محمدرضا طالقانی، رئیس سابق فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزش باستانی ر گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: ورزشکاران ما باید با تکیه به آموزههای دینی و همچنین تأسی از حضرت علی(ع) راه پهلوانی و ورزش ارزشی را طی کنند و در کارها و ورزش به عنوان الگویی مناسب برای جوانان و نوجوانان حضور داشته باشند.
وی افزود: ورزش باستانی و یا کشتی پهلوانی، روزی پهلوانانی را به اجتماع تحویل داد که توانستند ظلم و ستم را برانداخته و عدالت را به همنوعان خود به ارمغان آورند.
طالقانی خاطر نشان کرد: ورزش باستنانی و کشتی پهلوانی تنها یک ورزش نیست، بلکه تاریخ و فرهنگ ایران زمین را شامل میشود و ورزشکاران این دو رشته در اصل انتقال دهنده فرهنگ ایرانی اسلامی هستند.
توسعه ورزش ارزشی و همت مسئولان
سرپرست اسبق فدراسیون ورزشهای زورخانهای در ادامه بیان کرد: ورزش باستانی تنها ورزشی است که در آیین ورزشیاش از ابتدای ورود به زورخانه نام خدا و ائمه اطهار(ع) برده میشود و این امر بسیار با ارزش است و مسئولین باید به این ورزش در راستای توسعه ورزش ارزشی بیشتر اهمیت داده و تلاش کنند تا رشد و توسعه بر این ورزش حاصل شود.
وی تصریح کرد: در ورزش باستانی و پهلوانی جوانمردی و مردانگی که از آموزههای دینی ما است بسیار رایج بوده و ورزشکاران باید این اخلاق را به نسلهای آینده و شاگردانشان انتقال دهند در غیر اینصورت بهزودی این آیین و رسوم ورزشی هم از بین خواهد رفت و برای جلوگیری از این امر همت مسئولین و ورزشکاران باید دوچندان شود.
رشد سنتها و خصلتهای ویژه پهلوانی و آموزههای دینی
طالقانی خواستار شد که برای رشد این سنتها و خصلتهای ویژه پهلوانی و آموزههای دینی و امامان معصوم که همان گذشت، مردانگی و جوانمردی است باید زورخانهها را توسعه و افزایش دهیم و جوانان و نوجوانان را برای حضور در این محافل ترغیب کنیم.
صیقل دادن روح و کمک به نیازمندان
این پیشکسوت کشتی کشور در ادامه اشاره کرد: کسی که با روحیه دینی و اسلامی پا به عرصه ورزش میگذارد باید هدفش بیش از پرورش جسم، صیقل دادن روح و کمک به نیازمندان باشد و در واقع ورزش ارزشی هم پرورش روح است و هم برای جسم بسیار مفید خواهد بود.