کد خبر: 1383979
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
در برنامه نبض مطرح شد:

وضعیت بدتر از صفوف سبدکالا در مراکز درمانی تامین اجتماعی تا نظام به شدت بیمار سلامت

گروه سلامت: رئیس قوانین مجلس نظام سلامت را به شدت بیمار دانست و گفت: بخش اعظمی از علل مرگ و میر در کشور قابل پیشگیری است ولی ما منتظریم تا مردم بیمار شوند تا پزشکان هرگونه خواستند هزینه تراشی کنند و بیمه‌ها نیز بگویند منابع کمی در اختیار داریم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته با حضور امیدوار رضایی، رئیس قوانین مجلس، برزگر، نماینده بیمه سلامت ایرانیان، عبدی، نماینده مجلس و درخشان، مدیرکل درمان سازمان تامین اجتماعی به بحث تجمیع بیمه‌های درمانی پرداخت.
امیدوار رضایی، در ابتدای این برنامه با تاکید به دلیل درآمد‌ها و حق بیمه‌های متفاوت اجرای طرح تجمیع بیمه‌های درمانی کار ساده‌ای نیست، عنوان کرد: ولی سختی هر کار دلیل برای عدم انجام آن و اجرای قانون نیست.
امیدواررضایی ادامه داد: براساس بند ب ماده 38 قانون برنامه پنجم توسه تمامی بخش‌های بیمه کلیه دستگاه‌های اجرایی باید یکی شود ولی تامین اجتماعی تفسیر می‌کند که ما استثنا هستیم و اموالمان که مربوط به درمان‌های مستقیم است همچون بیمارستان میلاد به بیمه سلامت ایرانیان منتقل نمی‌شود ولی خدماتی که ارائه می‌دهد به دلیل اینکه ادغام می‌شود باید خرید خدمت شود.
نظام سلامت به شدت بیمار است
رئیس قوانین مجلس شورای اسلامی نظام سلامت را به شدت بیمار دانست و گفت: در وضعیت فعلی پرداختی از جیب مردم برای هزینه‌های درمانی بسیار زیاد است و آنان از چنین وضعیتی ناراضی هستند.
منتظریم تا مردم بیمار شوند سپس هرگونه خواستیم هزینه‌ تراشی کنیم!
وی مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و فشار خون، تصادفات و سرطان‌ها سه عامل اصلی مرگ و میر را در کشور به خود اختصاص داده که تمامی آن‌ها نیز قابل پیشگیری است ولی ما منتظریم تا مردم بیمار شوند تا پزشکان هرگونه خواستند هزینه تراشی کنند و بیمه‌ها نیز بگویند منابع کمی در اختیار داریم، بنابراین همه باید با تلاش یکدیگر برای رفع مشکلات دست به دست هم دهیم.
وجود صندوق‌های متعدد بیمه‌ای باعث بالا رفتن هزینه درمان شده است
براساس گزارش ایکنا، ایرج عبدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این برنامه با تاکید بر اینکه وجود صندوق‌های متعدد بیمه‌ای باعث بالا رفتن هزینه درمان شده است، بیان کرد: در حال حاضربین 70 تا 75 درصد هزینه‌های درمانی از جیب مردم پرداخت می‌شود و از طرفی پوشش ریسک‌های بزرگ از طرف بیمه‌ها کمتر شده است و تنها به پوشش‌های ساده می‌پردازند و در بیمارهای مزمن که نیاز به حمایت دارند هیچ!
عزمی برای اجرایی شدن قانون شکل گیری بیمه سلامت ایرانیان وجود ندارد
عبدی تأمین سلامت را وظیفه حکومت برشمرد و افزود: در قانون برنامه توسعه صراحتا بیمه سلامت ایرانیان طراحی شده و دولت مکلف به اجرا است تا کارآمدی بیمه بالاتر رود، مشکل ما این است که عزمی برای اجرای شدن قانون شکل گیری بیمه سلامت ایرانیان وجود ندارد.
براساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این برنامه برزگر، نماینده بیمه سلامت ایرانیان نیز طی سخنانی عنوان کرد: هم اکنون در تامین مالی چالش کمبود، پرداخت مستقیم از جیب مردم، و استفاده نادرست و غیرمنطقی از منابع داریم که تجمیع بیمه برای پاسخگویی به چالش دوم وارد عمل می‌شود.
برزگر ادامه داد: سه دسته پول به ارائه دهنده خدمت می‌دهیم که بخش نخست از سوی دولت، بخش دوم از طریق تجمیع منابع خرد و بخش سوم نیز پرداختی از جیب مردم است؛ سازمان بیمه خدمات درمانی سابق و سازمان بیمه سلامت فعلی از نظر مکانیزم تامین منابع از طرف نهادهای دیگر هیچ تغییری ایجاد نشده است و کمتر از هفت درصد است
نماینده بیمه سلامت ایرانیان اضافه کرد: در تجمیع بیمه‌ها برخی مشکلات دیگری هم وجود دارد، اینکه ما باید بتوانیم برای افراد فقیر و دارا مکانیزم اجباری بیمه شدن را تامین کنیم که در بیمه سلامت چنین الزامی را قانون گذاران نگذاشته‌ و برای پرداخت الزامی وجود ندارد.
براساس گزارش ایکنا، درخشان، مدیرکل درمان سازمان تامین اجتماعی نیز در ادامه این برنامه اظهار کرد: تمامی کسانی که کارشناس موضوع بیمه‌ها و سلامت هستند به این موضوع اذعان دارند که برای تجمیع بیمه‌ها سه امر زیربنایی باید انجام شود و در غیر این صورت ادغام سریع بیمه‌ها در آینده مشکل‌ساز می‌شود، بدین منظور باید در این حوزه به سه مقوله یکسان سازی پرداخت حق بیمه، تعریف بیمه پایه و منابع توجه ویژه‌ای شود.
درخشان با تاکید بر اینکه در طی سالیان اخیر به مقوله سلامت به عنوان یک اولویت مهم نگاه نشده بود، بیان کرد: هم اکنون در بحث تجمیع بیمه‌ها نیز کسی مخالف اجرای آن نیست ولی مشکلات اجرایی ما وجود دارد، نگرانی ما از این است که با تجمیع بیمه‌ها این تعداد بیمه شده تامین اجتماعی که به صورت رایگان خدمات درمانی را دریافت می‌کنند دچار مشکل نشوند.
کاهش پرداختی از جیب مردم در امور درمانی تنها با تجمیع بیمه‌ها حاصل می‌شود
براساس گزارش ایکنا، در بخش پایانی این برنامه عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوی تلفنی با تاکید بر اینکه کاهش پرداختی از جیب مردم در امور درمانی تنها با تجمیع بیمه‌ها حاصل می‌شود، عنوان کرد: در غیر این صورت هر چه منابع مالی به این بخش تزریق کنیم باز هم فایده‌ای ندارد، قانون وجود دارد ولی جالب است که برخی جرات می‌کنند آن را اجرا نکنند.

مراکز درمانی تامین اجتماعی از صفوف سبد کالا هم بدتر شده است
وی همچنین در پاسخ به اظهارات درخشان که نگران از تجمیع بیمه‌ها بود، گفت: اگر تامین اجتماعی واقعا دلش برای مردم می‌سوزد بهتر است وضعیت مراکز درمانیش را بهبود ببخشد که از صف سبد کالا هم بدتر شده و افراد پس از مدت‌ها انتظار معلوم نیست که نوبت به آن‌ها برسد یا نه، مطمئنا اگر افرادی بخواهند به دلیل منافع شخصی و یا هر موضوع دیگر جرات کنند که قانون را اجرا نکنند ما این اجازه را به آن‌ها نخواهیم داد.

captcha