کد خبر: 1377746
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۶

نشست«مسلمانان روسیه؛ فرهنگ و جامعه» برگزار شد

شعب خارجی: نشست تخصصی با عنوان«مسلمانان روسیه؛ فرهنگ و جامعه» از سوی مرکز مطالعات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور نویسنده کتاب «مسلمانان روسیه» برگزارشد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، این نشست با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیده مطهره حسینی، استادیار دانشگاه و نویسنده کتاب «مسلمانان روسیه» و پژوهشگران و کارشناسان حوزه روسیه و قفقاز برگزار شد.
در این نشست، ابراهیمی ترکمان با اشاره به وضعیت مسلمانان روسیه دردوران کمونیست، گفت: بعد از فروپاشی شوروی، نخستین مسئله‌ای که برای مسلمانان مهم بود، دستیابی به یک هویت بود.
در ادامه حسینی، ضمن ذکر پتانسیل‌های مسلمانان روسیه برای سیاست‌گذاری‌های فرهنگی ایران، وضعیت قومیت‌های مسلمان در روسیه را یادآور شد.
وی گفت: مسلمانان روسیه جمعیتی حدود27 تا 30 میلیون تن برآورد می‌شوند و اسلام به عنوان دومین دین رسمی در روسیه پس از مسیحیت ارتدوکس به شمار می‌آید و از جایگاه مهمی نزد مردم روسیه برخوردار است.
این استاد دانشگاه بر تفاوت‌های ساختار هویتی مسلمانان روسیه اعم از تاتارها، باشقیرها، داغستانی‌ها و چچن‌ها تأکید و در ادامه   تفاوت‌های فرهنگی، نژادی و قومیتی آنان را بیان کرد.
به گفته وی، مسلمانان روسیه به دو بخش تقسیم می‌شوند: اول مسلمانان روسیه داخلی مانند تاتارها به عنوان بزرگترین گروه قومی مسلمانان و باشقیرها که رویکرد هردو آنان پیروی از جنبش جدیدی با سمت و سویی مدرن است و دوم مسلمانان روسیه جنوبی چون داغستانی‌ها، چچن‌ها و اینگوش‌ها با رویکردی سنتی از اسلام که از هر لحاظ با گروه اول تفاوت دارند.
از نظر حسینی هویت و فرهنگ مسلمانان روسیه از ساختار یگانه ای برخوردار نیست و مسئله قومیت آنان در درجه اول اهمیت قرار دارد. بنابراین کل سیاست‌های فرهنگی در تعامل با آنها می‌بایست با در نظر گرفتن این تفاوت‌ها باشد.

 

captcha