کد خبر: 1382733
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۹
آیت‌الله مهدوی‌کنی:

اقتصاد مقاومتی به صورت عملی و اجرایی دنبال شود/ قناعت؛ عامل سلامت روحی جامعه

گروه سیاسی: رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: دولت، مجلس و قوه قضائیه بر این مسئله تأکید کردند و رهبری معظم انقلاب نیز با دعوت از رؤسای سه قوه بر آن تاکید داشتند، البته این امر باید به صورت عملی و اجرایی دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری صبح امروز سه‌شنبه، 13 اسفندماه در مراسم افتتاحیه پانزدهیمن اجلاس رسمی دوره چهارم خبرگان رهبری، که در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری گفت: ایشان دو نکته را امسال به عنوان شعار یعنی حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مطرح کردند و این در شرایطی بود که ما انتخابات ریاست جمهوری و همچنین تشدید تحریم‌ها و فشارها را از طرف غربی‌ها داشتیم.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب افزود:  مجلس خبرگان رهبری از جایگاه صیانت از رهبری لازم می‌داند بر این نکته تأکید کند که شعارها و برنامه‌های اصولی که از سوی رهبر معظم انقلاب بیان می‌شود، نباید به اجرای برنامه‌های معمولی و برگزاری همایش محدود شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: ما گاهی برای احترام به آن شعارها تنها به مجالس سخنرانی و همایش و شعار بسنده می‌کنیم و گاهی هزینه‌های زیادی برای این شعارها مصرف و نتیجه‌ای نیز عاید نمی‌شود.

آیت‌الله مهدوی‌کنی افزود: این برنامه که امسال اعلام شد، دولت، مجلس و قوه قضائیه بر این مسئله تأکید کردند و رهبری نیز با دعوت از رؤسای سه قوه بر آن تاکید داشتند و باید به صورت عملی و اجرایی دنبال شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تفسیر رهبر معظم انقلاب از اقتصاد مقاومتی این است که خود را متکی به خارجی‌ها نکنیم، اظهار کرد: متکی نبودن به خارجی‌ها به این معنا نیست که نیاز به آنها نداریم؛ ملت‌ها به یکدیگر وابسته هستند و بسیاری از مسائل با همین روابط توسعه پیدا می‌کند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سرمایه‌های کشور اظهار کرد: امکانات مالی، نیروی انسانی، سرمایه‌های اجتماعی، علمی، آموزشی و دانشگاهی و علما از جمله سرمایه‌های بزرگ کشور هستند و ملت ما در طول این 35 نشان داد که علاقه‌مند به پیشرفت، استقلال و آزادی کشور و عدم دخالت بیگانگان است، لذا قوای سه‌گانه باید با وجود این سرمایه‌های عظیم وابستگی به خارج را قطع کنند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خداوند وعده یاری داده است، گفت: اگر به یاری خدا بشتابیم، خدا به ما کمک خواهد کرد، زیرا در قبل و بعد از انقلاب نیز به ما کمک کرده است و قطعا کسانی که در راه خدا جهاد می‌کنند خداوند به آنان کمک خواهد کرد.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به مسئله هسته‌ای اظهار کرد: مسئولان مذاکره‌کننده مسائلی را اظهار کردند و در مقام حفظ اصول و حقوق ملت قرار دارند و از خطوط قرمز هم عبور نخواهند کرد؛ ما هم به همین موضوع اعتقاد داریم و معتقدیم دولت، دولت مردمی و اسلامی است و مسلما‌ این موضوع را حفظ خواهد کرد و آرزوی ما هم همین است و امیدواریم دولت به پشتیبانی رهبری و مردم عقب‌نشینی نکند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در مورد مسائل فرهنگی اظهار کرد: گاهی تصور می‌شود برای پیشرفت در مسائل فرهنگی باید اعلام کنیم که در همه مسائل آزاد هستیم و حریم‌ها را بشکنیم؛ آزادی نعمت بزرگی است و همه پیشرفت‌های علمی نیازمند آزادی است، اما معنای آزادی این نیست که هر فردی هر حرفی را بزند، برخی به دنبال بهانه هستند.

وی با اشاره به تلاقی نوروز امسال با ایام فاطمیه افزود: ایرانیان در نوروز آدابی دارند و کسی آن را نهی نمی‌کند و البته شیعیان همیشه حریم‌های ایام عزا را حفظ کرده‌اند و نباید این حریم‌ها شکسته شود و در سال‌های قبل نیز ایام عاشورا با نوروز تلاقی داشت و مردم حرمت آن را حفظ کردند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با ذکر اینکه رجزخوانی در جنگ مطلوب و مفید است، گفت: رجزخوانی موجب تقویت روحیه سربازان می‌شود، اما در کارهای زیربنایی تنها رجزخوانی کافی نیست؛ سربازانی که می‌خواهند کار اجرایی کنند، به رجز اکتفا نکنند و امیدوارم مسئولان و رئیس دولت کاری کنند که دشمنان ناامید شوند؛ دشمنانی که با تحریم و فشارها می‌خواهند مردم را از نیمه راه منصرف کنند.

