به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم تودیع اسحاق صلاحی و معارفه سیدرضا صالحیامیری، رؤسای قدیم و جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی پیش از ظهر دوشنبه، پنجم اسفند با حضور محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس جمهور، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، حجتالاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی و سردار احمدرضا رادان، جانشین رئیس پلیس کشور در سالن همایشهای سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.
محمدباقر نوبخت در این مراسم با بیان اینکه غیر از اعلام آمادگی برای رویکرد دولت تدبیر و امید در راستای بسترسازی فرهنگی، سخن دیگری نخواهم داشت، افزود: رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی بداند که به تأسی از نگاه رئیس جمهور و هیئت دولت برای فراهم کردن رشد و تعالی بیش از پیش فرهنگ این مرز و بوم بخشی از اسناد و کتابها در این سازمان نگهداری میشوند.
وی ادامه داد: من به عنوان خدمتگزار دولت، اطمینان میدهم که هر چند خزانه در مضیقه است، اما تلاش خواهیم کرد تا پایان سال جاری مالی، اعتبارات این سازمان را افزایش دهیم تا مشکلات آن رفع شود.
میراث فرهنگی میتواند جایگزین نفت شود
سیدرضا صالحیامیری، رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی در این مراسم با اشاره به توجه خاص دولت به سازمان اظهار کرد: ما در سرزمینی زندگی میکنیم که از آن به عنوان رموز فرهنگی یاد میکنم. در سخنرانی که چند سال پیش در پاریس داشتم به یازده مورد از این رموز فرهنگی اشاره کردم.
وی افزود: حفاریهایی که در این سرزمین اتفاق میافتد، گنجینهای از میراث فرهنگی را در خود نهفته است؛ گنجینهای که تاریخ آغازین آن مربوط به هخامنشی و میانه آن مربوط به هگمتانه و جیرفت است و معرفی کننده بخشی از میراث فرهنگی و معنوی ماست.
صالحیامیری با بیان اینکه میزان کتب و اسناد خطی مربوط به ایران، در هند بیش از کشور ماست، بیان کرد: با ادله علمی قابل اثبات است که میراث فرهنگی میتواند به لحاظ بار مالی جایگزین نفت شود؛ چرا که کوزهای که از دل خاک به موزهای در استانبول ترکیه انتقال یافته بود، درآمد آن به اندازه 100 بشکه نفت بود و این ضعف ماست که نتوانستهایم از میراث معنوی بهره ببریم.
آمار کتابهای فارسی تاجیکستان بیش از ایران است
وی ادامه داد: ظرفیت میراث مادی و معنوی این کشور بیش از سایر کشورهاست، اما چه کنیم که آنها در خاک کشورمان یا خارج از کشور مدفون بوده و فرهنگ ایرانی در ریشههای بیرون از این سرزمین نیز بروز و ظهور دارد و ریشههای تمدنی ما در هند، اروپا، قفقاز و آسیای میانه منتشر است و حداقل 400 میلیون از این میراث بهرهمند هستند و آمار کتابهای فارسی تاجیکستان بیش از ایران است.
رئیس جدید سازمان اسناد و کتابخانه ملی تصریح کرد: امیدوارم این سازمان به مرکز اندیشه، گفتوگو و فکر تبدیل شود و محل امنی برای اندیشهها و تلاقی تفکرها و همچنین محلی برای نقد و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی باشد. از سوی دیگر درهای مجموعه به روی همگان باز است و این دولت فراجناحی و ملی بوده و خود را مفتخر میداند که اندیشه فرهنگی دارد.