به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، اول اسفندماه در جمع طلاب شرکتکننده در دوره تکمیلی تربیت مدرس مهارتهای بیان تفسیر قرآن کریم در قم، گفت: هدایت به معنای به ثمر رسیدن همه نعمتهای الهی است که با تلاش مبلغ دین انجام میشود و اگر او به وظایف خود عمل کند مرتبهای والا و نیکو را از آن خود کرده است.
وی افزود: در زیارتنامه پیامبر اسلام(ص) میخوانیم «سلام بر تو ای مبلغ خداوند»؛ تبلیغ که از یک ارتباط دو سویه شروع میشود دارای کاربردهای وسیعی است. با تبلیغ پیامبر بزرگ اسلام از انسانهای جاهلی که چیزی جز شهوت، خرافات و رسیدن به مظاهر مادی بر انسان مطرح نبود. انسانهایی همچون سلمان، ابوذر، مقداد، عمار، مالک، مصعب و صدها انسان وارسته دیگر تحویل جامعه داده است.
حجتالاسلام قرائتی بیان کرد: امروزه دشمنان اسلام برای تبلیغات خود از قویترین تشکیلات استفاده میکند بنابراین از ضروریترین کارها تشکیلاتی منسجم و قوی با استفاده از بهترین راهکارها و شیوهها در جهت تبلیغات احکام عالیه قرآن است. از آنجا که مبلغ و مربی دینی متعهد و دلسوز منسوب به اسلام و دین است باید رفتار، کردار و منش او دینی باشد.
وی عنوان کرد: در تبلیغ سخنان کوتاه، پربار، خلاصه و مفید را بیان کنید و از خداوند استمداد کنید. استفاده از استعدادها، امکانات، قدرت و هنر دیگران در پیشرفت امر تبلیغ و قرآن رسیدن به نتیجه و هدف یک ارزش مضاعف حساب میشود. مبلغ و مدرس باید به دیگران کوچک و بزرگ احترام گذاشته به آنان شخصیت داده و از آنان به نیکی یاد کنند؛ مبادا در سخنان خود خوبیهای مخالفان را فراموش کنید.
این مفسر قرآن یادآور شد: عمل خالصانه رمز موفقیت مبلغ است و اگر تبلیغ به خاطر خدا انجام گیرد بر دلها اثر خواهد گذاشت. همان گونه که قصد قربت در نماز لازم است برای مبلغ، مربی و منادی دین و قرآن در هر حرکت، سخن، برخورد و حشر و نشر با مردم و خانواده اخلاص و جلب رضای خداوند لازم است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور بیان کرد: در تبلیغ قرآن دلسرد و خسته نشوید با سعه صدر، استقامت، توکل و پشتکار به راه و هدف خود در جهت هدایت و ارشاد مردم ادامه دهید. پیامبر اسلام(ص) برای تبلیغ و ترویج قرآن در مقابل سیل بدگوییها و تهمتها به سحر و جادو، ضلالت، گمراهی، سفاهت، انحراف و ... به امر خدای متعال راه صبر و استقامت پیشه کرد و در این امر موفق شد.
ایمان بدون عمل کارساز نیست
وی افزود: تبر شاید با ضربه اول چوب را نشکند و یا میخ با ضربه اول به دیوار فرو نرود و یا تیشه برای اولینبار قند را نشکند، ولی اگر با صبر، حوصله و پشتکار دنبال شود به نتیجه میرسد. ایمان بدون عمل کارساز نیست. مبلغ، مدرس و استاد بیش از اینکه بگوید مردم را باید با عمل، رفتار و اخلاق مناسب با دین، تقوا و سیره اهل بیت(ع) دعوت به راه حق کرده و با عمل مروج احکام عالیه اسلام باشد. ارشاد و تربیت جامعه به صبر و حوصله و داشتن روحی بزرگ و تحملی قابل توجه نیاز دارد، همچون چرخ تراکتور چون بزرگ و پهن است موجها و دستاندازها را به راحتی و آسانی رد کرده و میگذرد و کارش را انجام میدهد و چرخ دوچرخه چون کوچک و باریک است خیلی زود مانده و زمینگیر میشود.
