کد خبر: 1389714
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
حجت‌الاسلام عباس‌زاده:

شایسته‌سالاری لازمه اعتلای فرهنگ و اقتصاد جامعه دینی است

گروه اجتماعی: پژوهشگر علوم قرآنی گفت: شایسته‌سالاری در انتخاب مدیران و کارگزاران اصلح لازمه اعتلای فرهنگی و اقتصادی جامعه دینی است که امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) نیز در خطبه‌های خود بر آن تأکید و سفارش کرده‌اند.

حجت‌الاسلام حسن عباس‌‌زاده، استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای تحقق عدالت اقتصادی میان اقشار مختلف جامعه با بهره‌گیری درست و بهینه از منابع و ظرفیت‌های داخلی باید از اولویت‌های اصلی مدیر در جامعه اسلامی باشد تا بتواند فقر را به عنوان یکی از ریشه‌های ناهنجاری‌های اجتماعی در جامعه کاهش دهد.

وی با تأکید بر اینکه کامل‌ترین الگوی مدیریتی که امروز دنیای پیشرفته غرب نیز بر درستی و کارامدی اصول  و مبناهای آن اعتراف دارند را الگوی مدیریتی حضرت علی(ع) عنوان کرد و افزود: دنیای غرب با وجود اینکه به اندازه مسلمانان قداست امام علی(ع) را باور ندارند اما در حوزه مدیریتی اصول سفارش شده از سوی این امام همام را پذیرفته‌اند به طوری که هم اینک خطبه 53 نهج‌البلاغه به عنوان منشور جامع مدیریتی بر سر در سازمان ملل نصب شده است.

نبود منابع ملی باعث خدشه‌دار شدن کرامت انسانی در جامعه نشود

عباس ‌زاده افزود: غنای مالی که ناشی از برنامه‌ریزی صحیح و بهره‌گیری درست از امکانات است باید در جامعه عینیت پیدا کند تا مردم بتوانند یک زندگی آبرومندانه داشته باشند و نبود منابع ملی باعث خدشه‌دار شدن کرامت انسانی در جامعه نشود.

این استاد دانشگاه در ادامه تأمین امنیت و آرامش داخلی را یکی دیگر از برنامه‌ها و اولویت‌های کارگزار شایسته دانست و افزود: وجود امنیت یکی از الزامات رشد و تعالی همه‌جانبه جامعه است که به واسطه ایجاد تعامل مثبت داخلی و فرامرزی با سایر کشورها به وجود می‌آید.

وی با اشاره به سومین ویژگی یک مدیر اسلامی در جامعه، بیان کرد: یک مدیر لایق و شایسته باید برنامه فرهنگی و اجتماعی کشور را به درست برنامه‌ریزی کند تا جامعه از نظر زیست و زندگی اجتماعی شرایط بهتری داشته و با آسایش به حیات خود ادامه دهد.

این پژوهشگر علوم قرآنی اظهار کرد: کرد: رشد و اعتلای علمی، معرفتی و هنری جامعه نیازمند یک به‌کارگیری افراد و مدیران شایسته و مطلع از کمبودها و فرصت‌های جامعه در این زمینه‌ها است که در نوع خود می‌تواند جامعه را به اهداف بلند خود در حوزه فرهنگ‌سازی برساند.

captcha