کد خبر: 1378584
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰

قدرت اندیشه، از امتیازات انسان در مواجه با مشکلات است

گروه اندیشه: یک کارشناس دینی تفکر را وسیله‌ای برای شناخت مشکلات و حل آن‌ها دانست و گفت: از امتیازات انسان داشتن قدرت تفکر و اندیشه است.

حجت‌الاسلام محمد آفتابی، کارشناس دینی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، گفت: از امتیازات انسان داشتن قدرت تفکر و اندیشه است. تفکر و تعقل وسیله‌ای برای شناخت مشکلات و حل آن‌هاست، پیامبر اسلام(ص) هیچ عبادتی را بالاتر از تفکر نمی‌دانست.

وی عنوان کرد: امام صادق(ع) خرد و اندیشه را راهنمای مؤمن می‌داند همچنین قرآن کریم از مفهوم مجرد عقل صحبتی نکرده و درگیر بحث در این زمینه نشده و برعمل اندیشیدن و تفکر تأکید فرموده، در آیه 190 سوره آل عمران آمده است: «إِنَّ فِی خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَاخْتِلاَفِ اللَّیْلِ وَالنَّهَارِ لآیَاتٍ لِّأُوْلِی الألْبَابِ؛ مسلما در آفرینش آسمان‌ها و زمین و در پى یکدیگر آمدن شب و روز براى خردمندان نشانه‌هایى [قانع کننده] است» و یا در آیه 191 سوره آل عمران آمده است: «الَّذِینَ یَذْکُرُونَ اللّهَ قِیَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىَ جُنُوبِهِمْ وَیَتَفَکَّرُونَ فِی خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذا بَاطِلًا سُبْحَانَکَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ؛ همانان که خدا را [در همه احوال] ایستاده و نشسته و به پهلو آرمیده یاد می‌کنند و در آفرینش آسمان‌ها و زمین می‌‏اندیشند [که] پروردگارا این‌ها را بیهوده نیافریده‏اى منزهى تو پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار».

وی با اشاره به اینکه آیات قرآن برای افرادی که می‌اندیشند به تفصیل بیان شده، ابراز کرد: در آیه 24 سوره یونس آمده است: «کَذَلِکَ نُفَصِّلُ الآیَاتِ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ این گونه نشانه ها[ى خود] را براى مردمى که اندیشه می ‏کنند به روشنى بیان می کنیم» همچنین در اموری از قبیل گسترانیدن زمین و وجود نهرها و انواع میوه‌ها نشانه‌هایی برای افرادی که اندیشه می‌کنند وجود دارد، «إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ؛ قطعا در این [امور] براى مردمى که تفکر مى‏کنند نشانه‏هایى وجود دارد»، (رعد/3).

حجت‌الاسلام آفتابی اظهار کرد: قرآن کریم به مذمت افرادی می‌پردازد که اندیشه و عقل خود را به‌کار نمی‌گیرند و در آیه 22 سوره انفال آمده است: «إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُکْمُ الَّذِینَ لا یَعْقِلُونَ؛ بدترین جنبندگان نزد خداوند کسانی هستند که نمی‌اندیشند پس اینان همان کران و کورانند» در این آیه افرادی را که فکر نمی‌کنند، کر و لال دانسته است.

captcha