کد خبر: 1386354
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۱
هاشمی:

68 هزار خانواده پشت نوبت دریافت خدمات بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمت می‌شوند

گروه اجتماعی: رئیس سازمان بهزیستی کشور طی نشستی خبری اعلام کرد: تا اردیبهشت سال آینده تمام 68 هزار نفر پشت نوبت دریافت خدمات بهزیستی وارد چرخه دریافت خدمات این سازمان می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور صبح امروز چهارشنبه 21 اسفند ماه طی نشستی خبری با اصحاب رسانه به تشریح اقدامات صورت گرفته در سال جاری و مهم‌ترین برنامه‌های سال آینده این سازمان پرداخت و گفت: در سال جاری بیش از 19 هزار نفر در گروه‌های همیاری بهزیستی فعالیت داشته‌اند که این تعداد 20 درصد بیش از سال گذشته بوده است.
وی از تحت پوشش قرار گرفتن 68 هزار خانوار پشت نوبت دریافت خدمات سازمان بهزیستی در سال آینده خبر داد و گفت: تا اردیبهشت ماه سال آینده تمامی این افراد وارد چرخه دریافت خدمات از سازمان بهزیستی می‌شوند.
بیش از 700 میلیارد تومان مشارکت مردمی در سال جاری
هاشمی رقم مشارکت‌های مردمی را بیش از 700 میلیارد تومان در سال جاری ذکر کرد و گفت: بسیاری از مشارکت‌های مردمی به نحوی صورت گرفته است نتوانسته‌ایم آنها را محاسبه کنیم. مثلاً در یک مرکز نگهداری برای هر فرد 300 هزار تومان هزینه‌نگهداری پرداخت می‌کنیم در حالیکه هزینه نگهداری از هر فرد بیش از یک میلیون و 200 هزار تومان است و مابقی این پول توسط خیرین تأمین می‌شود که اگر این کمک‌ها نیز محاسبه شود بیش از شش هزار میلیارد تومان مشارکت مردمی خواهیم داشت.
با مشکل عدم ارائه تسهیلات بانکی مناسب روبه‌رو هستیم
هاشمی از ایجاد 37 هزار شغل برای مددجویان سازمان بهزیستی نیز خبر داد و اعلام کرد: با مشکل عدم ارائه تسهیلات بانکی مناسب روبه‌رو هستیم که در صورت تأمین می‌توان بیش از 23 هزار طرح اشتغال جدید را محقق کرد و امیدواریم چابکی بیشتری در بانک‌ها ایجاد شود.
وی برنامه سال آینده بهزیستی در خصوص اشتغال را شناسایی شغل‌های جدید از جمله مشاغل خانگی و خرد عنوان و اظهار کرد: آسیب‌شناسی شغل‌ها از جمله برنامه‌های سال 93 است.
رئیس سازمان بهزیستی در خصوص واحدهای مسکونی تحویل داده شده به معلولان کشورمان نیز گفت: اوایل سال جاری اعلام شد که 25 هزار واحد مسکونی به معلولان کشور تحویل داده می‌شود اما موفق به آماده‌سازی 40 هزار واحد مسکونی شدیم که 10 هزار واحد در دولت دهم تحویل داده شد و 30 هزار واحد دیگر در مرحله پایانی قرار دارد.
وی از توسعه مناسب شبکه‌های غیردولتی که به گروه‌های هدف سازمان بهزیستی ارائه خدمات می‌کنند، نیز خبر داد و اعلام کرد: در سال جاری دو هزارو 95 پروانه فعالیت برای این سازما‌ن‌های مردم نهاد صادر شده است.
تعداد زیادی تحصیل کرده معلول در کشور داریم که شغل ندارند
هاشمی توانمندسازی مبتنی بر جامعه را اصلی‌ترین فرایند برنامه‌های آینده این سازمان دانست و گفت: برای بسیاری از معلولان باید شغل ایجاد شود. اکنون تعداد زیادی تحصیل کرده معلول در کشور داریم که مهم‌ترین دغدغه سازمان اشتغال آنهاست و این مظلومیت است که نتوان برای این افراد تحصیل کرده شغل ایجاد کرد.
وی افزود: برنامه‌ریزی شده بود که در سال جاری 15 هزار دانشجو تحت پوشش خدمات بهزیستی قرار گیرند اما توانستیم به بیش از21 هزار دانشجو خدمات ارائه دهیم، همچنین پشت‌نوبت کاشت حلزون نداشتیم و توانستیم معلولیت‌ها را بر اساس طبقه‌بندی بین‌المللی تقسیم بندی کرده و کارت معلولیت صادر کنیم.
هاشمی از غربالگری 188 هزارو 154 نفر برای بیماری اوتیسم برای کودکان دو تا پنج سال خبر داد و گفت: غربالگری این گروه‌ انجام و در سال آینده خدمات رسانی به بیماران صورت می‌گیرد.
