کد خبر: 1387513
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۲

نشست «سین هشتم سبک زندگی و تقویت باورهای دینی» در قم برگزار شد

خبرنگاران افتخاری: نشست دانش‌افزایی آموزش خانواده با عنوان «سین هشتم سبک زندگی و تقویت باورهای دینی» با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دارالقرآن اداره‌کل تبلیغات اسلامی در مدرسه حضرت فاطمه زهرا(س) قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم با اشاره به اینکه حق فرزند نعمتی شیرین از کودکی تا ازدواج از دیدگاه رساله حقوق امام سجاد(ع) است، گفت: برای اینکه کودک شما به نحو شایسته‌ای پرورش یابد و عضو مفید و صالحی بوده و در عین حال برای اجتماع مفید باشد و با جسمی سالم و فکری پاکیزه تربیت یابد، باید از قبل تولد تربیتش آغاز شود.

وی بیان کرد: یعنی قبل از زناشویی و انتخاب همسر زیرا شخصیت کودک و طرز افکار او و همچنین عواطف و حالات روانی او بستگی به مادر دارد؛ اگر مادر از خاندان اصیل، با فضیلت و خوش سابقه باشد قهراً این مزایا در سرشت کودک نیز پدید می‌آید. از یک نظر وجود مادر را می‌توان به ظرفی تشبیه کرد که آدمی خوراک یا شربتی در آن می‌گذارد، هرچه ظرف پاکیزه‌تر باشد مظروف هم گواراتر خواهد بود.

کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم عنوان کرد: برای همین پیامبر اکرم(ص) در بحارالانوار از ازدواج با زن زیبا و خوش‌اندامی که در خانواده بی‌تربیت و فاقد مزایای اخلاقی بار آمده نهی کردند. در ازدواج توجه به اخلاق، نجابت و حسن معاشرت، سازگار بودن و صلاحیت فامیلی زن نقش کلیدی در آینده فرزندان دارد.

وی یادآور شد: متأسفانه عده‌ای کوتاه‌نظر تنها به پیروی از مطامع شهوت‌پرستانه و تمایلات جنسی دل نورانی را خدای شهوت تاریک موقتی می‌کنند و پس از چند صباحی در اثر مساعد نبودن وضع اخلاقی، عدم توافق فکری، اختلافات داخلی، مشاجره و بدبینی رفته رفته زندگی تلخ‌تر و آشفته‌تر شده و در نتیجه زن و شوهر جوان با فرسودگی روحی و آلام فکری اعصاب در هم ریخته، ناراحتی، پریشانی قلبی و اضطراب خاطر مواجه شده و در پی یک زندگی شیرین، لذت‌بخش و آرام عمری را تلف کرده و چه بسا منجر به جدایی و طلاق می‌شود که از عواقب بد آن بی‌سرپرست ماندن طفل و آشفتگی تربیت آنان و اختلال زندگی طرفین است.

حجت‌الاسلام لطفیان بیان کرد: براساس دو طرفه بودن حق و وظیفه همچنان که پدر را برگردن فرزند حقی است فرزند نیز حقی برعهده پدر دارد. خدای بزرگ اگر برای فرزند در قبال والدین مسئولیتی قرار داده است پدر و مادر را نیز بدون تعهد نگذاشته است. فرزند نیاز به محبت، هدایت و تعلیم و تربیت دارد آنان که در مقابل حوادث و بلاها جسم کودک خود را محافظت کرده و در تأمین خوراک، پوشاک و مسکن و آسایش جسمی میوه‌های دل خویش کوشش فراوان می‌کنند، نباید از روح و روان و قلب و اندیشه او غفلت کنند.

وی یادآور شد: فراهم کردن امکانات آموزشی، تعلیم و تربیت صحیح، مجهز ساختن فرزند به آگاهی‌های لازم برای ورود به صحنه اجتماع از وظایف حتمی پدر است؛ اگر ما امروز مردم دوران جاهلیت قبل از اسلام را به خاطر زنده به گور کردن فرزندانشان نفرین می‌کنیم، نباید امروز فرزندان پاک و معصوم‌مان را در گور شهوات، نامردمی‌ها و مفاسد و مظالم رنگارنگ دفن کنیم.

کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم عنوان کرد: مرگ معنوی، اخلاقی، اعتقادی و اجتماعی به مراتب از نابودی جسمی زیان‌بخش‌تر است. از پیامبر اکرم(ص) در کتاب مکارم‌الاخلاق نقل شده که فرمودند «از حقوق فرزند بر پدر این سه حق است، بر او نام نیک بگذارد، او را نوشتن بیاموزد، به هنگام رشد و کمال سنی اسباب ازدواج را برایش فراهم کند».

