کد خبر: 1382910
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
حجت‌الاسلام محمدیان تأکید کرد:

لزوم همکاری معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها جهت اجرای سند دانشگاه اسلامی

خبرنگاران افتخاری: رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در اجلاس معاونان فرهنگی دانشگاه‌های کشور، گفت: منشور مشترکی برای فعالیت‌های فرهنگی داریم به نام «سند دانشگاه اسلامی» که معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها باید برای اجرای آن کمک کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در اجلاس معاونان فرهنگی دانشگاه‌های کشور که امروز، 13 اسفندماه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، گفت: بین شغل و نقش‌ها تفاوت وجود دارد. هر انسانی در دنیا شغلی را انتخاب می‌کند، خداوند نیز انسان‌ها را با استعدادهای متفاوت آفریده که کم و زیاد این استعدادها افتخار و نقص به حساب نمی‌آید و هرکس به اندازه استعداد مسئولیت دارد و کار می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه‌بر شغل نقش‌هایی هم هست که آن به هویت، شخصیت فکری و معنوی ما بر‌می‌گردد. انسان‌ها با نقش‌هایشان ارزش‌گذاری می‌شوند، نقش‌ها سلسله فعالیت‌هایی بدون دغدغه‌ معاش است، برخلاف شغل که می‌تواند بی‌ارتباط به اعتقادات باشد، به اندیشه افراد ارتباط دارد و مهمترین نقش ریشه در اعتقادات فرد است.

حجت‌الاسلام محمدیان عنوان کرد: افراد نسبت به شغل و نقش خود به چند گروه تقسیم می‌شوند. بسیاری چنان درگیر شغل هستند که دیگر فرصتی برای اندیشیدن به نقش خود ندارند، اگر هم فکر کنند به مقام عمل نمی‌رسند. برخی نیز به دنبال جاذبه‌هایی که شغل‌ها از دید درآمد دارد و در فرهنگ اسلامی به دنیاگرایی تعبیر می‌شود، هستند، که این افراد فرصتی برای اندیشیدن به نقش خود ندارند.

وی یادآور شد: نفس آدمی برای فرار از مسئولیت به شغل خود پناه می‌برد و توجیحش این است که به زندگی خود سر و سامان دهد که آیه شریفه «اکثرهم لا یشکرون؛ خداوند نسبت به همه مردم فضل و بخشش دارد، اما اکثر آنها سپاسگزاری نمی‌کنند» در تبیین این امر آمده است.

محمدیان ادامه داد: گروهی نیز بین شغل و نقش خود توازن ایجاد می‌کنند هم به شغل خود می‌رسند و هم کارهایی برای رضای خداوند انجام می‌دهند اما اهل خطر و تحول‌گرا نیستند که از دیدگاه قرآن کریم بیشتر مؤمنان از این گروه هستند. اما گروه سوم اصل برایشان نقش‌شان است و شغل در درجه دوم قرار دارد حتی شغل‌شان می‌تواند مقدمه‌ای باشد برای ایفای نقش. اینها افرادی هستند که خداوند می‌فرماید آنها با من عهد بسته‌اند.

راز موفقیت در عرصه فرهنگی نگاه جهادی است

وی بیان کرد: این افراد گروهی هستند که تحولات دنیا را انجام می‌دهند و زندگی جهادی را انتخاب کرده‌اند و شغل خود را فدای جهاد می‌کنند. در این گروه ممکن است جسم خسته شود ولی روح پرتوان و عزم راسخ است. در زندگی جهادی فراغت جایگاهی ندارد، مجاهدان همیشه با کمبود وقت مواجه هستند چون از لحظه لحظه‌های زندگی برای جهاد فی سبیل‌الله استفاده می‌کنند.

حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: در زندگی جهادی فرصتی برای رقابت‌های فرصت‌سوز وجود ندارد، در این زندگی حرکت به سمت تعالی و رشد است. اعتقاد ما بر این است که افرادی که وارد فعالیت فرهنگی می‌شوند جزء این گروه هستند. کسی که در دانشگاه مسئولیت بخش فرهنگی را برعهده دارد اگر بخواهد کارمندی کار کند نمی‌شود. راز موفقیت در این عرصه نگاه جهادی است. «مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ» اینها افرادی هستند که با خداوند عهد می‌بندند.

وی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه توفیق ما کار با جوانان است، گفت: این‌ها گل‌های سرسبد آفرینش الهی هستند و باید به چشم فرصت به آنها نگاه شود نه تهدید. حتی جوانانی که آرمان‌گرا و پرتوقع هستند و بدون دورنگی حرفشان را می‌زنند ارزشمند هستند.

این مقام مسئول بیان کرد: منشور مشترکی برای فعالیت‌های فرهنگی داریم به نام «سند دانشگاه اسلامی» که یک منشور مشترک فعالیت‌های فرهنگی است که با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تلاش وزرا تدوین شده و معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها باید برای اجرای آن کمک کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: آئین‌نامه تشکل‌ها نیز باید مدنظر قرار گرفته شود که این آئین‌نامه در فعالیت‌های سیاسی دانشگاه بسیار کارگشا است. در این امر قانون را ملاک قرار دهید و با سلیقه شخصی عمل نکنید.

وی با اشاره به ضرورت تشکیل شورای فرهنگی در دانشگاه‌ها، گفت: باید حضور صاحب‌نظران در فعالیت‌های فرهنگی بیشتر باشد. همچنین معاونان فرهنگی باید با تشکل‌های دانشجویی و حقوق آنها آشنا شوند و ارتباط صمیمی با تشکل‌های دانشجویی داشته باشید با انجمن‌های مختلف دانشجویی نه صرفاً انجمن‌های سیاسی ارتباط صمیمی برقرار کنید و ارتباط را فقط کاری نکنید.

محمدیان با اشاره به اینکه توجه به آسیب‌های اجتماعی در بین دانشجویان و بحث ابتذال اخلاقی از ضروریات است، گفت: نسبت به دانشجویان دلسوزانه برخورد کنید و آنان را فرزندان خود بدانید. همچنین برای اوقات فراغت دانشجویان مخصوصاً گروهی که در خوابگاه‌ها هستند برنامه‌ریزی کنید.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدیان با اشاره به تذکر مقام معظم رهبری به وزرای علوم و بهداشت مبنی‌ بر اینکه نباید دانشگاه جولانگاه جریان‌های سیاسی و خانه احزاب شود، گفت: باید امکانات در دانشگاه‌ها با عدالت تقسیم شود. امکانات کم باید با نگاه برابر توزیع شود و مهمتر از امکانات روی باز مسئولان دانشگاهی نسبت به دانشجویان است که باید مدنظر قرار گرفته شود.

وی افزود: با توجه به تعداد زیاد دانشگاه‌ها در هر استان ایران زمین معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها در هر استان باید شورایی تشکیل داده و با یکدیگر مشورت داشته باشند و از تجربیات هم استفاده کنند.

این مقام مسئول در پایان یادآور شد: امیدواریم قطار فرهنگی با سرعت بیشتری حرکت کند و در دانشگاه‌ها شاهد روحیه نشاط و شادابی باشیم، همچنین نور قرآن در دانشگاه‌ها بیشتر مشاهده شود.

یادآور می‌شود، مراسم افتتاحیه اجلاس معاونان فرهنگی دانشگاه‌های کشور با شعار «دانشگاه؛ اخلاق، عقلانیت، نشاط» به همت اداره‌کل فرهنگی وزارت علوم و به میزبانی دانشگاه علامه طباطبایی امروز، 13 اسفندماه در سالن شهید بهشتی این دانشگاه برگزار شد. همچنین سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم دیگر سخنران این مراسم بود.

captcha