حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اولین حضور بخش لباس آقایان در جشنواره مد و لباس فجر، عنوان کرد: این بخش خوب بود اما نه به این معنی که بهتر از این نمیتواند باشد، اما به واسطه اینکه اولین گام و حرکت اول بود هنرمندان طراح این لباسها قابل تقدیر هستند.
وی تصریح کرد: مفهوم لباس مردان در کشور ما بیش از آنکه نیاز به طراحی عملی داشته باشد نیاز به طراحی نظری دارد، در مقوله لباس مردان باید تأکید کنم که فاقد مبانی نظری در این خصوص هستیم و طراحان ما از این خلأ رنج برده الگوهایی که مد نظرشان باشد را در دسترس ندارند.
قبادی با اشاره به اینکه در جشنواره لباس مردان که به جشنواره فجر پیوند خورد، تلاش شد شاخصهایی تعیین و نگاه بیشتر بر برش تاریخی باشد، گفت: تلاش کردیم طراحان را به نمونههای تاریخی که در تاریخ تمدنی ما وجود دارد ارجاع دهیم به خصوص مقطعی که داشته های ما در حوزه لباس مردان زیاد بود.
دبیر جشنواره مد و لباس فجر به مقاطع تاریخی که پوشش لباس مردان ایرانی مورد هجمه واقع شد نیز اشاره و اظهار کرد: طی مقاطع تاریخی به خصوص پیش از انقلاب اسلامی در حوزه لباس مردان مورد تهاجم بودیم و به جایی رسیدیم که ابتکار در خصوص لباس مردان کاملاً از دست طراحان ایرانی گرفته شد. با در نظر گرفتن این شرایط بخش لباس مردان جشنواره فجر گام بلندی را برداشته است.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار کرد: به نظر من در کمترین زمان لباس راحتی مردان را می توانیم طراحی و مسیر را اصلاح کنیم، اما لباسهای رسمی طبیعتاً زمان بر بوده به مباحث نظری نیاز دارد.
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای مد و لباس اسلامی ـ ایرانی فعالیتی چند بخشی است که همه باید به تحقق آن کمک کنند، گفت: اگر این کمکها در مسیر ساماندهی مد و لباس قرار بگیرد قطعاً نتیجه خواهد داد. مثل همکاری و تعامل خوبی که کارگروه ساماندهی مد و لباس با نیروی انتظامی دارد.
قبادی از بازدید مدیر کل نساجی کشور از جشنواره مد و لباس فجر نیز خبر داد و اظهار کرد: در این بازدید مدیر کل نساجی کشور همکاری و آمادگی این بخش را برای رفع مسئله گسست بین اجزای مد و لباس و اعلام کرد.