کد خبر: 1379479
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۳
حسنی آهنگر عنوان کرد:

برقراری تمدن اسلامی در گرو ارج نهادن به خون شهدا و پیشرفت و تعالی علمی است

گروه جهاد و حماسه: فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) با اشاره به چالش‌های نظام اسلامی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، گفت: برقراری تمدن اسلامی در گرو ارج نهادن به خون شهدا، پیشرفت و تعالی علمی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،  محمدرضا حسنی آهنگر، فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) در آیین اختتامیه جشنواره اختراعات و ابتکارات دفاعی ناهمطراز که عصر امروز یکشنبه 4 اسفند، در تالار خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداخت و گفت: خوشبختانه به‌ برکت پیروزی انقلاب اسلامی، فضایی علمی در کشور حاکم شد و این فضا به گفتمان اصلی مباحث دانشگاهی تبدیل شد.

وی ادامه داد: انقلاب‌های چند سال گدشته در منطقه باعث شد تا ملت‌های جهان به عمق قدرت ایران اسلامی پی ببرند. بیداری اسلامی، نمایانگر اقتدار ایران بود، البته واژه‌های بهار عربی و اسامی مختلفی است که از سوی برخی کشورهای غربی- عربی روی آن گذاشته شده است، بر عمق نفوذ ایران در منطقه تاثیری ندارد.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تأکید بر اینکه جنگ هشت ساله با رژیم بعثی عراق، چالشی بزرگ برای انقلاب اسلامی نوپای ایران بود، اظهار کرد: صدام در 8 سال جنگ با تمامی امکاناتی که در اختیار داشت، مقابل کشورمان ایستاد و با کمک‌هایی که از سوی حامیام غربی – عربی‌اش داشت، نیز نتوانست به اهدافش برسد. این در حالی است که در داخل نیز ترورها وآشوب هایی که از سوی ایادی استکبار به راه افتاده بود، 17 هزار شهید برای ایران اسلامی به همراه آورد. بسیاری از مقامات کشوری و لشکری ما مورد هجمه های اتکبار قرار گرفت و بسیاری از مسئولان بلندپایه نیز در این مدت به شهادت رسیدند، اما مسیر انقلاب از راهش عقب ننشست.

وی یادآور شد: در طی چندین دهه انقلاب اسلامی را انحرافاتی از قبیل انحراف قائم ‌مقام رهبری، انحراف رئیس جمهور اول و کودتای نوژه نیز تهیدی می کرد اما به‌ برکت نیت خالص امام و به‌پاس خون‌های پاکی که پای نهال انقلاب ریخته شد، انقلاب اسلامی روز به روز دستاوردهای بیشتری به دست آورد که باورهای آن برای نسل‌های امروز و بعد نیز مشکل است.

حسنی آهنگر با اشاره به اینکه باید قدر خانواده‌های شهدا را بدانیم، تصریح کرد: ما هرچه داریم، از شهداست و مدیون آنها هستیم، پس باید یاد شهدا را گرامی بداریم. انقلاب اسلامی ایران 3 مرحله داشت؛ مرحله اول آن پیروزی انقلاب در سال 57، مرحله دوم استقرار نظام اسلامی که با تصویب قانون اساسی اجرایی شد و مرحله سوم نیز استقرار دولت اسلامی بود. این قسمت حساس ترین بخش بود، اما ما هنوز در این بخش مانده‌ایم و با چالش‌های بسیاری مواجه شدیم.

وی با اذعان بر اینکه اگر بخواهیم در تاریخ ماندگار شویم ،راهی جز پیمودن راه شهدا را نداریم، بیان کرد:  عبور از سختی ها و دشوارها و توسعه یافتن، نیازمند این است که مانند شهدا، به ولایت اعتقاد داشته باشیم. باید بر توان داخلی تکیه کرده و گام های اساسی در این زمینه برداریم. با نوشتن مقاله و پروژه نمی توان به توسعه یافتگی دست یافت. برای به دست آوردن قدرت بین‌المللی علمی جهان، ضروری است که تمدن نوین اسلامی را در سراسر جهان پایه‌گذاری کنیم.

فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) ادامه داد: تنها راهی که می‌توانیم حرف حق خودمان را به گوش جهانیان برسانیم، این است که بتوانیم قدرت بین‌المللی داشته باشیم و تنها راه رسیدن به این مهم نیز،  کسب اقتدار علمی است. رسیدن به این اقتدار نیز مسلتزم تربیت نیروی انسانی توانمند، داشتن زیرساخت‌های آزمایشگاهی و تجهیزاتی کامل و جامع، انجام پژوهش‌های نو و به روز است. تا کنون نیز به پیشرفت هایی خوبی در این زمینه ها رسیدیم که جای بسی خوشحالی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه توسعه علمی نباید تنها به دست یافته های غرب اکتفا کرد، گفت: نباید تنها مسیری که غرب برای توسعه تعیین کرده، تنها مسیر پیشرفت است باید راه های دیگر به ویژه میان‌برها را شناخت و بر همان اساس عمل کرد. باید از تجربیات دانشمندان گذشته ایرانی نیز استفاده کرد.

حسنی آهنگر اذعان کرد: در موضوع فناوری هسته‌ای، فقط صحبت از کتاب و جزوه در کشور مطرح نیست، ما توانستیم با وجود تمامی تهدیدها و هجمه ها و تحریم ها، به دانش بومی هسته‌ای دست بیابیم. این تنها توسعه دانش بومی کشورمان نبوده، بلکه در زمینه موشک‌های دوش‌پرتاب تا بالستیک نیز توانستیم به خود کفایی و توسعه چشمگیری دست بیابیم.

وی با تأکید بر لزوم برگزاری جشنواره های متعدد به منظور شناسایی استعدادهای کشور، گفت: چنین جشنواره‌هایی را یکی از راه‌های میان‌بر برای رسیدن به اهداف علمی دانست و افزود: یکی از راه‌های میان‌بر در رسیدن به اهداف علمی، برگزاری چنین جشنواره‌هایی است.

فرمانده دانشگاه امام حسین(ع) در پایان سخنان خود بر لزوم به کارگیری تمامی اسعتدادهای کشور برای توسعه علمی تأکید کرد و افزود: رسیدن به مرجعیت علمی برای کشور، تنها یک هدف علمی و توسعه ای نیست  بلکه این هدف، زمینه‌ساز دستیابی به تمدن نوین اسلامی در جهان است که خود این تمدن اسلامی؛ زمینه سازی برای ظهور منجی عالم بشریت است.

captcha