کد خبر: 1384935
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۲
آیت‌الله فاضل لنکرانی:

امروز خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا به مراتب بیشتر است

خبرنگاران افتخاری/ جلال بیطرفان: استاد درس خارج حوزه علمیه قم گفت: امروز خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا به مراتب بیشتر است، لذا این خطر را احساس می‌کنیم و باید بین علمای شیعه و اهل‌ سنت یک همکاری نزدیک باشد تا شر آن‌ها را از جامعه‌ مسلمین دور کنیم.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم در دیدار شیخ تاج‌الدین الهلالی، از علمای الازهر در مرکز فقهی ائمه‌اطهار(ع) بیان کرد: وظیفه‌ اولیه علمای دین این است که حقیقت دین را کما هو حقّه و کما هو واقعه برای نسل موجود بیان کنند، این از اهم وظایفی است که هم علمای شیعه و هم علمای اهل‌ سنت بر دوش دارند که آنچه خدای تبارک و تعالی در قرآن کریم بیان کرده و آنچه به عنوان سنت قطعیه‌ رسول خدا(ص) هست را به جوان‌های خود و نسل آینده کاملاًً برسانیم.



وی افزود: یکی از مسائل مهم برای علمای شیعه و اهل سنت حفظ قرآن کریم و حفظ معارفی است که در قرآن کریم آمده، شما خودتان بهتر می‌دانید وهابیّت برای اینکه میان تشیّع و تسنن افتراق ایجاد کند این تهمت را از قدیم‌الایام بر شیعه وارد کرده‌اند که این‌ها معتقد به تحریف قرآن هستند و امروز هم ما وقتی به عربستان یا بعضی از جاها می‌رویم این تهمت را از بعضی علمای وهابی می‌شنویم، در حالی‌که خود شما می‌دانید ما از زمان شیخ طوسی در قرن پنجم تفسیر تبیان را داریم که تفسیر قرآن کریم است و آن همین قرآن موجود است که در نزد ما است. حتی تفاسیری که قبل و بعد از آن نوشته شده است نیز از آن جمله هستند.



استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که امثال شما علمای اهل‌ سنت هیچ مجالی برای این حرف‌های وهابیت در مراکز علمی و دانشگاهی باقی نگذارند، بزرگان شیعه از جمله مرحوم والد ما کتابی به نام مدخل‌التفسیر دارد که یکی از بحث‌های مفصل آن حول عدم تحریف قرآن کریم است، این مطلب بسیار مهمی است که قاطبه‌ علمای شیعه چنین اعتقادی را دارند و لذا باید امروز دیگر پرونده این بحث را ببندیم و اجازه ندهیم جایی مطرح شود.



فاضل لنکرانی تصریح کرد: در یک نمایشگاه بین‌المللی کتابی دیدم که نوشته بود قول به تحریف قرآن بین علمای شیعه اجماعی است، در حالیکه عکس این مطلب وجود دارد، لذا این توقع وجود دارد که شما علمای بیدار اهل‌ سنت این نسبت دروغ را از شیعه دور کنید، چون ما می‌خواهیم همین قرآن را برای نسل موجود بیان کنیم و دستوراتی که در آن هست را به عنوان معجزه‌ ختمیه بفهمیم و دنبال کنیم.



وی گفت: همان‌طور که می‌دانید قرآن کریم اصرار بر تشکیل امّت اسلامی دارد. در زمان ما تنها راه حفظ این امت اسلامی و اقتدار آن وحدت میان علمای واقعی شیعه و سنی است، ما به دنبال عظمت و اعتلای امت اسلامی هستیم که قرآن کریم نسبت به آن توجه خیلی خاص دارد لذا همانطور که شما به دنبال عزت امت اسلامی هستید ما هم دنبال این مسئله هستیم و باید نسبت به این مسئله توجه داشته باشیم.