وی با اشاره به  35 سال فراز و نشیب در مسیر انقلاب گفت: برای پیشرفت کشور سختی‌ها و بلاهایی  بوده و این از سنت‌های الهی است. از مردم می‌خواهم که به دولت کمک و همکاری کنند که در این زمینه قناعت و صرفه‌جویی مسئله مهمی است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در زمینه مصرف بالای انرژی در کشور عنوان کرد:  در یکی از روزنامه‌ها خواندم که مصرف انرژی در کشور به اندازه اروپا و چین است، در کشور زیاد اسراف می‌شود و شاید یکی از علت‌های اسراف زیاد این باشد که خدا نعمت زیادی به ما داده است.

آیت‌الله مهدوی‌کنی افزود: چراغ برخی اداره‌ها در شب روشن است و حتی وقتی اتاق خود را برخی افراد ترک می‌کنند چراغ‌ روشن است؛ اگر ملت 75 میلیونی به اندازه چین و اروپا  مصرف انرژی داشته باشد ما خیلی اسراف می‌کنیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با ذکر اینکه دوستی خدا تنها محبت لفظی نیست، افزود: اگر جامعه می‌خواهد مورد محبت خدا قرار بگیرد و پیشرفت کند، نباید نعمت‌ها را حرام کند و ما باید از خود شروع کنیم و  علما، ائمه جمعه و رسانه‌ها به صورت عملی و با  گفتار خود مردم را به قناعت دعوت کنند.


آیت‌الله مهدوی‌کنی قناعت را مربوط به دوران سختی ندانست و گفت: سبک زندگی که پیامبر (ص) و ائمه(ع) بر آن تکیه کرده‌اند، در مورد قناعت است و ما نیازمند  قناعت هستیم و با قناعت می‌توان پیشرفت کرد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با ذکر این نکته که معنای قناعت، نداشتن نیست، افزود: قناعت موجب سلامت جامعه و سلامت روحی و عزت جامعه خواهد شد.

وی با اشاره به ایام نوروز گفت: نهادهای امدادی مانند کمیته امداد امام خمینی(ره) اقدامات خوبی انجام می‌دهند و باید  شادی‌ها را تقسیم کرد؛ برخی از مردم دچار گرفتاری‌ هستند و مشکلاتی دارند و باید فرزندان مردم را در این ایام خوشحال کرد؛ معتقد نیستم مردم فقیر باشند، ما تفاوت و تفاضل داریم، اما معنای آن تبعیض نیست.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با ذکر اینکه فقر معلول ظلم یا جهل و یا تنبلی است، افزود: باید کمک کنیم تا فقیری در کشور نداشته باشیم و نظام اسلامی می‌تواند فقر را در جامعه ریشه‌کن کند تا الگویی برای جامعه بشری باشد.

وی همچنین از ملت ایران برای شرکت گسترده در راهپیمایی 22 بهمن تشکر کرد و گفت: علت حضور پرشکوه مردم این بود که آنها احساس خطر کردند و حضور پرشوری را در راهپیمایی از خود نشان دادند.

آیت‌الله مهدوی‌کنی در ادامه یاد مرحوم ‌آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی از اعضای مجلس خبرگان رهبری را گرامی داشت.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود با اشاره به بخشی از منشور روحانیت گفت: « ما نباید غفلت بکنیم، واقعاً باید به سمتى حرکت نماییم که إنشاءالله تمام رگه‌هاى وابستگى کشورمان از چنین دنیاى متوحشى قطع شود. استکبار غرب شاید تصور کرده است از اینکه اسم بازار مشترک و حصر اقتصادى را به میان بیاورد ما درجا مى‌زنیم و از اجراى حکم خداوند بزرگ صرف‌نظر مى‌نماییم. خیلى جالب و شگفت‌انگیز است که این به ظاهر متمدنین و متفکرین وقتى یک نویسنده مزدور با نیش قلم زهرآگین خود احساسات بیش از یک میلیارد انسان و مسلمان را جریحه‌دار مى‌کند عده‌اى در رابطه با آن شهید مى‌شوند برایشان مهم نیست و این فاجعه عین دموکراسى و تمدن است اما وقتى بحث اجراى حکم و عدالت به میان مى‌آید، نوحه رأفت و انسان‌دوستى سر مى‌دهند. ما کینه دنیاى غرب را با جهان اسلام و فقاهت از همین نکته‌ها به دست مى‌آوریم. قضیه آنان قضیه دفاع از یک فرد نیست، قضیه حمایت از جریان ضد اسلامى و ضدارزشى است که بنگاه‌هاى صهیونیستى و انگلیس و آمریکا به راه انداخته‌اند و با حماقت و عجله خود را رو به روى همه جهان اسلام قرار داده‌اند. البته باید ببینیم که بعض دولت‌ها و حکومت‌هاى اسلامى چگونه با این فاجعه بزرگ برخورد مى کنند. اینکه دیگر مسئله عرب و عجم و فارس و ایران نیست بلکه اهانت به مقدسات مسلمانان از صدر اسلام تاکنون و از امروز تا همیشه تاریخ است و نتیجه نفوذ بیگانگان در فرهنگ مکتب اسلام است که اگر غفلت کنیم این اول ماجراست و استعمار از این مارهاى خطرناک و قلم به دستان اَجیر‌شده در آستین فراوان دارد».

captcha