علیمحمد ذوالفقاری، معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: بالغ بر 60 هزار نفر در شش آخر سال 92 به دفاتر ادارات کل کمیته امداد سراسر کشور مراجعه کرده که با احتساب 25 روز کاری برای هرماه، به طور میانگین روزانه 400 نفر تنها از طریق این دفتر در سطح مراکز استانهای کشور تقاضای دریافت خدمات حمایتی از این نهاد را داشتهاند.
وی افزود: نیمی از مراجعهکنندگان به دفاتر کمیته امداد را مددجویان تحت حمایت و نیمی دیگر را افراد غیرمددجو تشکیل دادهاند که از این میان 56 درصد افراد مراجعهکننده را زنان و 44 درصد را مردان تشکیل دادهاند که 68 درصد از آنان ساکن شهرها، 31 درصد ساکن روستاها و 1 درصد باقی مانده عشایر بودهاند.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: بیشترین علت مراجعه به دفاتر استانها، برحسب اولویت، تقاضا برای وام قرضالحسنه، کمکهای موردی، درمان، درخواست تحت حمایت قرار گرفتن، وام اشتغال بوده است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با اشاره به دیگر دلایل مراجعه به دفاتر استانها که درصد فراونی هرکدام از آنها کمتر از 5 درصد بوده، اجاره یا ودیعه مسکن، خدمات فرهنگی و آموزشی، احداث مسکن، هدیه ازدواج از جمله این موارد بوده است و دفاتر استانها از کل مراجعین، 76 درصد را که شامل بیش از 44 هزار نفر بوده، جهت بررسی و اقدام لازم به مدیریت شهرستانها ارجاع و 24 درصد را که بیش از 14 هزار نفر بوده است، در اداره کل متبوع پاسخگو بودهاند.
ضرورت ارائه خدمات موردی و غیرمستمر
وی تصریح کرد: آمارهای فوق نشان میدهد ضرورت ارائه خدمات موردی و غیرمستمر بیش از پیش احساس شده و لازم است ارائه خدمات تک و چند خدمتی مورد توجه جدی قرار گیرد؛ همچنین لازم است ارائه تسهیلات قرضالحسنه به جای کمکهای بلاعوض در اولویت قرار گیرد، ضمن آنکه مشکل تامین هزینههای درمانی همچنان یکی از مشکلات اصلی نیازمندان جامعه است.
ذوالفقاری ابرازکرد: خدمات پایه و اصلی از خدمات غیرپایهای و همچنین خدمات دارای تاثیر بلندمدت و مولد ارزش افزوده از خدمات دارای آثار زودگذر تفکیک شده و متناسب با نیاز جامعه هدف ارائه میشود.
دریافت مناسب پیام تغییر رویکرد امداد امام (ره) از سوی جامعه
ذوالفقاری در ادامه گفت: موضوعی که در این میان قابل توجه است، کاهش درخواست تحت حمایت قرارگرفتن متقاضیان در مقایسه با درخواست خدمات حمایتی مقطعی است که نشانگر دریافت مناسب پیام تغییر رویکرد امداد امام (ره) از سوی جامعه هدف این نهاد است.