استاد حوزه علمیه قم افزود: شما حب به اهل‌ بیت(ع) دارید و این برای ما واضح است، ولی خود ما شیعیان معتقدیم که این برای خود ما هم کافی نیست ما معتقدیم که محبت و ولایت ائمه‌معصومین(ع) باید در عمل ما به دستورات آن‌ها در تمام ابعاد حیات بشر، در زندگی شخصی، ‌حیات اجتماعی، زندگی سیاسی، علمی، اخلاقی متجلی شود.



فاضل لنکرانی تصریح کرد: اکنون  ضرورت دارد ما تعامل علمی با یکدیگر داشته باشیم، مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آمادگی دارد در جمیع ابعاد فقه، اخلاق، حدیث، سیاست و اعتقادات تعامل داشته باشد.



وی بیان کرد: موضوع دیگر این است که ریشه این تکفیری‌ها که امروز به وجود آمدند کجاست؟ این مسئله‌ مهمی است که امروز تکفیری‌ها هم بر ضد اهل‌ سنت هستند و هم بر ضد شیعه، ما معتقدیم که تکفیری‌ها دنبال ضدّیت با اساس اسلام هستند، لذا این‌ها خارج از اسلام هستند و واقعاًً باید علمای شیعه و اهل‌ سنت اعلام عمومی کنند که تکفیری‌ها نه تنها منسوب به اسلام نیستند بلکه خارج از اسلام هستند و اگر امروز این مسئله دنبال نشود ضربه‌های بسیار زیادی در آینده متوجه هم شیعه و هم اهل سنت خواهد بود.



استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: به نظر بنده علاج مسئله‌ تکفیری این است که علمای شیعه و اهل‌ سنت راه حل را در مکتب اهل‌ بیت(ع) پیدا کنند، ما مسلمان‌ها باید مشترکات را داشته باشیم، قرآن، پیامبر اکرم(ص)، قبله، حج، این‌ها مشترکات ما هست و باید بیائیم نجات از این فاجعه‌ عظما را از کلمات اهل‌ بیت(ع) پیدا کنیم بنابراین به نظر من برای حل مسئله‌ تکفیری‌ها باید نشست‌هایی بین علمای شیعه و اهل‌ سنت به وجود بیاید، امروز این خطر مشترک است.



فاضل لنکرانی گفت: با اینکه تکفیری‌ها مولود آمریکا و اسرائیل‌ هستند، ما تردیدی نداریم تمام پرونده‌ تکفیری‌ها در سازمان‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل بسته شده، نطفه‌ این‌ها در آنجا منعقد شده، اما امروز خطر تکفیری‌ها از خطر آمریکا به مراتب بیشتر است، لذا این خطر را احساس می‌کنیم و باید بین علمای شیعه و اهل‌ سنت یک همکاری نزدیک باشد تا شرّ آن‌ها را از جامعه‌ مسلمین دور کنیم ا‌‌ن‌شاء‌الله.



استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: از نقاط مشترکی که خوشبختانه بین ما و اهل‌ سنت وجود دارد قضیه‌ مهدویت است و این مطلبی است که هم علمای شیعه و هم علمای اهل‌ سنت باید خوب از آن استفاده و بهره‌برداری کنند، در بعضی از تفاسیر اهل‌ سنت مثل تفسیر روح‌المعانی آلوسی در ذیل بعضی از آیات تصریح می‌کند که احتمال دارد مقصود از این تعبیر همان مهدی باشد که شیعه بدان قائل است، اصل قضیه‌ مهدویت از مشترکات بین اهل‌ سنت و شیعه است.



وی خاطرنشان کرد: امروز دنیا به این نتیجه رسیده که اسلام داعیه‌ یک حکومت جهانی دارد، این حکومت جهانی از زمان رسول‌الله(ص) بشارت داده شده، هم شیعه و هم اهل‌ سنت دنبال تشکیل این حکومت جهانی هستند. به وجود آمدن این فرقه‌های بهائیت، وهابیت، سلفی‌گری، تکفیری‌ها و عرفان‌های کاذب، مذاهب معنوی باطله برای این است که جلوی این حرکت عمیق مسلمان‌ها به سمت آن حکومت واحده‌ جهانی و تشکیل امّت اسلامی را بگیرند.



