کد خبر: 1386908
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۱
حجت‌الاسلام مؤدب بیان کرد:

عفت؛ سبک زندگی حضرت فاطمه(س)/ جایگاه سلام در فرهنگ فاطمی

گروه اجتماعی: رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم حضرت زهرا(س) را عفت در زبان، نگاه و عملکرد دانست و گفت: عفت سبک زندگی حضرت زهرا(س) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدرضا مؤدب، رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم در گفت‌‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان دو حدیث به نکاتی درباره فرهنگ فاطمی اشاره کرد.

وی عنوان کرد: در روایتی آمده است هنگامی که جبرئیل بر حضرت زهرا(س) وارد شدند و از طرف خداوند سلام کرد، حضرت زهرا(س) در جواب ایشان فرمودند:«الله الاسلامُ و منه السلامُ و علیه الاسلامُ؛ همانا خداوند سلام است و سلام و سلامتی از آن خداست و عاقبت سلام به سوی خداوند است.»

حجت‌الاسلام مؤدب پاسخ حضرت زهرا(س) را در برگیرنده نکات اخلاقی و تربیتی دانست و گفت: در فرهنگ دینی سلام و احترام به دیگران مورد تأکید قرار گرفته است.

وی با اشاره به روایت ذکر شده ادامه داد: بر حسب این روایت وقتی مؤمنی نسبت به خواهر یا برادر دینی خود سلام می‌دهد خداوند به همراه ملائکه‌اش آمین می‌گوید و عافیت و سلامتی را برای بنده‌اش می‌خواهد. همچنین سلام نوعی دعا است که طی آن سلام کننده عافیت و سلامتی را برای همنوعان خود آرزو می‌کند و این دعا به سوی آسمان بالا می‌رود و خداوند آن را برای دو طرف اجابت می‌کند.

سلام نه تنها یک سنت دینی بلکه یک ذکر الهی است

وی با بیان اینکه سلام نه تنها یک سنت دینی بلکه یک ذکر الهی است گفت: از پاسخ حضرت زهرا(س) باید فرهنگ سلام کردن را آموخت. امروزه در برخوردهای اجتماعی افراد لغات دیگری را جایگزین سلام قرار می‌دهند و این امر پسندیده فرهنگ دینی و فاطمی نیست.

وی به بیان روایتی دیگر پرداخت و گفت: پیامبر اکرم(ص) از حضرت زهرا(س) پرسیدند: «أی شی‏ء خیر للمرأة؟ چه چیزی برای زن از هر چیز دیگری مناسب‌تر است» حضرت زهرا(س) فرمودند: «أن لا ترى رجلا و لا یراها رجل؛ بهترین چیز براى زن آن است که نه مرد نامحرم او را بنگرد و نه او مرد نامحرم را بنگرد».

زنان برای رسالت‌های بزرگ خانوادگی آفریده‌ شده‌اند

حجت‌الاسلام والمسلمین مؤدب ادامه داد: در این دو جمله کوتاه چگونگی روابط اجتماعی زنان و مردان بیان شده است. زنان برای رسالت‌های بزرگ خانوادگی آفریده‌ شده‌اند و شأن زنان ایجاب می‌کند فقط در مواقع لازم و ضروری در ارتباط اجتمای با مردان قرار گیرند. در صورتی که امروزه بانوان به برخی مشاغلی ورود پیدا کرده‌اند که سودی برای آنان ندارد و می‌تواند توسط آقایان انجام پذیرد.

حضرت زهرا(س) عفت در زبان، نگاه و عملکرد

رئیس انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم، حضرت زهرا(س) را عفت در زبان، نگاه و عملکرد دانست و گفت: عفت سبک زندگی حضرت زهرا(س) است و با رعایت این شاخصه می‌توان مردان، زنان و جامعه سالم تری داشت.

وی در پایان سخنان خود گفت: در برخی جوامع مسیحیت و غربی زنان مسلمانی هستند که عفت و پاکدامنی خود را حفظ کرده‌اند و متأثر از جامعه خود نشده‌اند. بانوی مسلمان نباید متأثر از رفتارهای ناهنجار غربی که مرزی میان محرم و نامحرم نیست، قرار گیرد.

captcha