حجتالاسلام قرائتی عنوان کرد: مردم مقام و لباس مبلغ و طلبه را لباس عمل صالح، اخلاق، ادب و ساده زیستی میدانند؛ دوری ما از هوا و هوس و زرق و برق دنیا و کشیدن دندان طمع و مادیگرایی صرف قدرت او را در جهت تبلیغ دین، قرآن و ارشاد مردم چند برابر خواهد کرد. مبلغ، مدرس، اساتید، مدیر و متولی فرهنگی زمانی میتواند موفق باشد که با اخلاق و رفتاری شایسته با مهربانی، دلسوزی، عشق و علاقه نرمخویی و شادابی با مردم برخورد کند و از تندخویی، سخت دل بودن، اخم کردن، تحکم و دستور دادن، ترساندن و تهدید پرهیز کند.
وی گفت: الگوی ما پیامبر اسلام(ص) کانون محبت و عواطف سرچشمه رحمت است. ایشان را آزار میدهند ولی اندرزشان میدهد، ناسزا میگویند آنها را دعا میکند، بر بدنش سنگ میزنند و خاکستر بر سرش میریزند، بر هدایت آنها حریصتر شده و دست به درگاه خدا برمیدارد. ایشان هرگز پرخاشگر بدزبان و عیبجو نبود. اهل محبت، دلسوزی، عفو، اغماض و تغافل بود. در برابر مردم از دنیاپرستی، تشریفات و تجملات پرهیز کرده و با بیتکلفی و سادهزیستی الگوی عملی دیگران بود.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور عنوان کرد: پیامبر اسلام(ص) بالای منبر بود که متوجه شد برای افرادی که تازه وارد شدهاند فرشی برای نشستن وجود ندارد، با اصرار عبای خود را به آنها داد تا پهن کرده و بنشینند. جلسات پیامبر(ص) به صورت دایرهوار برگزار میشد و جالب اینکه کسانی که ناآشنا و تازه وارد بودند پیامبر را در برخورد اول نمیتوانستند بشناسند. نتیجه تواضع، ارتباط قلبی با مردم و جلب محبت آنان است.
ایمان به هدف و یقین به درستی راه، مبلغ را با شهامت، قاطع و خط شکن میسازد
وی ادامه داد: خوب است مبلغ، مدرس، معلم و استاد قرآن به فنون و اصطلاحات روزهم آشنایی داشته باشد. پیامبر اسلام(ص) پهلوانی را دعوت به اسلام کرد، او گفت «به این شرط دعوت تو را میپذیرم که با من کشتی بگیری و من مغلوب تو شوم» آن حضرت پذیرفت و با او کشتی گرفت او مغلوب شده و پس از آن مسلمان شد. قرآن در رابطه با مردمی بودن ایشان نیز سه تعبیر بیان کرده است «از مردم»، «برای مردم» و «در مردم».
حجتالاسلام قرائتی در پایان با بیان اینکه حضرت موسی(ع) در رابطه با انتخاب خودش برای رهبری و هدایت مردم از خداوند پرسش کرد، افزود: جواب آمد «ای موسی در تو برای هدایت مردم سوزی بود که در دیگران نبود». حضرت ابراهیم نیز در مقابل بتپرستان ایستاد و با قاطعیت فرمود «به خدا سوگند در غیاب شما نقشهای برای نابودی بتهایتان خواهم کشید». ایمان به هدف و یقین به درستی راه، مبلغ را با شهامت، قاطع و خط شکن میسازد. حضرت زینب کبری(س) مقابل قدرت پوشالی یزید فرمود «یزید من تو را پست و کوچک میشمارم».