کد خبر: 1378290
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۶
در سطح بین‌الملل؛

ایران باید حرف اول را در چاپ قرآن بزند

گروه ادب: مدیر انتشارات اسوه گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان تاثیرگذارترین کشور اسلامی در سطح جهان باید حرف اول را در چاپ قرآن بزند، اما مشکلات صنعت نشر سبب بروز مشکل بر سر راه اجرای این هدف شده است.

ناصر بابامحمدی، مدیر انتشارات اسوه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به مشکلات ناشران قرآنی گفت: در گذشته قرار شد در ازای اینکه یارانه کاغذ حذف می‌شود، دولت مساعدتی را به ناشران در رابطه با خرید کتاب‌های چاپ شده آنها داشته باشد، اما متأسفانه این امر تحقق نیافت و مشکلاتی را برای ناشران به وجود آورد.

وی با بیان اینکه عوارض گمرکی در رابطه با ورود کاغذ از خارج از کشور به ایران نیز یکی از مواردی است که مشکلاتی را برای ناشران به وجود آورد، افزود: دولت نظارت چندانی بر ورود کاغذ ندارد و بنکداران و تاجران هستند که کاغذ را خریداری کرده و به قیمت ارز آزاد به ناشران تحویل می‌دهند؛ از این رو این امر سبب افزایش قیمت کاغذ و به تبع آن افزایش قیمت کتاب می‌شود و قرآن نیز از این موارد مستثنی نیست و این در حالی است که در گذشته کاغذ به قیمت ارز مرجع به ناشران تحویل داده می‌شد.

تعلق یارانه وزارت صنایع به چاپخانه‌ها تحقق نیافت

بابامحمدی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر وزارت صنایع نیز قرار بود، یارانه‌ای را به مراکز تولیدی و چاپخانه‌ها بابت حامل‌های انرژی بدهد که این هم تحقق پیدا نکرد؛ از این رو هیچ چاپخانه‌ای کاری را انجام نمی‌دهد که برایش ضرر داشته باشد و به همین دلیل ناشران مجبور به تحمل این مشکلات هستند و تلاش می‌کنند تا قیمت کتاب‌ها را کمی تعدیل کرده و حداقل، هزینه‌های آنها را سر به سر کنند تا زیان‌آور نباشد.

کاهش چاپ قرآن به تبع مشکلات حوزه نشر

بابامحمدی با اشاره به کاهش چاپ قرآن در سال‌های اخیر گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان تاثیرگذارترین کشور اسلامی باید حرف اول را در چاپ قرآن بزند، اما دو، سه سال اخیر صنعت نشر کشور با مشکلاتی مواجه شده است. حوزه نشر در کشور ما، صنعت گسترده‌ای است و این صنعت زمانی که با کاهش عرضه مواجه باشد، ناچار به کاهش تولید است و این کاهش تولید در چاپ قرآن نیز مؤثر بوده.

مدیر انتشارات اسوه فعالیت این انتشارات در زمینه صادرات قرآن را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: قرآن‌های بدون ترجمه انتشارات اسوه به کشورهای دیگر نظیر آذربایجان، یمن، قرقیزستان و افغانستان صادر می‌شود؛ تعدادی نیز از سوی نمایندگانی که در خارج از کشور هستند توزیع و یا برخی از قرآن‌ها توسط تعدادی از سازمان‌ها اهدا می‌شوند.

وی با اشاره به کاهش فعالیت ناشران به ویژه ناشران کتاب‌های دینی و قرآنی بیان کرد: تعداد عناوین و شمارگان چاپی ناشرانی که در حوزه چاپ قرآن و کتاب‌های دینی فعالیت می‌کنند، همانند سایر ناشران به دلیل همین مشکلات اقتصادی حوزه نشر طی سال‌های اخیر کاهش یافته و گاهی این کاهش در حجم فعالیت‌ها به یک شیفت انجامیده است؛ در حالی که فعالیت اسوه برای مثال در گذشته به صورت سه شیفت بود. همچنین برخی ناشران نیروهای خود را نیز تعدیل کرده‌اند.

captcha