کد خبر: 1380136
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
مادر شهید چراغی عنوان کرد:

دلیری توأم با آرامش شهید چراغی از تأسی‌ به سیره اهل بیت(ع) بود

گروه جهاد و حماسه: مادر شهید چراغی با بیان اینکه فرزند شهیدش شیفته شهادت بود، تصریح کرد: صبر و شجاعت رضا، ناشی از علاقه وی به اهل بیت(ع) بود.

ایران فردوئی، مادر شهید رضا چراغی درگفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه آن شهید بزرگوار شیفته ائمه اطهار(ع) بود گفت: رضا همیشه به مسجد می‌رفت. بیشتر اوقات در برپایی هیئت‌های سینه‌زنی شرکت داشت. به مسجد محل می‌رفت و در ایام مذهبی به کارهای مسجد کمک می‌کرد.

حضور در مبارزات سیاسی

وی ادامه داد: رضا متولد سال 1336 بود. با آغاز مبارزات انقلابی مردم ایران به خیل عظیم مبارزان پیوست. مبارزات سیاسی رضا وی را پخته‌تر از سال‌های قبل کرده بود. دیگر اهدافش را می‌دانست و تا پای جان برای رسیدن به آن‌ها تلاش می‌کرد. پخش اعلامیه، حضور در راهپیمایی‌ها و سخنرانی‌های سیاسی، رضا را به مجاهدی سرسخت تبدیل کرده بود که دیگر برایش سختی معنا نداشت.

مادر شهید چراغی با تأکید بر اینکه بعد پیروزی انقلاب اسلامی، فعالیت‌های رضا قطع نشد، تصریح کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، نیرویی تازه در کالبد رضا دمیده شد. ایشان برای برقراری ثبات در کشور و تأمین امنیت در نقاط مختلف، به فعالیت پرداخت و با ضد انقلاب برخورد می‌کرد.

اعزام به سوی غرب کشور

وی اذعان کرد: با آغاز غائله کردستان، بی‌درنگ کمر همت بست و به سوی مرزهای غربی اعزام شد تا در کنار سایر رزمندگان اسلام، پای تروریست‌ها و ضد انقلاب را از کشور قطع کنند. با عده‌ای از دوستانش داوطلبانه برای مبارزه با دموکرات و کومله عازم مریوان شد. در عملیات محمدرسول الله(ص) شرکت داشت. گیلانغرب و سرپل ذهاب، دیگر جبهه‌هایی بود که رضا در آنجا به خدمت پرداخت و در مقابل ایادی استکبار ایستاد.

مادر شهید چراغی با اشاره به اینکه جبهه‌های جنوب، مقصد بعدی این شهید بزرگوار بود، اظهار کرد: با لشکرکشی صدام به ایران در شهریور سال 59، رضا این بار نیز برای دفاع از آرمان‌هایش و برای ایستادگی در مقابل مجاوز، از سوی پایگاه محله به مناطق جنوبی اعزام شد و تا آخرین لحظه‌های عمرش نیز در جبهه ماند.
وی ادامه داد: رضا در عملیات فتح المبین، درعملیات بیت المقدس که با هدف آزادسازی خرمشهر حضور داشت. به عنوان فرمانده «گردان حمزه» بود و پس از آن در عملیات «مسلم بن عقیل» با 13 گردان به عنوان فرمانده تیپ 27 محمد رسول الله(ص) وارد عمل شد و بار دیگر توان رزمی و فرماندهی خود را به نمایش گذاشت. در عملیات «والفجر مقدماتی» نیز شجاعت بی‌نظیری از خود نشان داد. وی یکی از رزمندگانی بود که تا آخرین قطره خونش، پا عقب نکشید و ایستادگی کرد و نشان داد که مردم ایران برپای آرمان‌ها و اعتقاداتشان ایستاده‌اند و هیچ لشکر نظامی جهان نیز نمی‌تواند مقاومت آن‌ها را در هم بشکند.

11بار مجروحیت در عملیات‌های مختلف 

مادر شهید چراغی با بیان اینکه آن شهید بزرگوار در عملیات‌های مختلف در مجموع 11 بار مجروح شد، تصریح کرد: عملیات والفجر 1، رضا را به آرزویش رساند. برای شهادت بی‌تاب بود و آرزو داشت که در راه اسلام و قرآن به شهادت برسد. فروردین سال 62 بود که خبر دادند رضا در عملیات وافجر 1 مجروح و در نهایت به شهادت رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح خصوصیات فرزند شهیدش پرداخت و بیان کرد: رضا بسیار ساکت بود. بیشتر اهل عمل بود تا شعار. خیلی کم حرف می‌زد و بیشتر اوقات با اعمالش، همه را مجذوب خود می‌کرد. به کوچکتر از خود کمک می‌کرد و به بزرگتر از خود احترام می‌گذاشت. خیلی مهربان بود. اهل محل دوستش داشتند و همیشه برایش احترام قائل بودند.

فردوئی با اشاره به اینکه شهید چراغی در اوقات فراغتش به کتاب خواندن مشغول می‌شد، تصریح کرد: رضا همیشه دوست داشت کتاب بخواند. وقتی که بی کار می‌شد، کتاب می‌خواند و دیگران را نیز به این کار دعوت می‌کرد. معتقد بودن خواندن کتاب، راه سعادت را به انسان نشان می‌دهد.

شهید چراغی اسوه ایستادگی و شجاعت

وی یادآور شد: شهید چراغی اسوه صبر و استقامت در خانواده بود. جوانان خانواده واهل محل وی را به عنوان شخصی صبور و با استقامت می‌شناختند و معتقد بودند رضا به هیچ وجه گلایه و شکایت نمی‌کنند. آرامشی خاصی که رضا داشت، ناشی از عشقش به ولایت و اهل بیت(ع) بود.

captcha