کد خبر: 1381988
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۴
حجت‌الاسلام حسین صدری:

استقلال مالی مؤسسات منوط به عملکرد موفق این مراکز در ارائه ایده‌های قرآنی است

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم با تأکید بر مستقل‌سازی مالی مؤسسات قرآنی، گفت: مؤسسات قرآنی باید به‌گونه‌ای عمل کنند که اگر هیچ حمایتی از سوی نهادهای دولتی صورت نپذیرد با اجرای طرح‌ها، ارائه ایده‌های جدید و کسب استقلال مالی به فعالیت‌ خود ادامه دهند.

حجت‌الاسلام حسین صدری، عضو هیئت مدیر اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم درگفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: دراین حوزه دو نظریه وجود دارد، عده‌ای معتقدند که همان‌طور که برای سایر امورمانند ورزشی و اجتماعی بودجه در نظر می‌گیرند و هزینه می‌کنند باید برای دین و فرهنگ نیز بودجه تعیین شود و هزینه این امور باید از طریق نهادهای دولتی تأمین شود.

وی اظهار کرد: در نقطه مقابل، عده‌ای معتقدند که این امر صحیح نیست و اگر حمایت‌ها به‌صورت دولتی اعمال شود، بودجه‌ها دچار مشکل می‌شود و با تحریم مواجه می‌شویم، به نظر می‌رسد که جمع این دو مورد منطقی‌تر باشد.

مدیر مرکز خدمات آموزشی طلاب افزود: مؤسسات قرآنی باید یاد بگیرند که مستقل باشند تا اگر هیچ حمایتی از آنها صورت نگرفت، مؤسسات به تعطیلی کشیده نشوند، البته اگر این مراکز حمایت‌ شوند، توسعه آنها گسترده‌تر خواهد بود.

نهادهای دولتی، تأمین‌کننده بخشی از نیازهای مادی مؤسسات قرآنی

وی در رابطه با این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساخت‌هایی است، عنوان کرد: بخشی از تأمین نیازهای مالی مؤسسات قرآنی بر عهده نهادهای دولتی است که باید در این راستا زمینه لازم برای فعالیت مؤسسات قرآنی فراهم شود.

عضو هیئت مدیر اتحادیه استان قم تصریح کرد: اگر فرض بر این باشد که دولت هیچ حمایتی از این مراکز به‌عمل نیاورد، مؤسسات قرآنی باید به‌گونه‌ای عمل کنند که با اجرای طرح‌ها و ارائه ایده‌های جدید به فعالیت‌ خود ادامه دهند.

حجت‌الاسلام صدری درباره این که آیا تأمین مکان مؤسسات قرآنی را می‌توان گامی در جهت مستقل‌سازی مالی این مراکز به‌شمار آورد، بیان کرد: اگر تأمین مکان مؤسسات قرآنی عملیاتی شود، واقعاً بخشی از هزینه‌های مؤسسات کاسته می‌شود، ولی این امر نیاز به یک سرمایه‌گذاری کلان دارد.

نخبه‌پروری در مؤسسات قر آنی با ورود این مراکز به حوزه کلان فعالیت‌های آموزشی

وی در مورد این که استقلال مالی مؤسسات چه تأثیری در فرآیند نخبه‌پروری قرآنی خواهد داشت، عنوان کرد: وقتی مؤسسات قرآنی توانایی مالی داشته باشند، صرفاً در حوزه نخبه‌پروری کار نمی‌کنند و در حوزه کلان وارد عمل می‌شود که در آن نخبه‌ها هم پرورش می‌یابند.

مدیر مرکز خدمات آموزشی طلاب خاطرنشان کرد: با توجه به این که حوزه کار قرآن، حوزه کلانی است، تنها نمی‌توانیم فعالیت مراکز قرآنی را به نخبه‌ها اختصاص دهیم، عموم مردم باید یاد بگیرند که با قرآن و آموزه‌های دینی و قرآنی سر و کار داشته باشند.

captcha