ایجاد 76 کارگاه توانمند‌سازی برای معلولان، تشکیل و فعالیت بیش از 300 گروه تئاتر معلول، افزایش خدمات رسانی اورژانس اجتماعی، تصویب قانون در این خصوص و ایجاد اورژانس اجتماعی در شهرهای بالای 50 هزار نفر، توسعه خدمات تربیتی و تولید محتوا در مهد‌های کودک، سرپرستی از 34 هزار کودک در حوزه ایتام و کودکان بدسرپرست، ایجاد خانه‌های بین‌راهی برای فرزندان ترخیص شده بهزیستی و ارائه خدمات تخصصی به 190 هزار زن سرپرست خانوار از جمله دیگر اقدامات سال 92 بود که هاشمی از اجرای آنها خبر داد.
وی از فعالیت 740 کمپ ترک اعتیاد در کشور سخن گفت و عنوان کرد: این کمپ‌ها سازماندهی شده‌اند و در اکثر کمپ‌ها پزشک و مددکار مقیم حضور دارد و دیگر کمتر شاهد خبرهایی در خصوص کمپ‌های غیر مجاز هستیم. مراکز DIC (مرکز گذری کاهش آسیب) اعتیاد نیز قبلاً 90 مرکز بود که اکنون به 120 مرکز افزایش یافته است و در پذیرش افراد بی‌خانمان نیز ظرفیت پذیرش و نگهداری شبانه به همراه ارائه غذای گرم را به دو برابر افزایش داده‌ایم.
بیش از نیم میلیون نفر در خصوص اعتیاد خدمات دریافت کرده‌اند
هاشمی از دریافت خدمات بیش از نیم میلیون نفر از مردم کشورمان در خصوص اعتیاد خبر داد و گفت: 553 هزار نفر در سال جاری از خدمات مربوط به ترک اعتیاد ما بهره‌گرفته‌اند اما تمام تلاش ما در حوزه پیشگیری از اعتیاد از طریق روش‌های علمی است.
وی در خصوص خدمات پیشگیرانه نیز گفت: برای پیشگیری از تنبلی چشم دو میلیون و 200 هزار نفر خدمات دریافت کرده‌اند و هزارو 480 مرکز مشاوره در کشور بیش از یک میلیون مشاوره حضوری، تلفنی و مجازی را به مردم ارائه کرده‌اند که این خدمات رایگان و یا شبهه رایگان است.
رئیس سازمان بهزیستی بر لزوم شبکه‌سازی در خصوص مداخلات و پیشگیری تأکید و اظهار کرد: باید در قالب شبکه‌های اجتماعی موضوع مداخله‌ در بحران‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در اولویت قرار گیرد. متأسفانه در برخی از حوزه‌ها به شدت به بحث پیشگیری بی‌توجهی شده است.
23 باشگاه مثبت در خصوص ایدز فعال است
وی در ادامه از بیماری ایدز به عنوان بیماری‌ناتوان کننده و نگرانی قرن یاد کرد و گفت: 23 باشگاه مثبت که غالباً توسط مبتلایان راه‌اندازی شده است اکنون در حال ارائه خدمات به بیماران هستند و دو هزارو 500 نفر در 9 ماهه اول سال جاری در این مراکز حضور داشته‌اند.
هاشمی از ارائه پکیج هفت محوری خدمات به عنوان راه‌های پیشگیری از ایدز خبر داد و اعلام کرد: 68 هزار نفر خدمات طی سال جاری در خصوص ایدز دریافت کرده‌اند که البته این تعداد افراد مبتلا نیست بلکه برخی از افراد چند خدمت دریافت کرده‌اند.
وی با تأکید بر اینکه مراکز بهزیستی طی عید نوروز باز و آماده بازدید عموم مردم هستند، در خصوص قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست، گفت: این قانون از سوی رئیس جمهور ابلاغ و تدوین ضوابط اجرایی آن پایان یافته است و در حقیقت وارد فاز اجرایی این قانون شده‌ایم.
هاشمی در پاسخ به سؤالی در خصوص نحوه پیشگیری از ابتلا به ایدز در کودکان خیابانی، گفت: یکی از مهم‌ترین گروه‌های در خطر بیماری‌های عفونی کودکان خیابانی هستند اما ما در ضوابط قانونی خلع داریم و وقتی این کودکان بد‌سپرست را برای ارائه خدمات به مراکز بهزیستی می‌آوریم والدین آنها با مراجعه به دادگاه حکم بازپس‌گیری کودک را از قوه قضائیه دریافت می‌کنند که اخیراً نامه‌ای به قوه قضائیه نوشته شده و در حال پیگیری رفع این مشکل هستیم.

مددکاران اجتماعی ما به عنوان ضابط قضائی شناخته نمی‌شوند
وی در پاسخ به این سؤال که کودک‌آزاری و همسرآزاری جزو بیشترین آسیب‌های اجتماعی کشور هستند، برای رفع این معضلات چه اقداماتی را در دستور کار دارید؟ گفت: این دو موضوع جرم هستند بر همین اساس سازمان‌هایی می‌توانند مداخله کنند که دستور قضائی داشته باشند اما متأسفانه مددکاران اجتماعی ما به عنوان ضابط قضائی شناخته نمی‌شوند که ما درخواست کرده‌ایم یا مددکاران ما به عنوان ضابط قضائی معرفی شوند یا ضابتان قضائی در اختیار اورژانس اجتماعی قرار گیرد.

captcha