کد خبر: 1383154
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۸
معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی:

وحدت و همدلی امنیت مرزهای ما را تأمین می‌کند

خبرنگاران افتخاری/ حسینعلی ظفری: نوروزی در همایش منطقه‌ای توسعه پایدار امنیت مرزی خراسان شمالی، گفت: وحدت و همدلی امنیت مرزهای ما را تأمین می‌کند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمد رحیم نوروزی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی در اولین همایش منطقه‌ای توسعه پایدار امنیت مرزی خراسان شمالی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان برگزار شد با بیان آیاتی از قرآن کریم و فرازهایی از صحیفه سجادیه و نهج‌البلاغه در رابطه با اهمیت مرزها، گفت: اهمیت مرزها تأثیرمستقیم در امنیت ملی ما دارد و اهمیت آن با این نیست که فقط با تجهیزات نظامی تأمین شود.

وی افزود: با وحدت و همدلی، انسجام ملی، کارآمدی سیاسی حاکم، تدبیر درست مسائل و همبستگی است که در کنار آمادگی دفاعی، امنیت مرزهای ما را تأمین می‌کند.

نوروزی با اشاره به اینکه مدیریت مرزها معمولاً با سه راهبرد تهدید محور، فرصت‌محور و تلفیقی از تهدید و فرصت تدوین می‌شود، گفت: در راهبرد تهدیدمحور و تهدیدزا مبنا و اساس، استقرار نیروهای نظامی و امنیتی به دو شیوه سنتی و جدید با شنودهای الکترونیکی، حسگرها و حفر کانال در مرزها است و در فرصت‌محور، مرزها به عنوان یک فرصت با توسعه زیرساخت‌ها و توجه به مسائل اقتصادی و معیشتی مرزنشینان تعریف می‌شوند و در راهبرد سوم نیز ضمن لحاظ کردن مشکلات و مسائل مربوط به تهدیدات احتمالی، به مرزها با نگاه توسعه‌محور و فرصت‌محور، مورد توجه قرار می‌گیرند.

نوروزی با بیان اینکه مقالات ارائه شده در این همایش باید عملیاتی شوند، گفت: باید به مسائل، مشکلات و موضوعات مرزها، کاربردی‌تر و عملیاتی‌تر نگاه کرد.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان شمالی طولانی بودن مرزها، پائین بودن تراکم جمعیتی، تفاوت‌های قومی و مذهبی، جمعیت‌های متحرک وعشایری، هزینه‌های سنگین امنیت مرزها، دوری از مراکز و نبود زیرساخت‌ها را از مشکلات مرزها ذکر کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین کوثری، امام جمعه شیروان نیز در این همایش گفت: باید با فرهنگ جهادی و بسیجی برای تأمین بیش از پیش امنیت کشور کوشا باشیم. مرز، مرزبان می‌خواهد و مرزبان، روحیه شهادت‌طلبی و ایثار و از خودگذشتگی و به نمایندگی از همه، از تمامی مرزبانان خراسانی تقدیر و تشکر می‌کنم.

عباسعلی صفایی، فرماندار شهرستان شیروان نیز در این همایش گفت: از خودگذشتگی مرزبانان ما درسی را به دشمنان ما داده است که کسی جرأت نزدیکی به مرزهای ما را ندارد.

وی افزود: تنها تهدیدی که اگر امکان داشته باشد در حال حاضر تهدید فرهنگی است و آن توطئه دشمن هم بحمدلله با بنیه دینی و مذهبی ملت همیشه در صحنه ما خنثی شده است.

صفایی با اشاره به اینکه باید توجه ویژه‌ای به مرزها داشته باشیم، بیان کرد: با در نظر گرفتن اعتبارات خاص فرهنگی برای شهرهای مرزی و با استفاده از تمام فرصت‌ها به خصوص فرصت اقتصادی به جهت همسایگی با کشورهای همجوار، باید تدابیر لازم اندیشه شود که با بازگشایی مرز تحولات بیشتری را در منطقه شاهد باشیم.

عبدالرضا عزیزی، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش عنوان کرد: امنیت مرزی و وضعیت مناطق ملی دارای اهمیت راهبردی است که مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری بوده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: تنها با توسعه همه‌جانبه و پایدار زیرساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و امنیتی می‌توان به امنیت دائمی مرزها در مقابل ورود و خروج غیر قانونی انسان، سوخت، مواد مخدر، کالا و ارز دست یافت چرا که هر اقدام غیر پایدار دیگری آثار غیر دائمی در بردارد.

