کد خبر: 1385678
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۰
توسط ستاد دیه انجام شد؛

آزادی 27 هزار زندانی جرایم غیرعمد طی 24 سال گذشته

گروه اجتماعی: معاون ستاد دیه کشور گفت‌: در 24 سالی که از تأسیس ستاد دیه می‌گذرد،‌ بیش از 75 هزار زندانی جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری با کمک این ستاد از زندان آزاد شدند.

محمد علی ساری، معاون ستاد دیه کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: بهترین راه پیشگیری از بروز مشکل و حضور در زندان به علت جرایم عمدی و غیر عمدی تأسی از آموزه‌های دینی است.

وی بیان کرد: همه افرادی که دچار مشکل شده و جرایمی را انجام می‌دهند صددرصد در آن لحظه از یاد خدا و دین غافل بوده‌اند.

ساری تصریح کرد: در 24 سالی که از تاسیس ستاد دیه می‌گذرد،‌ بیش از 75 هزار زندانی جرایم غیرعمد و غیرکلاهبرداری با کمک این ستاد از زندان آزاد شدند.

وی افزود: در سال گذشته، 9 هزار و 206 بدهکار نیازمند با مبلغ 896 میلیارد تومان زندانی بوده‌اند که به کمک ستاد دیه آزاد شدند. همچنین در 31 استان همکاران ما توانستند در مورد شکایت بیش از 56 درصد از شکات رضایت بگیرند که مبلغ آن 509 میلیارد تومان بود.

فرهنگ‌سازی و استفاده از آموزه‌های دینی

معاون ستاد دیه کشور خاطر نشان کرد: در 10 سال گذشته، حدود 50 هزار راننده به دلیل تصادفات در زندان بودند که این آمار به تدریج کاهش یافته است و ما در این ستاد تلاش می‌کنیم با فرهنگ‌سازی و استفاده از آموزه‌های دینی که در همه زمینه‌ها راهکارهای پیشگیرانه خوبی را به بشر ارائه کرده است در روند کاهش آمار زندانیان غیر عمدی گام‌هایی را برداریم.

ساری با بیان اینکه به دنبال پیشگیری و درمان هستیم، ادامه داد: پیشگیری یعنی اصلاح و اجرای قانون. در این راستا قانون بیمه اجباری شخص ثالث هم ناقص بوده است و هم ناقص اجرا می‌شد. با آسیب‌شناسی ستاد دیه متوجه شدیم که بیش از 50 درصد کسانی که به دلیل تصادفات در زندان هستند گواهینامه ندارند و بیش از 80 درصد بیمه شخص ثالث ندارند.

مدیرعامل ستاد دیه کشور افزود: حدود 10 سال تلاش ستاد دیه کشور و کار کارشناسی باعث شد تا در اردیبشهت‌ماه سال 87 قانون بیمه اجباری شخص ثالث به تصویب رسید که قبل از اصلاح این قانون،‌ روزانه حدود 57 تا 60 راننده وارد زندان می‌شدند ولی پس از اصلاح آن‌، این تعداد کاهش یافت و روزانه یک الی دو نفر راننده وارد زندان می‌شوند.

جشن‌ها مشارکت مردم را در امور خیر و حمایت از نیازمندان

ساری درباره مبحث درمان یا همان آزادساری زندانیان غیر عمدی که یکی دیگر از اقدامات ستاد دیه است گفت: برای بحث درمان کمک‌های مردمی زیادی شده است و ما برای تامین منابع مالی‌، مراسم جشن گلریزان را رگزار می‌کنیم که برگزاری همین جشن‌ها مشارکت مردم را در امور خیر و حمایت از نیازمندان که از آموزه‌های دینی است را دوچندان کرده و احاد مردم را با فرهنگ احسان و نیکوکاری آشنا می‌کند.

وی افزود: در این ستاد سعی شده است در 4 زمینه تصادفات، مهریه، چک و نفقه مطالعه‌هایی انجام شود و در راستای انتقال درست امور اجرایی این 4 موضوع از آموزه‌های دینی که بهتر به درک مطلب کمک می‌کند استفاده کنیم.

ساری درباره زندانیان مربوط به مهریه گفت: اگر مردم با تاسی از اعتقادات مذهبی و سیره ائمه معصومین بتوانند در زندگی راه درست و سالم را بپیمانند هیچ‌گاه دچار مشگل نخواهند شد به عنوان مثال اجرای مهریه به‌اندازه و عادلانه که همه معصومین به آن تاکید دارند باعث می‌شود هیچ فردی به علت عدم پرداخت دیه به زندان نیافتد.

وی در انتها گفت:  کسی بیش از 110 سکه تعهد در مورد پرداخت مهریه داشته باشد، مازاد این تعداد زندانی ندارد، ولی تا 110 سکه باید پرداخت شود.

captcha