایش به آن رسیدیم، دعوت میکنم.
وی افزود: عمل به توافقاتی که در این همایش صورت گرفت مسئله فلسطین را به جایگاهی مستحکمتر و ایمنتر خواهد رساند و کشورهای بزرگ اسلامی که هماکنون درگیر مشکلات داخلی خود هستند به مسئولیتهای خود پایبند خواهند شد و مسئله قدس و فلسطین را در رأس امور خود قرار خواهند داد.
النجیفی تأکید کرد: باید هیئتی متشکل از روسای پارلمانهای کشورهای اسلامی تشکیل دهیم و برای حل اختلافات میان گروههای فلسطینی به این کشور سفر کنیم. این هیئت میتواند گام نخست برای حل مشکلات فلسطینیان باشد.
حل اختلافات میان گروههای مختلف نیاز اصلی فلسطینیان است
در بخش بعدی این نشست، عاطف الطراونه، رئیس مجلس اردن به سخنرانی پرداخت و تأکید کرد: پارلمان اردن کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون مسئله فلسطین را از ابتدای شکلگیری آن در درون خود دارد و همچنین دولت اردن علیرغم منابع اندک مالی، همیشه کمکهای مالی خود برای حفظ مقدسات اسلامی را ادامه داده است.
وی افزود: من از پیشنهاد رئیس مجلس عراق برای تشکیل کمیته و سفر به فلسطین حمایت میکنم چراکه از میان رفتن اختلافات میان گروههای فلسطینی به معنای ارائه چهرهای واحد از فلسطین در سطح جهان است و خواستههای واقعی مردم این کشور را مطرح میکند.
محمد ولد خلیفه، رئیس مجلس ملی الجزایر نیز ابتکار عمل ایران برای تبدیل سفارت رژیم اسرائیل به سفارت فلسطین را ستود و ابراز امیدواری کرد که این ابتکار عمل ایران الگویی برای دیگر کشورهای اسلامی باشد.
وی ادامه داد: مردم فلسطین مردمی یکپارچه و همدل هستند و اگر اختلافات میان گروههای فلسطینی حل شود به طور قطع مسیر پیروزی نزدیکتر خواهد بود.
محمد احمد المر، رئیس مجلس امارات متحده عربی نیز با تأیید بر اظهارات دیگر همتایان خود، بیان کرد: رژیم اسرائیل میخواهد که ماهیت اسلامی و عربی قدس را از میان ببرد و تاریخ شصت ساله خود را جایگزین تاریخ سه هزار ساله مردم فلسطین کند و ما باید با این اقدام مقابله کنیم.
وی اضافه کرد: بسیاری از نمادهای اسلامی قدس مورد تهدید واقع شده است و رژیم اسرائیل سعی دارد تا تاریخ اسلامی قدس شریف را محو کند. چگونه است که سی میلیون یهودی با اعطای کمکهای خود به رژیم اسرائیل میتوانند این رژیم را سر پا نگاه دارند ولی یک میلیارد مسلمان نتوانستهاند با کمک مالی از مردم فلسطین لااقل از درد و رنجهای آنان بکاهند.
جمیل چیچک، رئیس مجلس ملی ترکیه دیگر عضو این کمیته دائمی است که با طرح سه پیشنهاد خواستار کمک به فلسطین شد و عنوان کرد: بازگشت به مرزهای قبل از 1967؛ تاسیس دولت مستقل فلسطین و قبول قدس به عنوان پایتخت فلسطین سه شرط اصلی ترکیه برای دستیابی به راهحلی دائمی برای مسئله فلسطین است.
وی تأکید کرد: رژیم صهیونیستی باید به مصوبههای بینالمللی احترام بگذارد و به دلیل رعایت نکردن قوانین و نقض حقوق فلسطینیان مورد مواخذه قرار گیرد. ما با تمام قدرت از این مسئله حمایت میکنیم و عضویت فلسطین به عنوان عضو ناظر در سازمان ملل را گامی مهم در جهت تشکیل دولت مستقل این کشور میدانیم.
چیچک تصریح کرد: نکته مهم دیگر حل اختلاف بین گروههای مختلف فلسطین است و تا زمانی که این گروهها به نتیجهای در اینباره نرسند تلاشهای ما زیاد اثربخش نخواهد بود.
وی همچنین خواستار شفافسازی مسئله تشکیل کمیتهای شد که توسط رئیس مجلس عراق مطرح شد و عنوان کرد که باید اعضای این کمیته و نوع فعالیتش هرچه سریعتر مشخص شود.
روسای مجالس سنگال، مراکش، بحرین، سودان و چاد دیگر سخنرانان این نشست بودند که همگی بر ضرورت حمایت قاطع از فلسطین به عنوان کشوری اسلامی تأکید و ابراز امیدواری کردند که نتایج این نشست بتواند کمکی برای حل مشکلات فلسطین باشد.
در پایان نشست نیز رئیس مجلس شورای اسلامی ایران ضمن تشکر از حضور روسای پارلمانی در این نشست، به جمعبندی مطالب و نظرات ارائه شده پرداخت.