کد خبر: 1377466
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۰
مهم‎ترین اخبار سیاسی هفته/

پیام‌های راهپیمایی 22 بهمن در کلام رهبر معظم انقلاب/ تهران؛ میزبان قانونگذاران کشورهای اسلامی

گروه سیاسی: در این هفته مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از مردم آذربایجان شرقی، استقامت و وحدت را پیام‌های اصلی راهپیمایی یوم‌الله 22 بهمن عنوان کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، بیانات مقام معظم رهبری در جمع پرشور مردم آذربایجان شرقی و تبیین پیامهای راهپیمایی 22 بهمن توسط معظم له، نشست خبری رئیس مجلس، آغاز و  پایان نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای در وین از جمله مهمترین اخبار هفته جاری بود.

در ادامه نگاهی کوتاه به مهم‎ترین رخدادهای حوزه سیاسی در این هفته خواهیم داشت:

استقامت و وحدت؛ دو پیام اصلی راهپیمایی 22 بهمن
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه در دیدار هزاران نفر از مردم تبریز و شهرهای مختلف استان آذربایجان شرقی ضمن تشکر فراوان از آحاد ملت بزرگ ایران به خاطر نمایش شکوه و عظمت اقتدار ملی، در راهپیمایی 22 بهمن و جشن سی و پنج سالگی انقلاب اسلامی ، «استقامت و وحدت» را دو پیام اصلی راهپیمایی امسال دانستند.

در این دیدار که در آستانه سی و ششمین سالگرد قیام تاریخی مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 برگزار شد، رهبر انقلاب اسلامی سخنان خود را با تشکر از حضور شورانگیزتر و گسترده تر مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال آغاز کردند.

معظم له در بخش دیگری از سخنان خویش، برگزاری جشن انقلاب اسلامی به‌وسیله مردم و در نقاط مختلف کشور و آن هم در سی‌و‌پنج سالگی انقلاب بر خلاف مراسم خشک و رسمی کشورهای دیگر را پدیده‌ای عجیب و شگفت‌آور خواندند و خاطرنشان کردند: برخلاف تبلیغات و تحلیل‌های غیر واقعی رسانه‌های بیگانه، اتاق‌های فکر آنها متوجه پیام این حضور و انگیزه و ایمان و همچنین شعارهای مردم می‌شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: شعارهای مردم در راهپیمایی 22 بهمن حاوی دو پیام اصلی «استقامت و وحدت» بود.

ایشان در تبیین پیام استقامت و ایستادگی بر آرمان‌ها گفتند: انقلاب اسلامی دارای «آرمان‌های ایجابی» و «آرمان‌های سلبی» است. آرمان‌های ایجابی آن، عمل به تعالیم اسلام، تحقق عدالت اجتماعی، حضور مردمی در صحنه‌ها و حوادث مختلف، اقتصاد مستقل، فرهنگ غیر وابسته و اصیلِ ایرانی – اسلامی، پناه دادن به مظلوم و مقابله با ظالم، پیشرفت کشور، برجستگی علمی، و پیش‌قدمی در اخلاق و معنویت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تسلیم نشدن در مقابل زورگویی و باج‌خواهی نظام سلطه را که مظهر آن امریکا است، آرمان سلبی انقلاب اسلامی خواندند و تأکید کردند: ملت ایران در 22 بهمن امسال اعلام کرد که تسلیم زورگویی و باج‌خواهی امریکا نخواهد شد.

ایشان با انتقاد از برخی تلاش‌ها برای معرفی یک چهره غیرواقعی از امریکا به مردم، گفتند: برخی افراد تلاش دارند با بزک‌کردن چهره امریکا، زشتی‌ها و خشونت‌ها و وحشت‌آفرینی‌ها را از این چهره بزدایند و دولت امریکا را دولتی علاقمند به مردم ایران و انسان دوست معرفی کنند، اما تلاش این افراد به نتیجه نخواهد رسید.

نشست خبری رئیس مجلس

در اولین روز این هفته، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی خبری به سؤالات خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی پاسخ گفت.

رئیس قوه مقننه در پاسخ به سؤال ایکنا مبنی بر وضعیت اعتبارات فرهنگی لایحه بودجه 1393 و انتقادات مطرح‌شده مبنی بر کاهش این اعتبارات برای سال آینده گفت: معتقد نیستم که اعتبارات فرهنگی سیر نزولی دارد.

