کد خبر: 1389074
تاریخ انتشار : ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۸
در آخرین جلسه درس خارج فقه در سال 92؛

واکنش آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی به اظهارات وزیر ترکیه درباره عقاید شیعه

خبرنگاران افتخاری/ امیرمحسن سلطان‌احمدی، آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی سخنان نخست وزیر ترکیه و اتهام زنی وی نسبت به شیعیان را محکوم کرد و گفت: اخیراً نخست وزیر ترکیه گفته است که شیعیان دروغ می‌گویند و تهمت می‌زنند، از وی سؤال می‌کنیم که شیعیان به چه کسی تهمت زده‌‌اند و به چه کسی دروغ گفته‌اند.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی، 29 اسفندماه، در جلسه پایانی درس خارج خود در سال 92، تقیّه را یک دستور قرآنی برای مسلمانان دانست و تأکید کرد: اگر چنان‌چه در جایی ابراز عقیده خطر جانی و مالی مهم و ناموسی داشته باشد، قرآن دستور به تقیه داده است.

وی با توجه به مصادیق تقیه در دنیای کنونی افزود: دنیای امروز نیز پر از مظاهر تقیه است، لباس‌های رنگارنگی که سربازان جهت استتار در میدان جنگ استفاده می‌کنند و یا نامه‌هایی که با مهر محرمانه ارسال می‌شود نوعی تقیه است، بنابراین نباید گفت تنها شیعیان به این موضوع عقیده دارند.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی سخنان نخست وزیر ترکیه و اتهام زنی وی نسبت به شیعیان را محکوم کرد و گفت: اخیراً نخست وزیر ترکیه گفته است که شیعیان دروغ می‌گویند و تهمت می‌زنند و تقیه می‌کنند! از ایشان سؤال می‌کنیم که شیعیان به چه کسی تهمت زده‌اند؟ به چه کسی دروغ گفته‌اند؟.

معظم‌له تأکید کرد: برخی از مقامات مصری هم مشابه همین سخنان را تکرار کرده‌اند و از شیعیان ایراد گرفته‌اند که شیعیان تقیه می‌کنند. به اینها باید تأکید کنیم که شما واقعاً مفهوم تقیه را نمی‌دانید، در حالی که خود غرق در تقیه هستید و این چنین اظهاراتی نیز نوعی قضاوت نادرست نسبت به شیعه است.

این مرجع تقلید اظهار کرد: آنها بدون اینکه چیزی درباره عقاید شیعیان بدانند نسبت به آنها قضاوت می‌کنند و درباره توسل، شفاعت و زیارت قبور ائمه و مانند آن، بدون اینکه بدانند ماهیت اینها چیست؟. عقیده شیعیان را باید از خود شیعیان سؤال کرد نه از دشمنان شیعه.  نخست وزیر ترکیه سخن ناروایی گفته، چرا مقام اول یک کشور درباره مسئله‌ای که اطلاعی ندارد این‌گونه قضاوت می‌کند؟.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی همچنین با اشاره به در پیش بودن ایام فاطمیه دوم در روزهای 12، 13 و 14 فروردین‌ماه تأکید کرد: باید حرمت این روزها را حفظ کرد البته شاد بودن در روزهای دیگر به شرط مشروع و معقول بودن و همچنین دوری از گناه و اسراف اشکالی ندارد ضمن اینکه باید از خرافات هم دوری کرد.

وی  با اشاره به مشکلات کنونی جهان به‌ویژه جهان اسلام گفت: امیدوارم سال جدید سال اتحاد و وحدت میان مسلمانان باشد و در سال جدید بتوانیم دست در دست هم به حل مشکلات اقتصادی کشور کمک کنیم چراکه الان فشار بر روی قشر محروم جامعه زیاد است و باید فکری به حال آنها کرد.

captcha