کد خبر: 1382645
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹

کشتار مسلمانان روهینگیا؛ گام نخست حذف کامل مسلمانان در شرق آسیا

: برخی از نظریه‌پردازان سیاسی معتقدند که طرح کلی حذف اقوام مسلمان در شرق آسیا و منزوی کردن آنان، برنامه آینده سیاستمداران ضد اسلامی در این منطقه است و هدف آنها تنها به مسلمانان روهینگیا ختم نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا،  کشتار مسلمانان بی پناه روهینگیا در میانمار توسط بودائیان افراطی آن کشور، جهان را در بهت و حیرت فرو برده است و سیاستمداران ضد اسلامی  به دنبال حذف و منزوی کردن مسلمانان در منطقه شرق آسیا هستند.
تاریخچه مسلمانان روهینگیا

مسلمانان روهینگیا از استان شمالی« پاخین» در میانمار غربی نشأت گرفته‌اند که قبلا با نام استان«آراکان» شناخته می‌شد. تاریخچه این اقلیت به اوایل قرن هفتم برمی‌گردد، یعنی زمانی که تجارمسلمان عرب دراین منطقه ساکن شدند. بنابراین می‌توان گفت که این اقلیت به لحاظ زبانی و فرهنگی شباهت زیادی به مردمان جنوب آسیا به‌ویژه مردم بنگال دارند.
متأسفانه مردم روهینگیا تاکنون نتوانسته‌اند با فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و یا سیاسی خود انظار جهانیان و مجامع بین‌المللی را به خود جلب کنند و آن چه  که  بر سر این مردم محروم می رود از چشم بسیاری از مجامع بین‌المللی و از جمله بسیاری از مسلمانان جهان پنهان مانده است و این موضوع به محرومیت‌های فرهنگی این مردم بر می گردد؛ متأسفانه دولت میانمار نیز در رسیدگی به وضعیت این مسلمانان بی توجهی روا داشته است.
این سؤال هنوز در افکار عمومی مردم جهان مطرح است که طرفداران بودا همواره مدافع صلح و آرامش نه تنها با انسان‌ها بلکه با همه موجودات زنده بوده‌اند و چرا در این زمان عده‌ای به نام طرفداری از بودائیسم با اهداف نژاد پرستانه اقدام به چنین جنایات هولناکی زده‌اند که وجدان هر انسانی را به درد می‌آورد.

سؤال دیگری که در اذهان بسیاری از مردم وجود دارد این است که چرا مجامع بین‌المللی و مدافعان حقوق بشر در این زمینه سکوت اختیار کرده اند؛ برخی از نظریه پردازان سیاسی معتقدند که طرح کلی حذف اقوام مسلمان در شرق آسیا و منزوی کردن آنها در برنامه آینده سیاستمداران ضد اسلامی در این منطقه است و هدف آنان تنها به مسلمانان روهینگیا ختم نمی‌شود.

ضرورت همکاری دولت بنگلادش؛ برای حل بحران مسلمانان روهینگیا

از اواخر دهه 1970، بحران مسلمانان روهینگیا روابط دوجانبه میان میانمار و بنگلادش را مخدوش کرده است. مهاجرت اجباری اقلیت مسلمان میانمار به بنگلادش مناقشاتی را میان این دو کشور به وجود آورده است.

طبق گزارش سازمان عفو بین‌الملل ازسال 1978 این اقلیت مسلمان همواره از نقض حقوق بشردرخود کشورمیانمار و تحت رژیم دیکتاتوری نظامی آن رنج می برده‌اند و درنتیجه بسیاری ازآنها به کشوربنگلادش مهاجرت کرده‌اند؛مذاکرات دو جانبه بین بنگلادش و میانمار تا حدودی می‌تواند به رفع مشکلات این مسلمانان در منطقه کمک کند.

شباهت‌های تاریخی، نژادی، قومی و فرهنگی بین مردم بنگلادش و روهینگیا ایجاب می‌کند که دولتمردان بنگلادش برای حل این بحران انسانی بیشتر از قبل کوشش کنند.

captcha