کد خبر: 1379682
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۵
رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال به گزارش ایکنا پاسخ داد:

اذعان به ورشکستگی 600 تولید‌کننده دیجیتال/ بدهی 5 میلیارد تومانی

گروه فضای مجازی: حسن نجفی‌سولاری اذعان کرد: حدود 600 شرکت تولیدکننده آثار دیجیتال به سمت ورشکستگی رفتند؛ رئیس سابق این مرکز به هنگام قرار گرفتن در این مسئولیت 9 میلیارد تومان بودجه و زمان تحویل مرکز، پنج میلیارد تومان بدهی مستقیم داشت.

حسن نجفی‌سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تعطیلی مؤسسات نرم‌افزار اذعان داشت: صادقانه بگویم در طول دو سال گذشته، چیزی حدود 600 شرکت تولیدکننده دیجیتال یا ناشر دیجیتال به سمت ورشکستگی رفتند. وضعیت این صنعت اصلاً خوب نیست؛ ما کاملاً می‌دانیم، به این موضوع اشراف داریم و مطلع هستیم که وضعیت نامساعد است.
وی ادامه داد: رئیس سابق مرکز رسانه‌های دیجیتال، خودشان به آقای وزیر گفته بودند که به هنگام قرار گرفتن در این مسئولیت 9 میلیارد تومان در حساب‌شان پول بود و زمان تحویل مرکز، پنج میلیارد تومان بدهی مستقیم داشتم و حالا بماند که بدهی‌های غیرمستقیم چقدر است؟ مجموعه بدهی‌های مرکز آنقدر زیاد است که من شرمنده همه آنهایی می‌شوم که شرایط حاد دارند.
مؤسسات ورشکسته نباید منتظر پول نفت باشند
رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال پیشنهاد داد: این صنعت ظرفیت آن را دارد که مؤسسات طرحی را تهیه و عملیاتی کنند. مؤسسات نباید منتظر پول نفت باشند، بلکه باید بر توانمندی‌های‌شان متکی باشند. این صنعت می‌تواند سودآور باشد تنها باید به هم کمک کنیم و به جای آنکه دست و نگاه‌مان صرفاً به حمایت دولت باشد، ایده‌هایی برای این بخش داشته باشیم که خلاقانه، نوآورانه و کارآفرین باشد و علاوه بر بازار داخلی، بازار بین‌المللی را داشته باشد.
وی بیان کرد: اقدام‌مان را به سمتی می‌بریم که شورای عالی فضای مجازی، امکانات معنوی به تولیدکنندگان دهد که این امکانات شامل معافیت‌های مالی و مالکیت معنوی و ... است.
چندین برابر فشار از کمبود اعتبارات، سهم ماست
نجفی‌سولاری اظهارکرد: توصیه‌ام به شرکت‌هایی که تا حالا تحمل کرده‌اند، مانده‌اند و عشق‌شان این است که در این صنعت حضور داشته باشند، سرزمین مبارزاتی خود را رها نکنند و باز مبازره کنند و در این عرصه بمانند و به کمک ما بیایند. من از آنها استمداد می‌کنم تا بیایند و راهکارهای مطلوب برون‌رفت از این بحران را پیدا کنیم. بحران هم برای ما و هم برای آنها وجود دارد. همانقدر که به آنها فشار می‌آید چندین برابر به ما فشار می‌آید.
وی بیان کرد: ما نمی‌توانیم مثل گذشته عمل کنیم، در مدل قبلی که ما پول نفت را به عنوان یارانه در اختیار بخش خصوصی می‌گذاشتیم، اما زمینه و بازار کار را برایش فراهم نمی‌کردیم. برای مثال تولیدکننده‌ای 100 میلیون تومان برای تولید نرم‌افزار هزینه می‌کند و 10 میلیون تومان اثرش به فروش می‌رسد و در نهایت با همین رقم اثرش به سرقت می‌رود؛ بنابر این تکلیف اولیه مرکز این است که راهکاری برای حفظ اثر پیدا کنیم. بسیاری از مؤسسات به دلیل همین سرقت آثار، ورشکست‌ شده‌اند.
بسیاری از موضوعات ضروری نظام روی زمین مانده است
رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال تصریح کرد: بازار رسانه‌های دیجیتال، بازار دوقطبی است و تعدادی از مؤسسات، محصولات خاصی را طراحی می‌کنند که عمدتاً مورد نیاز نظام نیست، اما پول زیادی در می‌آورند و از طرفی مواردی که ضروری نظام است و روی زمین مانده. باید بیایند براساس محورهایی که در سایت «سرآمد» نگاشته شده عمل کنند.
وی  ادامه داد: محورهای فعالیت‌مان را در سایت سرآمد منتشر کرده‌ایم و بخش خصوصی باید پس از بررسی، جای خود را در این محورها بیابد.
نجفی‌سولاری اظهار کرد: در مجلس، نهاد ریاست جمهوری و وزارتخانه حضور یافتم و مفصل درباره اعتبار و برنامه‌های‌مان گفت‌وگو کردم حتی برای شورای عالی فضای مجازی تبیین کرده‌ام که اگر نظام جمهوری می‌خواهد از این بحران اقتصادی فعلی برون‌رفتی داشته باشد، اولین جایی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند، فناری دیجیتال است؛ زیرا هزینه کمتر و اشتغال بیشتر است.
صدور انقلاب از حوزه رسانه‌های دیجیتال امکان‌پذیراست
وی یادآور شد: صدور انقلاب، فرهنگ و توسعه فرهنگ از راه فناوری دیجیتال است. پس هر نوع سرمایه‌گذاری حاکمیت در اینجا می‌تواند منفعت بیشتری داشته باشد.
رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال تصریح کرد: اصحاب دیجیتال باید بیایند و کمکم کنند و تنهایم نگذارند. آنها باید بدانند من حرف آنها را می‌زنم و یقین دارم اگر مقاومت کنند و در این عرصه بمانند، به نقطه‌ای خواهیم رسید که آنها به دولت کمک کنند نه اینکه از آنها کمک بگیرند.

تعطیلی؛ سرنوشت مشترک طردشدگان رسانه‌های دیجیتال

captcha