ناصر بابامحمدی، مدیر انتشارات اسوه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره کاهش شمارگان چاپ قرآن در کشور گفت: رکود در حوزه نشر کشور سبب کاهش شمارگان چاپ قرآن شده است؛ چرا که افراد زیادی در این صنعت مشغول به فعالیت بودند و اکنون بسیاری از آنها از این صنعت خارج شدهاند و با کاهش اشتغال در این حوزه مواجه بودهایم و در این راستا برخی از چاپخانهها تعطیل شده، یا در آستانه تعطیلی هستند.
وی با بیان اینکه در این صنعت به صورت خود به خود، زمانی که فروش کمتر باشد، تولید نیز کاهش مییابد و این موضوع اثر منفی روی فروش خواهد داشت، افزود: این انتشارات در بازار نشر، دستکم 5 هزار و حداکثر 195 هزار نسخه از هر قرآن چاپ میکنیم و این نشان دهنده اقبال عمومی در خرید قرآن از انتشارات اسوه بوده است.
بابامحمدی درباره صدور مجوز نشر برای قرآن گفت: اکنون و در گذشته هم در این زمینه مشکلی نبوده است، اما در حال حاضر صدور مجوزها سریعتر انجام میشود و ترجمه قرآنهایی که برای اولین بار مجوز بگیرد، اگر ایراد و اشکالی نداشته باشند، از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد مورد بررسی قرار گرفته و مجوز آنها صادر میشود.
مشکل کاغذ برطرف شود، قیمت چاپ قرآن نیز کاهش مییابد
این ناشر قرآنی ادامه داد: فعالیت چاپ قرآن در انتشارات اسوه از سال 1369 آغاز شده و قبلاً که کار را شروع کردیم، تا سال 73، 800 هزار نسخه و بعد از تجهیز چاپخانه تا سال گذشته در حوزه چاپ قرآن و کتابهای تفسیری قرآن، شمارگان چاپخانه به دو میلیون و 500 هزار نسخه در سال رسید.
وی تصریح کرد: چاپخانه اسوه در گذشته طی سه شیفت کار میکرد و اکنون با یک شیفت کار میکند؛ البته از لحاظ کیفی وضعیت بهتری داریم و دو موضوع رعایت استاندارد و کیفیت در رأس کارمان قرار دارد و همچنین این چاپخانه به دستگاههای چاپ پیشرفته مجهز است.
این ناشر قرآنی با بیان اینکه ایران باید حرف اول را در چاپ قرآن بزند، اظهار کرد: در زمینه چاپ قرآن مشکلی وجود ندارد و مشکل در رابطه با کاغذ است که اگر این کاغذ را دولت، خود مدیریت کند یا در اختیار اتحادیه ناشران قرار دهد، با قیمت پایینتر به دست ناشران میرسد؛ از این رو گرانی کاغذ و سایر ملزومات چاپ سبب شده است تا ناشران همانند سابق نتوانند به تولیدات خود ادامه دهند.