به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) پیاده به زیارت ائمه اطهار (ع) رفتن یکی از سنت های دیرین بین شیعیان است و قدر مسلم پیاده روی 20 میلیون نفری شیعیان در روز اربعین از نجف اشرف به سمت کربلای معلی نمود بزرگ این سنت زیباست.
سنتی که نه تنها توسط مردم عراق بلکه در سال های اخیر با استقبال بسیار زیاد ایرانیان نیز مواجه شده است. پس از پشت سر گذاشتن مراسم اربعین و حضور بسیار گسترده زائران ایرانی در مراسم پیاده روی این روز و دریافت گزارش های بسیار ارزشمند از استقبال و میهمان نوازی مردم عراق این دفعه خبر پیاده روی 500 نفر از شیعیان عراق به سمت مشهد مقدس منتشر شد.
حدود ۵۰۰ نفر از زوار عراقی از شهرهای نجف اشرف و کربلای معلی با پای پیاده عازم بارگاه منور ثامنالحجج (ع) شده و بعد از عبور از مرز مهران و شهرهای مختلف کشور هم اینک در شهر قم مستقر هستند.
بر اساس گزارش های اعلام شده این تعداد زوار عراقی در قالب گروههای ۱۳۰، ۸۰، ۱۱۰ و دو گروه ۲۵ نفره که از پیرمردان حدود سنی ۶۵ تا ۸۰ سال تشکیل شده اند، طبق برنامه از پیش تعیین شده پس از ۴۶ روز پیادهروی (طی حدود هزار و ۷۰۰ کیلومتر)، در روز سوم ربیعالثانی همزمان با سالروز شهادت حضرت صدیقه کبری (س) به پابوس مزار منور حضرت علیبن موسی الرضا (ع) نائل میشوند.
در همین خصوص سید مرتضی عودی هماهنگ کننده ایرانی این گروه عراقی که به همراه عده ای از عاشقان اهل بیت (ع) به استقبال این گروه رفته و طی سه روز اقامت آنها در شهر قم در حد توان به آنها خدمات مورد نیازشان را ارائه می دهد در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) گفت: زوار اکنون در قم هستند و پس از زیارت حضرت معصومه(س) روز جمعه به زیارت حضرت عبدالعظیم خواهند سپس از جاده قم ـ گرمساز عازم مشهد مقدس می شوند.
وی با اشاره به اینکه این گروه پنج سال است که به همین نحو به زیارت امام رضا(ع) می آیند، عنوان کرد: اما ما سه سال است که به لطف خانم فاطمه معصومه(س) به استقبال آنها رفته و از آنها پذیرایی می کنیم.
عودی افزود: این گروه که از اهالی شهرهای کربلا و نجف هستند شش روز تا مرز مهران پیاده روی کرده و از مسیر کرمانشاه، ایلام، ملایر و اراک به شهر قم رسیده اند.
وی در پاسخ به این سؤال که مردم عراق برای زائران پیاده امام حسین(ع) همه نوع امکانات فراهم می کنند، ما برای زائران پیاده امام رضا(ع) چه خدماتی ارائه می دهیم، گفت: خدمات ما در مقابل اقدامات آنها کار قابل ذکری نیست و فقط در شهر قم در حد تهیه وعده های غذای روزانه به آنها خدمت ارائه می شود و در سایر شهرهای اقدامی صورت نمی گیرد.
این خادم زائران اهل بیت(ع) افزود: در شهر قم نیز گروه های مردمی علاقه مند به اهل بیت (ع) به صورت خودجوش وقتی مطلع می شوند برای استقبال و خدمت به این زائران می ایند و مؤسسه و گروه خاصی این اقدامات را انجام نمی دهد و از این پس در مسیر شهرهای دامغان، سمنان و سایر شهرها کسی از حضور آنها مطلع نشده و کار خاصی برای آنها انجام نمی شود.
وی خواستار اطلاع رسانی در این خصوص و میهمان نوازی در حد فرهنگ ایرانی از زائران پیاده امام رضا(ع) شد.