کد خبر: 1386553
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲

جایگاه خسارت در حقوق بین‌الملل/ محرومیت قربانیان جنایت‌های صدام از حقوق خود

گروه سیاسی: عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه از لحاظ حقوق بین‌المللی بحث جبران خسارت امری بسیار مهم است، گفت: متأسقانه خسارت خانواده‌های بازماندگان قربانیان جنایت‌های صدام جبران نشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، حاتمی، عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان 21 اسفند در یادواره شهدای شیمیایی حلبچه که در مجتمع فرهنگی فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد:‌ با وجود امضا کردن پروتکل ژنو از سوی صدام مبنی بر عدم استفاده از سلاح‌های شیمایی، او به این تعهد پایبند نبود.

وی افزود: کشورهای آلمان، هلند، ایتالیا، فرانسه و آمریکا و ... به صدام در ساخت و تجهیز به سلاح شیمیایی کمک کردند و او از حمایت‌های این کشورها در بمباران‌های شیمیایی بهره برد.

حاتمی عنوان کرد:‌ در عراق 12 هزار سند فاش شد که در آن اسم شرکت‌هایی که به صدام کمک کرده بودند، آورده شده بود.

وی عنوان کرد: متأسفانه وقتی که صدام را محاکمه می‌کردند براساس یک سند بی‌ارزش داخلی محاکمه شد و او را فقط برای ارتکاب جرم علیه مردم یک روستا محاکمه کردند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه از لحاظ حقوق بین‌المللی بحث جبران خسارت امری بسیار مهم است، ابراز کرد: متأسقانه خسارت خانواده‌های بازماندگان قربانیان جنایت‌های صدام جبران نشد و او تاوان جنایت‌هایش را پس نداد.

وی با بیان اینکه صدام باید به‌عنوان یک جنایتکار جنگی و جنایتکار نسل‌کشی محاکمه می‌شد، بر نقش و دخالت دولت‌های غربی در این دادگاه تأکید کرد.

حاتمی اظهار کرد: صدام دست‌نشانده آمریکا و هم‌پیمانانش بود و این یک تناقض و افتضاح تاریخی بود که خود آن‌ها نیز او را از دنیا ساقط کردند.

وی با بیان اینکه بحث حلبچه جغرافیای زمانی و مکانی نمی‌شناسد، بیان کرد: در مسئله حلبچه مقوله بشریت و انسانیت مطرح بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان در پایان با اشاره به اینکه بحث حقوق بشر دست‌افزاری برای رسیدن به منافع کشورهای غربی و آمریکایی است، یادآور شد: اکنون این کشورها در عراق به‌‌دنبال منافع خودشان هستتند و حقوق بشر را بهانه و دستاویزی برای رسیدن به منافع خود قرار داده‌اند.

captcha