به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شامگاه گذشته، 23 اسفندماه با حضور عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، رسول خضری، دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، صادقی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری و حیدری، ئایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی به بررسی موضوع تجمیع صندوقهای بیمه درمان پرداخت.
عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این برنامه در پاسخ به انتقادات مسئولان سازمان تامین اجتماعی در خصوص تجمیع صندوقهای بیمه درمانی، اجرای این قانون را صد درصد به نفع کارگران دانست و گفت: در آیین نامه اجرایی تجمیع بیمههای پایه سلامت موضوع بند ب ماده 38 قانون آمده که دارای، تعهدات، اموال منقول و غیر منقول، منابع انسانی و مالی، اعتباری و امکانات وتجهیزات مربوط به بخش بیمههای درمان با تشخیص معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری به سازمان بیمه سلامت منتقل میشود.
عزیزی افزود: سازمان بیمه سلامت باید تشکیل شود که این امر محقق شده، حتی دولتیها نیز با تشخیص معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری میتوانند اموال منقول و غیر منقول خود را به سازمان بیمه سلامت ندهند؛ براساس ماده 10 سازمان بیمه پایه سلامت ایران موظف است نسبت به خرید خدمات از موسسات و مراکز تشخیص درمانی اقدام کند و از هر چه مرکز خصوصی و دولتی است خرید خدمت کند.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بیمارستانها و مراکز ملکی صندوق تامین اجتماعی که درمان مستقیم بیمه شدگان را بر عهده دارند با حفظ مالکیت در اختیار صندوق تامین اجتماعی باقی مانده و مطابق مقررات به سازمان بیمه سلامت ایرانیان فروش خدمات میدهند، به تعبیری خدمت را میفروشند و برای کارگر هزینه میکنند.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی 9 درصد از حقوق و مزایا کارگر را کم میکند، گفت: حقوق و مزایل همواره دو تا 2/5 برابر انتهای حکم است و در ساده ترین محاسبه 9 درصد حقوق به اضافه 9 درصد مزایا میشود 18 درصد از کارگر کم میشود که این رقم سه برابر بیمه سلامت است و به تعبیری 300 درصد بیشتر کم میکنند.
عزیزی خاطرنشان کرد: در دولتیها تنها حقوق مبنا کسر میشود و آن هم پنج درصد است و حداکثر آن هم 970 هزار تومان است که در بالاترین شرایط 49 هزار تومان میشود، برای کارگران در سال 93 حقوق پایه 600 هزار تومان در نظر گرفته شده که با حقوق و مزایا با 900 هزار تومان میرسد و 81 هزار تومان تامین اجتماعی از آن کم میکند، ولی اگر همین کارگر درمانش تجمیع شود تمام اموال برای خودش است و به جای اینکه 81 هزار تومان کم شود از حقوق پایه فرد پنج درصد کسر و ماهیانه 51 هزار تومان به نفع کارگر است.
حقوقهای چند میلیونی تامین اجتماعیها؛ مانع از تجمیع بیمهها
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: کارگران از این موضوع بی خبر هستند و تمام شانتاژها برای کسانی است که در سازمان تامین اجتماعی حقوقهای چند میلیونی میگیرند، سوال اینجاست این حقوقها از کجا تامین میشود خوب مسلما از حق بیمه کارگر است زیرا حداقل سود «شستا» با این تعداد کارخانه 11 درصد است پس مطمئنا چیزی از شستا عاید این افراد نمیشود و از حق بیمه کارگران است که حقوقهای چند میلیونی دریافت میکنند.
موضوع سلامت برای تامین اجتماعی مهم نیست
وی تنها سازمان بیمه حرفهای را سازمان بیمه سلامت ایرانیان دانست و گفت: سایر صندوقها بیمههایشان دسته چندم است چرا که هدف اصلی آنها بیمه درمان نیست، سازمان بیمه سلامت فقط سلامت مردم برای آن مهم است ولی تامین اجتماعی موضوع سلامت برایش مهم نیست و پول برای آن اهمیت بیشتری دارد.
تامین اجتماعی اگر دلش برای مردم میسوزد چرا هزینه داروی بیماران سرطانی را پرداخت نمیکرد
عزیزی بیان کرد: تامین اجتماعی زمانی که شورای عالی بیمه تصویب کرد که داروی سرطان دو میلیون تومان را باید پرداخت کند چرا سه ماه این مبالغ را پرداخت نکرد و باعث بروز مشکلات عدیده برای بیماران شد؛ داروی هرسپتین زمانی که قیمتش چهار میلیون شد سازمان زیربار نرفت و دو میلیون را پرداخت کرد زمانی هم که شش میلیون شد باز چهار میلیون آن را پرداخت کرد سوال اینجاست اگر تامین اجتماعی دلش برای کارگر میسوزد چرا این مبالغ را پرداخت نمیکرد.
عدم پرداخت حق بیمه باعث نابودی کارگر از سوی تامین اجتماعی میشود
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر کارگر یک ماه حق بیمهاش را پرداخت نکند تامین اجتماعی فرد را نابود میکند و اگر بیماری سخت و گران قیمتی داشته باشد از او حمایت نمیکند.
تجمیع بیمهها باعث از بین رفتن زیرمیزیها میشود
وی تصریح کرد: اگر تجمیع بیمهها انجام شود مطمئنا پزشک خانواده اجرا خواهد شد، زیرمیزی از بین خواهد رفت و پرداختی از جیب مردم کاهش خواهد یافت و سلیقهای هم عمل نخواهد شد، متاسفانه تامین اجتماعی هر چه شورای عالی بیمه تصویب میکند یا اجرا نمیکند و یا با تعلل اجرا میکند.