کد خبر: 1383706
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۴
حجت الاسلام هاشمی‌نژاد:

اخلاق گفتن غیر از متخلق بودن است/ مبلغان برای اثرگذاری متخلق باشند

گروه اجتماعی: یک از خطبای برجسته کشورمان اخلاق گفتن را غیر از متخلق بودن دانست و گفت: اخلاق حسنه مبلغان می‌تواند بیش از کلام آنان تأثیرگذار باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسین هاشمی‌نژاد، از خطبای برجسته کشورمان، امروز، ۱۵ اسفندماه، با حضور در دومین همایش «فاطمیه و فرصت‌های تبلیغ» که از سوی گروه علمی فرهنگی امام هادی(ع) با حضور جمعی از مبلغان در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، طی سخنانی بانوان و آقایان مبلغ را به اخلاق‌مداری دعوت کرد.

وی با بیان اینکه خداوند خلق پیامبر اکرم(ص) را عظیم یاد می‌کند اظهار کرد: خداوند نسبت به رسول اکرم(ص) اینگونه یاد می‌کنند که‌ ای رسول به سبب رحمت الهی که شامل حالت شد با مردم نرم شدی. اگر خشن و سنگدل بودی مردم از گرد تو پراکنده می‌شدند.

وی ادامه داد: روایت شده است فردی از امام علی(ع) پرسید یا علی، می‌توانی خصوصیات اخلاقی پیامبر(ص) را بشماری. امام فرمودند: نه و از وی پرسیدند تو می‌توانی نعمت‌های دنیا را بشماری، وی نیز در جواب امام گفت: نه. امام علی(ع) فرمودند تو نمی‌توانی مطاع دنیا که خداوند فرمود قلیل است را بشماری، چگونه از من توقع داری خصویات اخلاقی پیامبر(ص) که خلق عظیم نام گرفته است را برایت بشمارم.

مبلغان ارزش جایگاه خود را بدانند

وی با تأکید بر اینکه مبلغان باید ارزش و جایگاه کار خود را بدانند تا بتوانند در مردم اثر گذارند، تصریح کرد: فردی نزد امام سجاد(ع) رفت و گفت: این مرد که از دوستان من است به صورت غیرعمد پدر مرا کشته، من از قصاص وی گذشتم اما از دیه پدرم نمی‌گذرم. امام(ع) فرمودند: آیا این مرد حقی بر گردن تو ندارد. گفت وی مرا با دین اسلام و اهل بیت(ع) آشنا کرد. امام(ع) فرمودند: اگر این فرد تمام مردم کره زمین مگر انبیا و اوصیا را کشته بود، حق هدایتش از دیه همه کشته‌شدگان بیشتر بود.

اخلاق بیش از کلام تأثیرگذار است

حجت‌الاسلام هاشمی‌نژاد اخلاق گفتن را غیر از متخلق بودن دانست و گفت: یکی از راه‌های جذب مردم و اثرگذاری در آنان متخلق بودن است. اخلاق حسنه مبلغان می‌تواند بیش از کلام آنان تأثیرگذار باشد.

برای اثرگذاری پاسخ بدی را با خوبی دهیم

وی از دیگر راه‌های اثرگذاری در مردم را دادن پاسخ بدی‌های مردم با نیکی دانست و گفت: علما در برابر بدی مردمان احسان و نیکی می‌کردند و بدین سبب مردم به آنان علاقه‌مند می‌شدند. مرحوم سید محسن آملی وقتی در دمشق بود مورد اذیت اموی‌ها قرار می‌گرفتند ولی ایشان در نمازهای جماعت‌شان شرکت و به عیادت مریض‌هایشان می‌رفتند.

وی حالت معنوی و تهذیب نفسی که در علما به وجود آمده است را نتیجه داشتن استاد و تربیت شدن دانست و گفت: حالات معنوی چیزی نیست که یک شبه به دست آید بلکه صبر، بردباری، اخلاق‌مداری و گذشت را می‌طلبد.

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: یکی از علما نقل می‌کرد که پنج سال برای تربیت طلبه‌هایش زحمت کشید اما نتوانست به خوبی آنان را جذب کند تا اینکه یک بار به همراه شاگردانش محضر عالمی در قم رفت. این عالم بزرگوار به خاطر گرمای هوا پارچه نمناکی را بر روی کفش طلاب انداخت و همین عمل سبب شد طلاب به اخلاق خوش ایشان جذب شوند.

برخی طلاب و روحانیون دچار خود بر‌تربینی شده‌اند

وی با بیان اینکه امروز برخی طلاب و روحانیون دچار خودبر‌تربینی شده‌اند و پشت هیچ امام جماعتی نماز نمی‌خوانند و پای صحبت هیچ عالمی نمی‌نشینند، گفت: مسئولیت هدایت انسان‌ها بسیار سخت و سنگین است. جایگاه رفیع تبلیغ دین را نمی‌توان با چیزی عوض کرد.

فقط برای خدا سخن بگوئید

وی یکی از آسیب‌هایی که امروز فعالیت روحانیون و طلاب را تهدید می‌کند سخن گفتن آنان با مردم در مورد دنیا دانست و گفت: حرف پول را با مردم نزنید، برای خدا سخن بگوئید تا در مردم اثر گذارد. به ویژه در ایام خاص که قلوب مردم آماده‌تر است.

وی در پایان بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های ایام فاطمیه تأکید و تصریح کرد: فردی از رسول اکرم(ص) سؤال کرد آیا خانه حضرت زهرا(س) نیز مصداق «فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَن تُرْفَعَ وَیُذْکَرَ فِیهَا اسْمُهُ» است، پیامبر(ص) فرمودند: خانه فاطمه اشرف، اعظم و اکرم این بیوت است و هر کس می‌خواهد عرش خدا را ببیند به سقف منزل فاطمه و علی بنگرد.

captcha