عضو فراکسیون شهرهای مرزی کشور در مجلس در پایان سخنان خود، تقویت مرزبانی خراسان شمالی، استفاده از نیروهای متخصص، افزایش کمی و کیفی ماموران مرزی، انسداد فیزیکی مرز به منظور جلوگیری از قاچاق، تقویت پاسگاه به منظور پایش مستمر مرزها، استفاده از ابزارهای نوین و ایجاد تقویت شبکه‌های منسجم را از جمله راهکارهای تقویت مرزها عنوان کرد.

فریمان ابراهیم‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان باعرض خیرمقدم و خوش آمدگویی به حاضران در این همایش گفت: بدون شک امنیت یک نعمتی بی‌بدیل است و همواره تلاش و کوشش فراوان به منظوربرقراری آن در این خصوص صورت می‌پذیرد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در بستر امنیت شکل می‌گیرد.
وی با اشاره به آیاتی در قرآن کریم افزود: موضوع امنیت در قرآن کریم به عنوان یکی از اهداف استقرار حاکمیت الله و خلافت و جانشینی محسوب می‌شود و در بیان اهمیت آن، حضرت ابراهیم(ع)، اولین خواسته خود از خداوند درخصوص شهر مکه را امنیت دانسته و سایر پیامبران الهی و پیشوایان دینی نیز همیشه در تلاش بوده تا این مقوله را در جامعه برقرار کند.

ابراهیم‌زاده با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین چالش پیش روی دولت‌ها امنیت مرزها است، گفت: ایران اسلامی نیز با همسایگی 15 کشور بعد از روسیه و چین در رتبه سوم جهان، این چالش را پیش رو دارد و برخورداری از ویژگی‌های جغرافیایی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در حفظ و حراست از مرزها و تهدیدات استکبار جهانی، لزوم بررسی واقع بینانه نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید را کاملاً آشکار می‌سازد تا برآن اساس زمینه استقرارامنیت بیشتر در مرزها فراهم آورد.

ابراهیم‌زاده محورهای ارائه شده در همایش را توریسم و امنیت پایدار مرز، قوانین و امنیت پایدار مرز، راه و امنیت پایدار مرز، ژئوپلوتیک و امنیت پایدار مرز، فرایند جهانی شدن و امنیت مرز، توسعه اقتصادی و امنیت پایدار مرز، توسعه فرهنگی و امنیت پایدار مرز، توسعه اجتماعی و امنیت پایدار مرز، مبانی و مفاهیم، الگوها و مدل‌های نظری مرتبط با رویکرد توسعه پایدار مرز، آموزه‌ها و تعلیم دینی و امنیت مرز، مرزنشینان و توسعه امنیت پایدار مرز، توسعه زیست محیطی و امنیت پایدار مرز، اعتیاد و آسیب‌های روانی و اجتماعی و امنیت پایدار مرز، بازارچه‌ها و دروازه‌های مرزی و امنیت پایدارمرز و ... اعلام کرد.

سرهنگ قربانعلی داوطلب افزود: بی‌شک توسعه پایدار نواحی مرزی و مرزنشینان نگاه علمی و نظری و کاربردی جامع را در جهت افزایش توجه به مرزها می‌طلبد.

وی اظهار کرد: در همین ارتباط علی‌رغم منطقه‌ای بودن همایش، مشارکت 16 استان مرزی و 14 سازمان ملی و تعداد 258 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شدکه پس از داوری اولیه 60 مقاله به مرحله نهایی راه یافت که از این تعداد مقاله به صورت ارائه سخنرانی و 29 مقاله به صورت پوستر و 60 مقاله به صورت چاپ چکیده مقاله پذیرفته شد.

دبیرعلمی همایش در پایان از همه دست‌اندرکاران، نهادها، دستگاه‌های علمی، اساتید و دانشجویان و به ویژه مجموعه مسئولان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان و حمایت و مساعدت سردار فرماندهی مرزبانی ناجا که در برگزاری همایش توسعه پایدار امنیت مرز مشارکت جدی و فعال داشتند، تقدیر و تشکر کرد.

یادآور می‌شود، تلاوت قرآن کریم توسط مهدی حق‌طلب، توزیع بسته‌های فرهنگی و پذیرایی از دیگر برنامه‌های این همایش بود. استان خراسان شمالی 301 کیلومتر طول نوار مرزی با کشور ترکمنستان دارد.

captcha