کد خبر: 4312509
تاریخ انتشار : ۰۲ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۳
احمد نجاتیان:

نصف استاندارد جهانی پرستار داریم

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه نصف استاندارد جهانی پرستار داریم، گفت: پرستاران مجبور به اضافه کاری اجباری هستند و نگرانی در حوزه معوقات و عدم وجود عدالت در حوزه پرستاری جدی است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، در آستانه سالروز میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار، احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز جمعه دوم آبان ماه تهران بود.

وی ضمن تبریک میلاد مبارک حضرت زینب(س)، گفت: پرستاران ایران اسلامی افتخار دارند این واقعه مهم در عالم تشیع به عنوان روز پرستار نام‌گذاری شده است. براساس شنیده‌ها نام‌گذاری روز پرستار به پیشنهاد علامه جعفری بود که این نام‌گذاری مایه افتخار جامعه پرستاری است.

نجاتیان تصریح کرد: پرستاران ایران حضرت زینب(س) را به عنوان الگوی خود می‌شناسند. حضرت زینب(س) در واقعه عاشورا نقش مهمی داشتند؛ ایشان هم از مجروحان و بیماران پرستاری می‌کردند و هم به همه روحیه می‌دادند و نقش مهمی در مراقبت از نهضت امام حسین(ع) دارند. حضور جانانه و سخنرانی‌های حضرت زینب(س) به ویژه در کوفه و در مجالس ابن زیاد و یزید پیام عاشورا را به همه جهان رساند.

رئیس سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه امروز جامعه 300 هزار نفری پرستاری کشور افتخار دارند 24 ساعته و در تمام ایام هفته در خط مقدم نظام سلامت باشند، گفت: وقتی می‌گوییم جامعه پرستاری، طیف عظیمی از ارائه‌دهندگان خدمات از فعالان پیش بیمارستانی تا پرستارانی که در بیمارستان‌ها خدمت می‌کنند، کمک پرستاران، همکاران ما در اتاق عمل، هوش‌بری و ... مدنظر است. خدمات پرستاران در سیل، زلزله، آلودگی هوا، جنگ و ... هرگز تعطیل نمی‌شود بلکه افزایش پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: در جنگ 12 روزه نیز در کنار نیروهای نظامی برای حفظ امنیت و سلامت تمام مرخصی‌های پرستاران لغو شد و نیروهای داوطلب پرستاری به بیمارستان‌ها اضافه شدند و نگذاشتند حتی خدمات به یک بیمار معطل بماند و شهدایی را نیز تقدیم کردند.

نجاتیان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سال 83 در دیدار با پرستاران فرمودند: برای حفظ سلامتی در جامعه نقش پرستاری در تراز اول قرار دارد، گفت: جامعه ایران با موضوعات جدید حوزه سلامت مواجه است که پرستاران می‌توانند نقش عمده‌ای در آنها ایفا کنند، از جمله سالمند شدن جامعه، افزایش هزینه‌های بستری شدن و ... که موجب شده نیازمند ارائه خدمات مراقبت در خانه و خودمراقبتی باشیم و پرستاران می‌توانند نقش مهمی در ارائه این خدمات داشته باشند.

بزنگاه امروز، سالمندی جمعیت است

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بعد از کرونا فرمودند: اگر به پرستاری توجه نشود در بزنگاه‌ها آسیب می‌بینیم. در آن زمان شاید تصور ما این بود که منظور ایشان از بزنگاه‌ها وقوع سیل، زلزله، جنگ و ... است؛ اما نگاه مقام معظم رهبری ژرف‌تر بود. امروز بزنگاه ما سالمندی جمعیت است. در آینده نه چندان دور با سالمندی جمعیت مواجه می‌شویم و نظام سلامت باید خود را آماده مواجهه با این بزنگاه کند.

باید به بیمه پرستاری در منزل توجه کرد

رئیس سازمان نظام پرستاری اعلام کرد: در حال حاضر هزار و 600 مرکز مراقبت در منزل در سراسر کشور فعال است و سازمان نظام پرستاری هزاران نفر را در حوزه مراقبت از سالمندان آموزش داده اما باید به بیمه پرستاری در منزل توجه کرد. بعد از انقلاب رشد پرستاری در کشور جدی بوده و ایران امروزه در زمینه آموزش و تربیت پرستاران خودکفا است و 220 دانشکده پرستاری سالانه 20 هزار پرستار را تربیت می‌کنند.

وی ادامه داد: تمام دولت‌ها نگاه ویژه به پرستاری داشتند و رئیس جمهور دولت چهاردهم نیز نگاه حمایت‌گرانه به حوزه پرستاری دارند اما هنوز پرستاران با مشکلاتی مواجه هستند که نیازمند توجه بیشتر دولت و مجلس است.

نصف استاندارد جهانی پرستار داریم

نجاتیان کمبود پرستار به دلیل نگهداشت و استخدام ناکافی را از مشکلات این حوزه دانست و گفت: ما به اندازه نصف استاندارد جهانی پرستار داریم و پرستاران مجبور به اضافه کاری اجباری هستند و نگرانی در حوزه معوقات و عدم وجود عدالت در حوزه پرستاری وجود دارد.

وی تصریح کرد: علی‌رغم همه مشکلات و ناکفایتی در ارائه خدمات به پرستاران، پرستاران خود را متعهد می‌دانند در همه مواقعی که به کمک آنها نیاز است، به کمک بیایند و اگر نقایصی است ما مسئولان نتوانستیم خدمات کافی به پرستاران ارائه کنیم. 

رئیس سازمان نظام پرستاری اظهار امیدواری کرد با نگاه حمایت‌گرایانه مسئولان به حوزه پرستاران، به جایگاهی برسیم که مردمی که به بیماراستان‌ها مراجعه می‌کنند از خدمات مناسب پرستاری بهره‌مند شوند و گفت: امام صادق(ع) فرمودند: «13 نفر در رکاب امام مهدی(عج) در زمان ظهور حضور خواهند داشت که از خانم‌ها هستند و زخمیان را درمان می‌کنند و از بیماران پرستاری می‌کنند» این باعث افتخار ما است که از یاران امام زمان(عج) باشیم. 

انتهای پیام
captcha