مهران رجبی، بازیگر فیلم سینمایی «معراجیها» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره تجربه همکاری در این فیلم سینمایی اظهار کرد: از نگاه من مسعود دهنمکی فیلمسازی است که یک نگاه نو دارد و به زبان ساده میخواهد بسیاری از واقعیات جنگ را بگوید، بدون این که بخواهد کارش را با اداهای روشنفکری پیچیده کند. این مزیت نیز تنها به یک دلیل حاصل شده و آن هم این است که این فیلمساز جنگ را دیده و لمس کرده و به بسیاری از ناگفتههای آن آشناست، این وضعیت در حالی است که بسیاری از منتقدان وی نه جنگ را دیده و نه درک کردهاند.
وی افزود: همین سادهگویی و واقعیتنگری سبب شده تا مردم از فیلمهای این فیلمساز استقبال کنند، البته نباید کتمان کرد که حاشیههایی که از سوی دوستان و دشمنان دهنمکی ایجاد میشود به پرفروش شدن کارهای وی کمک میکند؛ درباره این کار هم، اتفاقی که در پشت صحنه این فیلم افتاد بر حاشیههای پیش آمده فیلم افزود.
جلوههای ویژه ممتاز «معراجیها»
بازیگر فیلم سینمایی «زیر نور ماه» ادامه داد: «معراجیها» کاری است که وام گرفته از یک سریال تلویزیونی به همین نام است، لذا شاید در کار برخی شتابزدگیها به چشم آید که به واسطه خلاصه شدن کار به وجود آمده، اما نکته خیلی مهم که دوست دارم به آن اشاره کنم، صحنههای انفجار فیلم است که بسیار خوب از کار در آمده است. این شکل از کار نیز در فیلمهای ایرانی کمتر دیده میشود.
این بازیگر درباره ادامه این کار هم چنین گفت: من فکر میکردم که این فیلم به صورت تک قسمتی تهیه شده است، اما وقتی در پایان تیتراژ خواندم که ادامه دارد فهمیدم که دهنمکی میخواهد فیلمنامه دیگری برای ادامه این کار بنویسد؛ اتفاقی که میدانم این فیلمساز از عهده آن بر میآید و در عمل هم آن را ثابت کرده است.
رجبی در پاسخ به این سؤال که چرا فیلمهایی که سعی در کپیبرداری از«اخراجیها» داشتند، در جذب تماشاگر به موفقیت دست پیدا نکردند؟ گفت: مشخص است که هیچگاه کپیبرداری از کاری نمیتواند به موفقیت منجر شود برای همین هم دیدیم که هر کاری که سعی کرد از فیلمهای دهنمکی تقلید کند در جذب تماشاگر موفق نبود، اما کارهای این فیلمساز تحت هر عنوانی با رویکرد مثبت تماشاگران مواجه میشود، نکته دیگر اینکه دهنمکی به خوبی با سلیقه تماشاگران آشناست.
انتقادی که از روی شناخت نیست
وی درباره برخی انتقادهای تندی که نسبت به دهنمکی میشود، بیان کرد: مطمئنا این هجمههایی که از سوی برخیها نسبت به دهنمکی میشود به واسطه این است که از نزدیک با وی آشنایی ندارند، زیرا اگر وی را میشناختند امکان نداشت نسبت به وی چنین رفتاری کنند. این اتفاق به نوعی برای خود من روی داده بود، بدین معنا که من به هیچ وجه نسبت به محمدرضا گلزار تصور خوبی در ذهن نداشتم، اما زمانی که در کاری با وی همکاری کردم متوجه شدم که وی چه انسان بلند نظری است.
رجبی در ادامه تصریح کرد: من در نمایش مردمی این فیلم به خوبی دیدم که مردم فیلم را دوست دارند و این مسئله نیز هیچ ربطی به طنز کار ندارد، چون همان گونه که گفتم کارهای بسیاری سعی کردند تقلید کنند اما موفق نبودند، اما آنچه مردم را جذب کرد، سادهگویی و واقعبینی کار است که تماشاگران سینما آن را باور میکنند.
وی در پایان اظهار کرد: تماشاگرانی که به دیدن کارهای دهنمکی میآیند توده مردم هستند که سالهاست از سینما فاصله گرفته بودند، زیرا خواستهای خود را در آن نمیدیدند. برای همین وقتی فیلمهای امثال دهنمکی به نمایش در میآید از آن استقبال میکنند. در انتها باید بگویم سینما زمانی رونق میگیرد که توده مردم به سینما بیایند، والا با مخاطب قرار دادن بخش محدودی از مردم که سینمای جشنوارهای را دوست دارند نتیجه همانند زمان حال اسفبار خواهد شد.