کد خبر: 1389983
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۵
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

پیروزی در نبرد اقتصادی نیازمند مدیریت جهادی است

گروه اقتصاد: احمدی اظهار کرد: در دیدار اخیری که جمعی از نمایندگان با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان فرمودند: «از ابتدای انقلاب بحث تحریم‌ها بوده اما از سال 90 تبدیل به جنگ اقتصادی شده است» بالطبع اگر بخواهیم در این جنگ اقتصادی موفق باشیم باید مدیریت ما هم مدیریت جهادی باشد.

علی‌محمد احمدی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درباره نامگذاری شعار سال 93 از جانب مقام معظم رهبری اظهار کرد: چند سالی است که مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مطالباتی دارند که این مطالبات را در نامگذاری سال‌ها اعلام می‌کنند؛ این نامگذاری‌ها زنجیره‌ای بود که این زنجیره در حمایت از تولید، اصلاح الگوی مصرف و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت شروع شد و واقعیت این است که آن توقعی که ایشان داشتند که این شعارها عملیاتی شوند و ما به نقطه مطلوبی برسیم با وجود تلاش‌هایی که شد تحقق پیدا نکرد.

تحول بنیادین در اقتصاد بدون مشارکت مردم ممکن نیست
وی افزود: بخشی از مشکل عدم تحقق این شعا‌رها به زیرساخت‌های اقتصادی و بخشی به فرهنگ ما مربوط می‌شود. بنابراین تا ما به تولید، صرفه‌جویی و تلاش بیشتر باور نداشته باشیم تحقق آنچه در حوزه اقتصاد، مد نظر بوده است امکان‌پذیر نیست؛ لذا مقام معظم رهبری، امسال پیوندی بین اقتصاد و فرهنگ ایجاد کردند و در ادامه آن، بحث عزم ملی مطرح شد و تجارب همه دنیا نشان داده که تحول بنیادین در اقتصاد، بدون مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست؛ حتی اگر دولت همه توان خود را به‌کار گیرد تا اراده مردمی نباشد آن‌چه که موردنظر است تحقق پیدا نمی‌کند.

مدیریت جهادی فضای حرکت را فراهم می‌کند
احمدی در ادامه به موضوع مدیریت جهادی در شعار سال 93  اشاره کرد و گفت: اگر ما فرهنگ را اصلاح کنیم و در حوزه اقتصاد هم، آن‌چه که بر طبق مؤلفه‌هایی که مقام معظم رهبری در سال‌های قبل، عنوان کردند و برنامه‌‌ریزی شده را دنبال کنیم، تا ما یک عزم جدی و مدیریت جهادی نداشته باشیم محقق نخواهد شد. لذا مدیریت جهادی فضای محیط  برای حرکت است که ما بتوانیم در این فضا، آن‌چه که مطالبه این شعار است و به نظر من در این مقطع زمانی هم ضروری بود را ما محقق کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره مشکلات کنونی ساختار مدیریتی کشور اظهار کرد:  باید به شکل مستمر، در ساختارهای خود بازنگری کنیم  که در همه دنیا هم این‌کار را انجام می‌دهند. آن‌ها در هر دهه یک‌بار در ساختارهای خود پوست‌اندازی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند، نقاط قوت ساختارهای قبلی را ابقاء کرده و نقاط ضعف آن را مرتفع می‌کنند. اکنون در بحث مدیریت جهادی ما باید به سمت اصلاح دستگاه برنامه‌ریزی خود برویم.

نظام برنامه‌ریزی کشور فرسایشی است
عضو کمیسیون برنامه وبودجه مجلس به مشکلات نظام برنامه‌ریزی کشور اشاره کرد و گفت: واقعیت این است که نظام برنامه‌ریزی ما یک نظام توسعه‌ای نیست بلکه یک نظام فرسایشی و کند است و همان قانونی هم که امسال به صحن علنی مجلس آمد که ما سازمان برنامه و بودجه را به شکل دیگر احیا کنیم صرفاً با نگاه سیاسی و یک‌سویه نبوده بلکه احساس می‌شود که این نظام برنامه‌ریزی نمی‌تواند ما را به مطلوب‌های توسعه برساند؛ بنابراین لازم است در چنین ساختاری تحولی بنیادین ایجاد شود.
احمدی تاکید کرد: اگر نظام جایگزین یک نظامی باشد که دید جهادی و تحرک توسعه‌ای بر آن حاکم باشد به نظر من شاید بتواند این مطالبه مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشاند؛ لذا بخشی از این بحث در حوزه مدیریت جهادی، می‌تواند این باشد که ما هم در صحنه عمل و هم در حوزه برنامه‌ریزی که بحث برنامه‌ریزی توسعه است روح جهادی را حاکم کنیم. لذا هیچ تضادی با هم ندارند که به موازات اینکه در حوزه اجراء باید مدیریت ما جهادی باشد در حوزه برنامه‌ریزی هم برنامه‌ریزی جهادی داشته باشیم.

پیروزی در جنگ اقتصادی نیازمند مدیریت جهادی است
وی افزود:  جهادی به این مفهوم است که ما به سرعت از همه ظرفیت‌های خود استفاده کنیم. اگر ما بخواهیم در شرایط عادی به توسعه برسیم به سادگی به آن‌چه که در چشم‌انداز بیست ساله پیش‌بینی کرده‌ایم نخواهیم رسید، مگر آن‌که یک نیروی ویژه را به‌کار ببریم. زمانی مبارزه در حوزه نظامی بود و امروز در حوزه اقتصادی است و پیروزی در این مبارزه نیازمند عزمی جدی و جهادی است.
عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس در پایان اظهار کرد: در دیدار اخیری که جمعی از نمایندگان با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان فرمودند: «از ابتدای انقلاب بحث تحریم‌ها بوده اما از سال 90 تبدیل به جنگ اقتصادی شده است». بالطبع اگر بخواهیم در این جنگ اقتصادی موفق باشیم باید مدیریت ما هم مدیریت جهادی باشد و با مدیریت عادی نمی‌توانیم بر جنگ اقتصادی حریف غلبه کنیم. باید حتما یک ساختار جدید تاسیس کنیم که این ساختار بتواند از پس آن شرایط بر بیاید.

captcha