وی خاطرنشان کرد: اعتباراتی که در این موضوع برای سال آینده در نظر گرفته شده کفاف فعالیت‌های فرهنگی را نمی‌دهد و لازم است برای بهبود وضعیت فعالیت‌های رسانه‌ای و بخش‌های مختلف قرآنی، دینی و فرهنگی کمک‌های بیشتری صورت گیرد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: بنده در صحن علنی مجلس، در حین بررسی لایحه بودجه 93 نیز عرض کردم این مقدار توجهی که به بخش فرهنگی نمی‌تواند مشکلات اصلی کشور را در این زمینه حل کند و باید بیش از این مورد توجه قرار گیرد.

منتخب مردم قم در مجلس تصریح کرد: مشکلاتی از نظر منابع برای سال آینده وجود دارد که امیدواریم در سال‌های آتی وضعیت بهتری را در این بخش شاهد باشیم.

تقدیم سیاست‌های کلی جمعیت به رهبر معظم انقلاب
با تصویب هشت بند دیگر از سیاست‌های کلی جمعیت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، تدوین این سیاست‌ها در قالب 15 بند به پایان رسید که برای تأیید نهایی خدمت رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم شد.

در این جلسه علاوه بر اکثریت اعضا و سران سه قوه، وزرای نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس سازمان ثبت احوال کشور، قائم‌مقام وزیر کشور و رئیس مرکز آمار ایران نیز به عنوان مدعو حضور داشتند.

13 و 14 اسفند؛ زمان برگزاری پانزدهمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری
پانزدهیمن اجلاسیه دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری روز سه‌شنبه، 13 اسفند با سخنرانی رئیس مجلس خبرگان رهبری آغاز به کار خواهد کرد.

اعضای مجلس خبرگان رهبری پس از برگزاری این اجلاس دو روزه، پنج‌شنبه، 15 اسفند پس از تجدید میثاق با آرمان‌های امام خمینی(ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند.

دور جدید مذاکرات هسته‌ای
دور تازه مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در شهر وین اتریش آغاز شد تا طرفین درباره دستور کار مذاکرات آتی و تعیین موضوعات با یکدیگر مذاکره کنند.

دور اول این مذاکرات به ریاست محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد و ادامه این مذاکرات به ریاست سید عباس عراقچی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر امور خارجه و هلگا اشمید، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد.
در این دور از مذاکرات فهرستی از موضوعاتی که قرار است در مذاکرات آتی طرفبن درباره آنها به توافق نهایی دست پیدا کنند، بررسی شد.

تصویب نهایی بودجه سال 93 در مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ایرادات شورای نگهبان، بودجه هشت میلیون و 33 هزار و 484 میلیارد و 581 میلیون ریالی سال 1393 کل کشور را تصویب کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از اصلاح ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه سال 93 کل کشور، 32 ایراد آن را رفع کردند.

ماده واحده اصلاحی با 190 رأی موافق، 4 رأی مخالف از مجموع 194 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید. در این رأی‌گیری هیچ نماینده‌ای رأی ممتنع ندادند.

لاریجانی رئیس دوره‌ای اتحادیه بین‌المجالس اسلامی شد
در نشست کمیته عمومی اتحادیه بین‌المجالس اسلامی و با حضور هیئت‌های پارلمانی از کشورهای عضو برگزار شد، ریاست کمیته عمومی نهمین کنفرانس بین‌المجالس اسلامی از سودان به ایران منتقل شد.

در این نشست عمومی، از میان کشورهای آفریقایی عضو، نماینده‌ای از پارلمان نیجر به عنوان معاون آفریقایی این اتحادیه و از میان کشورهای عربی، نماینده‌ای از تونس به عنوان معاون عربی رئیس اتحادیه برای مدت یک سال انتخاب شدند.

حضور 30 رئیس مجلس کشورهای اسلامی در تهران
نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی طی روزهای 29 و 30 بهمن‌ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی به ریاست علی لاریجانی و با حضور هیئت‌های پارلمانی از 57 کشور که شامل 30 رئیس مجلس و 14 نائب رئیس و همچنین شخصیت‌هایی از جمله آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، حجت‌الاسلام روحانی، حجت‌الاسلام محمدی گلپایگانی، آیت‌الله جنتی، آیت‌الله مهدوی کنی و حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی آغاز شد.
در این اجلاس رؤسای مجلس و رئیس هیئت‌های پارلمانی آخرین مواضع خود را در مورد وضعیت مسلمانان و کشورهای اسلامی مطرح کردند.

نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار «مجالس اسلامی، پیشرفت، عدالت و توسعه »

منشور حقوق شهروندی تا پایان اسفند ابلاغ می شود
معاون حقوقی رییس جمهوری با بیان این که منشور حقوق شهروندی تا پایان اسفند ماه امسال ابلاغ می شود، گفت: رییس جمهوری درباره این که این منشور به شکل لایحه به مجلس تقدیم شود تا به عنوان بخشنامه اجرایی شود، تصمیم می گیرد.

