کد خبر: 1382096
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۴
علی‌زاده:

صدا و سیما در تولید فیلم‎ها روحیه مصرف‎گرایی را در بین خانواده‎های ایرانی تبلیغ نکند

گروه اجتماعی: استادیار اقتصاد دانشگاه لرستان گفت: رسالت صداوسیما که به تعبیر امام راحل(ره) دانشگاه ملی است، این است که در تولید فیلم‎ها و سریال‎ها و تبلیغات، روحیه مصرف‎گرایی را در بین خانواده‎های ایرانی تبلیغ نکند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، علیزاده، استادیار اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان امروز، 12 اسفند در جمع خبرنگاران با اشاره به ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه آن، از اقتصاد مقاومتی به‌عنوان اقتصادی نام برد که با تکیه بر ظرفیت‎ها و استعدادهای درونی یک کشور رشد و شکوفا می‎شود.
وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مانع اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی عدم برخورد قاطع با فساد اقتصادی، ویژه‎خواری و رانت‎خواری است، اضافه کرد: شایسته است تمامی آحاد جامعه در موفقیت این سیاست همکاری کنند چرا که دولت و قوه ‎مجریه به تنهایی نمی‎توانند این مهم را به سرانجام برسانند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با تأکید بر اینکه معتقدم هر کسی که هدفش اعتلای ایران اسلامی است بایستی با رفتار بهینه خود در این مسیر گام بردارد، اظهار کرد: با توجه به درایت دولت تدبیر و امید، امید می‎رود این دولت با توجه به تعامل سازنده با سایر قوا و ارتباط عزتمندانه با دنیای خارج با تحقق بخشیدن به سیاست‎های اعلامی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری، برای تحقق حماسه اقتصادی نقش اساسی ایفا کند.
علی‌زاده گفت: نکته مهمی که لازم است همه به آن توجه کنیم این است که سیاست اقتصاد مقاومتی تنها با امضای بیانیه، تشکیل کارگروه و برگزاری همایش‎ها و کنفرانس‎ها به سرانجام نمی‎رسد و نباید از این واژه استفاده ابزاری شده و نگاه حزبی و جناحی به این سیاست داشته باشیم بلکه همه ایرانیان باید در این مهم مشارکت لازم را داشته باشند.

خانوارهای ایرانی می‎توانند با اصلاح الگوی مصرف سبب افزایش صادرات شوند
وی با تأکید بر اینکه خانوارهای ایرانی می‎توانند با اصلاح الگوی مصرف سبب افزایش صادرات شوند، چرا که صادرات از طریق کاهش مصرف یا افزایش تولید امکان‎پذیر است، تصریح کرد: رسالت صدا و سیما که به تعبیر امام راحل(ره) دانشگاه ملی است، این است که در تولید فیلم‎ها و سریال‎ها و تبلیغات، روحیه مصرف‎گرایی را در بین خانواده‎های ایرانی تبلیغ نکند؛ علاوه بر صداوسیما، رسانه‎ها نیز عامل مهمی در فرهنگ‎سازی هستند و باید به این امر توجه کنند.
این استادیار اقتصاد تصریح کرد: دانشگاه‎ها بایستی با برگزاری کرسی‎های نقد، سیاست اقتصاد مقاومتی را مورد بررسی قرار دهند تا بتوانند پیشنهادات خود را جهت اجرای هر چه بهتر آن ارائه دهند.
علی‌زاده اضافه کرد: این سیاست‎های 24 گانه به نظر می‎آید یک شبه و یک ساله رخ نداده و باید در این راستا یک هدف‎گذاری صورت گرفته که در آن هر سال چند هدف اصلی را تعیین و در کنار آن اهداف فرعی نیز لحاظ شود تا به هدف موردنظر برسیم.
وی با بیان اینکه اصلاح قانون فعلی یارانه‎ها و اجرای دقیق‎تر آن نیز در این میان سهم بسیار زیادی در موفقیت اقتصاد مقاومتی خواهد داشت، افزود: البته لازم است دولت با کنترل حجم پول در فاز دوم هدفمندی تورم احتمالی را کنترل کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان اظهار کرد: دولت باید با منطقی کردن اندازه خود علاوه بر کاهش هزینه‎ها که در برخی موارد منجر به حذف دستگاه‎های موازی و غیرضروری است با افزایش درآمدهای پایدار از جمله درآمدهای مالیاتی بتواند به تحقق این اهداف کمک کند.
علی‌زاده ادامه داد: مهمترین نکته این است که کمیته یا کارگروهی مرکب از صاحب‎نظران دانشگاهی و قوای سه‎گانه و مسئولین تشکیل شود که واقعاً و به‎طور جدی مراحل پیشرفت این سیاست‎ها را رصد کنند.

اقتصاد مقاومتی و اصل 44 مکمل همدیگر هستند
وی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی و اصل 44 مکمل همدیگر هستند چرا که اصل 44 نیز به آزادسازی و خصوصی‎سازی، رقابت بیش‎تر و تسهیل فضای کسب‎وکار اشاره دارد، تصریح کرد: نقطه قوت اقتصاد مقاومتی این است که از درون تقویت می‎شویم و با اصلاح الگوی مصرف و کاهش حجم دولت تورم را کاهش دهیم چرا که تورم موجود ناشی از افزایش بی‎اندازه دولت است و تورم تولید را کاهش می‎دهد.

captcha