کد خبر: 1384999
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۵
شهرستانی پیشنهاد کرد:

مطالعه «خلاصه تفسیر ادبی و عرفانی قرآن مجید» در ایام عید

گروه ادب: استاد زبان و ادبیات فارسی دانشکده فلسفه، هنر دانشگاه صدا و سیما گفت: «خلاصه تفسیر ادبی و عرفانی قرآن مجید» را که شامل برداشت‌های لطیفی از قرآن است در ایام عید مطالعه و خواندن آن را به مردم توصیه می‌کنم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایام عید فرصت مغتنمی برای مطالعه کتاب است که یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب نیز به شمار می‌آید. در این راستا تلاش کرده‌ایم طی گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب‌نظران عرصه ادب، توصیه‌های مطالعاتی آنان را به مردم ارائه کنیم. 

سیدحسن شهرستانی، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشکده فلسفه، هنر دانشگاه صدا و سیما در این باره گفت: در طول سال کتاب‌هایی در حوزه علوم انسانی، ادبیات عرفانی و علوم قرآنی مطالعه می‌کنم و در حال حاضر تعدادی از کتاب‌ها را به صورت پراکنده می‌خوانم و در ایام تعطیل نوروز نیز زمانی را برای این کار اختصاص می‌دهم.

وی افزود: در میان کتاب‌های قرآنی و ادبی که با آنها مأنوس هستم به تازگی کتابی با عنوان «خلاصه تفسیر ادبی و عرفانی قرآن مجید» را که از «کشف‌الاسرار» ده جلدی خواجه عبدالله انصاری به فارسی ترجمه شده است را مطالعه می‌کنم که این اثر توسط تعدادی از محققان در قم انجام شده و در یک جلد تمام تفسیر سوره‌ها آمده است؛ مطالعه این کتاب را در ایام عید نیز ادامه خواهم داد.

شهرستانی با بیان اینکه این اثر از متون کهن بوده و دارای متنی جذاب و بسیار روان است، ادامه داد: این اثر کار لطیفی بوده و متن آن را در گذشته‌های دور دیده بودم، اما این اثر خلاصه شده و حسنش به این است که قرآن را در سه نوبت ترجمه و تفسیر کرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: نوبت اول ترجمه این اثر شامل ترجمه تحت‌اللفظی است؛ نوبت دوم نوعی تفسیر و برداشت براساس قواعد فرق اسلامی و بیشتر تفکرات حنبلی و حنفی است که در آن زمان رایج بوده و نوبت سوم نگاه و برداشت‌های عرفانی و اخلاقی است و کسی که این اثر را خلاصه کرده، آنچه مربوط به مذاهب دیگر بوده را حذف کرده است.

شهرستانی با بیان اینکه نوبت اول ترجمه اثر یاد شده، ترجمه خوبی بوده و نوبت دوم برداشت‌های لطیفی از قرآن ارائه کرده است، افزود: این اثر یک یا دو جلدی خلاصه ‌شده را برای ایام عید مطالعه می‌کنم و سایر کارهای تحقیقی‌ام را نیز انجام خواهم داد. همچنین در نظر دارم درباره مفاهیم فرهنگی در آثار مولانا نیز مطالعاتی انجام دهم.

گفتنی است که اصل این اثر از خواجه عبدالله انصاری و شرح آن از ابوالفضل میبدی است که در 10 جلد منتشر شده و خلاصه آن در 2 جلد، خلاصه‌ای از اثر مذکور است. جلد اول این کتاب شامل تفسیر ادبی و عرفانی و ترجمه و تفسیر لفظی سوره‌های «احزاب» تا «ناس» است. در تفسیر سوره‌ها سخنان پیامبران و پیشوایان دین، عارفان و پیران طریقت و داستان‌های عرفانی و تاریخی نیز بیان شده است.

captcha