وی افزود: بعضی پدر و مادرها کودکان خویش را با تندخویی و خشونت بی‌جا به نافرمانی والدین وادار می‌کنند و این نافرمانی فرزندان گاهی نتیجه عملکرد بد و منفی بزرگترهاست که با آداب تربیت دینی فرزندان و ویژگی‌های خاص روحی و روانی آنها آشنایی ندارند. جوانان عزیز مواظب باشند با یک نگاه سطحی دل را باخته و به مصداق هر آنچه «دیده بیند دل کند یاد» عجولانه پیشنهاد ازدواج می‌کنند و دیگر فکر نمی‌کنند که این امر حیاتی بازیچه و لهو و لعب سرگرمی نیست؛ بلکه یک عمر زندگی کردن است.

حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: آیا عاقلانه است این همسری که به دنبال یک نگاه کوتاه می‌خواهد به او پیشنهاد ازدواج کند از لحاظ صلاحیت اخلاقی، نجابت و اصالت خانوادگی نیز نظر او را تأمین می‌کند یا نمی‌کند؟ مواظب باشیم ازدواج عجولانه مثل این است که درخت سالم و برومندی را با درخت کرم زده و آفت درخت سالم نیز از دست رفته و ضایع کنیم. به طور مثال در اسلام آمده است، دختر به شرابخوار ندهید و کسی که دختر خود را به شرابخوار بدهد به دختر خود جنایت و خیانت کرده است. نظارت بر تعلیم و تعلم فرزندان ضروری است.

خطر افراد گمراه‌کننده که می‌گویند فقط دلت پاک باشد و بس بسیار زیاد است

وی یادآور شد: انسان به آزادی بی‌قیدی و رهایی از تقیدات عملی علاقه‌مند است. دوست دارد مؤمن و مسلمان باشد اما هیچ زحمتی برای او در اعمال، رفتار و اقامه نماز و دادن خمس و انفاق به وجود نیاید امروز دشمن می‌خواهد رابطه فرزندان پاکیزه و خوش قلب ما را از مقام فضاعت، مرجعیت و حوزه‌های علمیه قطع کند.

لطفیان عنوان کرد: خطر افراد گمراه‌کننده که می‌گویند فقط دلت پاک باشد و بس بسیار زیاد است. در اخلاق و سیره پیامبر اعظم(ص) آمده است چون از سفر باز می‌گشت کودکان به دیدارش می‌شتافتند. همه موظفند از دستگیری یتیمان بی‌پناه خودداری نکنند. در دین توصیه شده قبل از اینکه منحرفان فرزندان ما را به انحراف بکشند باید آنها را با علوم دینی و محتوای غنی قرآن آشنا کرد. از موارد دیگر رفتار با کودک گوش دادن به سخنان آنان و احترام به شخصیت آنهاست.

وی یادآور شد: متأسفانه گاهی عده‌ای از بزرگترها یا به حرف‌های کودک‌شان اصلاً توجه ندارند یا او را به باد تمسخر می‌گیرند و نتیجه آن گرفتار عقده حقارت که منشأ بسیاری از انحراف‌های اخلاقی است، می‌شود. حق فرزند بر پدر و مادر آن است که به بهترین وجه او را مطابق دستورات قرآنی و شرایط روز جامعه تربیت کنند تا شخصیتی مؤمن، متعهد و مفید پرورش یابد، همچنین امکانات آموزشی و پیشرفت علمی را همراه با محیطی آرام برای رشد فکری او مهیا سازند. از حقوق فرزند بر پدر هم اکرام مادر او و تعلیم قرآن است.

کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی قم بیان کرد: اسلامی که حتی برای عطسه کودک اقلیت‌های مذهبی دستورات جالبی داده مثلاً اگر یکی از اقلیت‌های مذهبی که در پناه کشور اسلامی به سر می‌برد، عطسه کرد. به او بگوئید خداوند شما را به اسلام هدایت کند. حال مگر می‌شود از رفتار با کودک سخنی نداشته باشد. رفتار با کودک باید با مهربانی، عطوفت، رحم و شفقت توأم باشد و آنان بیش از هرکس به نوازش و مهربانی نیازمندند.

وی در پایان بیان کرد: اگر اشتباهی از آنان سرزد و سخنی نسنجیده از آنان شنیده شد، باید تحمل کرد و روی بر آنان ترش نکرد مگر در مقام تأدیب، آن هم کوتاه، و به جای قهر کردن سر سنگین شدن موقت بهتر جواب می‌دهد. امروز پیامدهای ازدواج به سبک غربی در سراشیبی سقوط قرار دارد.

captcha