الهام امین زاده با یادآوری رویکرد و برنامه دولت برای تدوین و اجرای منشور حقوق شهروندی، اظهارداشت: این منشور با استفاده از نظر علما، دانشمندان، نمایندگان مجلس و مجلس خبرگان رهبری، مردم، گروه های مختلف اقلیت دینی بررسی و تدوین شد و پنجم آذرماه برای دریافت نظرات کارشناسان و مردم در سایت ریاست جمهوری قرار گرفت.

معاون حقوقی رییس جمهوری افزود: از زمان انتشار منشور حقوق شهروندی تاکنون حدود هزار رایانامه (ایمیل) و 200 مقاله از سوی مردم و کارشناسان دریافت شده است و اکنون منشور در حال اصلاحات مورد نظر مردم است.

نماز جمعه این هفته تهران به امامت آیت الله جنتی اقامه می شود
نماز عبادی - سیاسی جمعه این هفته تهران در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) به امامت حضرت آیت الله علی جنتی اقامه می شود.
مراسم این هفته نماز جمعه تهران، پس از قرائت زیارت آل یاسین، از ساعت 11:15 با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری ممتاز مرتضی یادگاری آغاز می شود.

در ادامه حضرت حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی، ریاست شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور، در خصوص رشد جمعیت و اهمیت آن از دیدگاه اسلام و رهبر معظم انقلاب پیش از خطبه ها به ایراد سخنرانی می پردازد.

ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» از سوی رهبر معظم انقلاب                         

در چهارشنبه این هفته، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی با ابلاغ سیاست‌های کلی «اقتصاد مقاومتی» بر اساس بند یک اصل 110 قانون اساسی که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، تأکید کردند: پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب‌نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش‌آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند.

پایان نهمین اجلاس اتحادیه بین‌المجالس اسلامی در تهران

نهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی چهارشنه‎شب، با قرائت بیانیه تهران و سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی خاتمه یافت.

مراسم اختتامیه نهمین اجلاس پارلمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، چهارشنبه‌شب، 30 بهمن‌ماه، با قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی آغاز شد.

در ادامه علی لاریجانی، که در جایگاه ریاست اجلاس حضور یافته بود، گزارشی از روند برپایی این اجلاس ارائه کرد و گفت: در این دو روز بحث های زیادی از سوی رؤسا، نواب یا گروه‌ های پارلمانی صورت گرفت و مشکلات مختلف کشورها مطرح شد.

وی افزود: حسن اینگونه نشست ها این است که همگرایی فکری بین کشورها به وجود می آید و درک مشترکی از جهان بین اعضای پارلمان‌ ها حاصل می‌ شود که این پایه‌ ای برای رفع مشکلات جهان اسلام است.

قرائت متن کامل «بیانیه تهران» توسط کاظم جلالی، سخنگوی اجلاس بخش بعدی مراسم اختتامیه بود؛ در بخشی از این بیانیه آمده است: «با ارج نهادن به نقش فعال، برجسته و اثرگذار اتحادیه در رسیدگی به موضوعات مهم و حیاتی مورد توجه جامعه جهانی که حاکی از تحول روزافزون اتحادیه به نهادی فراگیر و مثال زدنی متشکل از مجالس اسلامی برای رایزنی و اقدام پیرامون مسائل مشترک مبتلابه مسلمانان و کل جامعه بشری بر اساس ارزش‌هایی متعالی هم‌چون عدالت، دموکراسی و خیرخواهی برای همگان است. این واقعیت انکارناپذیر و ماهیت مردمی مجالس قانونگذاری و مشورتی در کشورهای‌مان، عملاً می‌تواند اتحادیه را به صدای مستقل و صادق ملت‌های مسلمان در مسیر استقلال طلبی، عدالت‌خواهی و مساوات‌جویی بدل سازد.

انتخاب میزبان دوره بعدی اجلاس موضوع بخش بعدی مراسم اختتامیه بود که بر این اساس کشور «مالی» به عنوان  میزبان دهمین دوره اجلاس برگزیده شد.

در ادامه اختتامیه نهمین اجلاس پارلمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی،  علی لاریجانی مجددا در سخنانی با تشکر از رؤسای مجالس کشورهای اسلامی و هیئت های پارلمانی حاضر در این اجلاس اظهار کرد: در این اجلاس بحث های گوناگونی انجام گرفت و چالش ها و توانمندی هایی که در دنیای اسلام وجود دارد، بررسی شد و راه حل هایی که به ذهن حضار می رسید، از سوی هیئت ها مطرح شد.

captcha