فاضل لنکرانی گفت: انتظار این است که اهل‌ سنت هم نسبت به قضیه‌ مهدویت کارهای عمیق‌تری انجام بدهند، همانطوری که در قم مراکزی وجود دارد مباحث مربوط به مهدویت را دنبال می‌کند، ما آیاتی در قرآن کریم داریم که بر زمانی جز زمان ظهور حضرت مهدی(عج) معنا ندارد، «هو الذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی الدین کلّه»، یعنی غلبه کل دین بر جمیع بشر در هیچ زمانی حتی در زمان رسول خدا(ص) تحقق نیافته و این در فقط زمان ظهور تحقق خواهد یافت و این وعده خداوند متعال در آیه شریفه است.



استاد حوزه علمیه قم افزود: لذا اهل سنت و علمای اهل‌ سنت هم در این زمینه باید کار فراوانی انجام بدهند، نسل موجود را از قضیه‌ مهدویت کاملاً مطلع کنند و نگذارند در جهل باقی بمانند.



همچنین، در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌ ایوب، از معاونت روابط بین‌الملل حوزه علمیه قم که مترجم سخنان ایشان بودند، مختصری از فعالیت‌های شیخ تاج‌الدین الهلالی بیان کرد.



حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌ ایوب بیان کرد: شیخ تاج‌الدین الهلالی، از علمای الازهر مصر هستند که بعد از فوت مفتی عام استرالیا ایشان را به عنوان مفتی عام استرالیا انتخاب کردند و چند سال استرالیا بودند.



وی افزود: الهلالی جوان‌های زیادی را تحت پوشش دارند اینطور که خودشان می‌گویند حدود صد هزار جوان را تحت پوشش دارند، به‌ویژه در منطقه صحرای سینا که به دلیل مجاورت با رژیم صهیونیستی جای بسیار حساسی است و مردم آنجا غالباً عشایر و فامیل هستند، ملاحظه می‌کنید الآن حرکت‌هایی که در مصر صورت می‌گیرد به ویژه حرکات مسلحانه در منطقه صحرای سینا صورت می‌گیرد.



آل ایوب افزود: ایشان در رابطه با مذهب اهل‌ بیت(ع) معرفی‌های خوب و بیانات قشنگ و جالبی دارند. اعتدال یکی از امتیازات ایشان است. در رابطه با مذاهب اسلامی در بحث تبلیغی‌شان در سراسر دنیا بحث اعتدال و وسطیت را همیشه مطرح می‌کنند. در رابطه با نگاه ضد وهابی و ضد تکفیریشان مطالب زیادی دارند و کتاب‌های زیادی هم  نوشته‌اند.



وی خاطرنشان کرد: این استاد الازهر 16 مقاله در رابطه با مبارزه با تکفیر و چگونگی برخورد با آن‌ها و راه‌حل‌های اصلاح جامعه ارائه داده‌اند.



آل ایوب با بیان اینکه وی سفرهای زیادی را به ایران داشته است و اولین سفرشان 1981 بوده که خدمت امام خمینی(ره) رسیدند، افزود: به نظر شیخ تاج‌الدین الهلالی که ما در جهان اسلام باید حرکت و عمل کنیم و کنفرانس‌ها و سمینارها برای اموات هستند نه برای احیا، این‌ها به درد نمی‌خورد ما باید تلاش کنیم که جهان را به سوی یک اسلام مقتدر به پیش ببریم و تمام مذاهب اسلامی چه شیعیان و چه اهل‌ سنت باید به این سمت و سو حرکت کنند.

captcha