کد خبر: 1390758
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۳
گروسی:

هم‌افزایی رسانه‌های قرآنی برای گسترش فضای نقد در جامعه

گروه فعالیت‌های قرآنی: مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با بیان اینکه رسانه‌های قرآنی برای گسترش فضای نقد در جامعه باید به یک هم‌افزایی برسند، اظهار کرد: مسئولان قرآنی کشور نباید نسبت به انتقادات خوف داشته باشند.

حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اهمیت انتقاد و انتقادپذیری در جامعه به ویژه جامعه قرآنی اظهار کرد: انتقاد سازنده و انتقادی که اصول نقد در آن رعایت شود، در قرآن و معارف اسلامی نیز وجود داشته و مبانی قرآنی و معارفی دارد.
وی افزود: به طور کلی طرح انتقادات سازنده ریشه در نوع دیدگاه اهل بیت(ع) دارد و جامعه قرآنی باید در حوزه انتقاد و انتقادپذیری پیش‌قدم باشد که اگر این اتفاق بیافتد، مسائل و مشکلات ما به راحتی حل می‌شود.
گروسی با بیان اینکه نقد منصفانه باید از سوی رسانه‌ها دنبال شود، گفت: ما در برنامه تلویزیونی «فصل نو» که از سال گذشته به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفته، تلاش داشته‌ایم تا یک نقد منصفانه و مستدل که کار در حوزه قرآن و فرهنگ را رو به جلو ببرد، داشته باشیم و در این برنامه که به منظور بررسی و آسیب‌شناسی فعالیت‌های حوزه قرآن و فرهنگ است، به هیچ عنوان قصد تخریب کسی را نداشته‌ایم.
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در ادامه عنوان کرد: زمانی که یک نقد سازنده از فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی انجام می‌شود، به هیچ عنوان قصد بر این نیست که دستاوردهای نظام بیان نشود؛ بلکه هدف اصلی این است که بیان کنیم هر چند فعالیت‌های قرآنی ما نسبت به قبل از انقلاب رشد نجومی داشته است، اما باید به دیگر ظرفیت‌های نظام که وجود دارد و نتوانسته‌ایم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم، توجه بیشتری داشته باشیم.

اجرای فعالیت‌های قرآنی به عنوان یک دغدغه مطرح شود
وی با بیان اینکه مسئولان قرآنی و فرهنگی نباید نسبت به بیان انتقادات خوف داشته باشند، گفت: به هر حال مسئولان در حوزه قرآن و معارف باید بیش از این‌ها سرمایه‌گذاری داشته باشند و اجرای فعالیت‌های قرآنی و معارفی در سطح عالی باید به عنوان یک دغدغه مطرح شود تا در نهایت این نگاه حقیرانه از برنامه‌های قرآنی و معارفی برداشته شود.
گروسی یادآور شد: ظرفیت نقد و نقدپذیری در جامعه قرآنی باید به صورت همزمان بالا برود و در این میان مسئولان رسانه‌های قرآنی نیز نباید باج بدهند و در مقابل انتقادات سازنده‌ای که مطرح می‌کنند، محکم بایستند که خدا و اهل بیت(ع) به آنها کمک می‌کنند و کسی که نقدی بر او وارد شده نیز باید در برابر نقد مطرح شده پاسخ‌گو باشد.
وی ادامه داد: ما در شبکه قرآن و معارف سیما نیز این آمادگی را داریم که به نقد منصفانه فعالیت‌های قرآنی و معارفی جامعه بپردازیم؛ به‌ویژه در برنامه تلویزیونی «فصل نو» تلاش داریم تا نقد سازنده‌ را دنبال کنیم و اگر نقدی به مسئولان مطرح شد و مسئول مربوطه پاسخی برای آن نقد داشت، این پاسخ‌ها را نیز منعکس می‌کنیم و آمادگی آن را داریم که با قدرت این کار را انجام دهیم.

فعالیت‌ رسانه‌های قرآنی به هم‌افزایی برسد
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با اظهار تأسف از عدم پذیرش نقد از سوی برخی مسئولان و افراد در جامعه افزود: یکی از دلایلی که موجب می‌شود تا فضای نقد و نقدپذیری در جامعه قرآنی گسترش پیدا نکند، این است که فعالیت‌ها و اقدامات رسانه‌های قرآنی به هم‌افزایی نمی‌رسد که البته این اشکال یک اشکال بزرگ است و اگر بخواهیم به یک هم‌افزایی برسیم، باید رسانه‌های قرآنی گردهم آمده و راهبرد خود را در این حوزه برای سال جدید مشخص کنند.
وی یادآور شد: مدیران و خبرنگاران رسانه‌های قرآنی از جمله سیمای قرآن، رادیو قرآن، خبرگزاری بین‌المللی قرآن و سایر رسانه‌ها‌ و نشریات قرآنی باید گردهم آیند و با تعیین استراتژی‌های خود برای سال جدید به ید واحد برسند؛ البته در این صورت نه‌تنها می‌توانند کارهای بزرگ رسانه‌های را برای ارتقای فعالیت‌های قرآنی کشور انجام دهند، بلکه می‌توانند فضای نقد و نقدپذیری را در جامعه گسترش دهند و موج لازم برای ایجاد فضای انتقاد و انتقادپذیری را ایجاد کنند.
گروسی در بخش پایانی سخنان خود به برنامه تلویزیونی «فصل نو» اشاره کرد و گفت: امسال در این برنامه تمامی مسئولان مرتبط با فعالیت‌های قرآنی، بودجه‌های قرآنی و ... را دعوت می‌کنیم تا به انتقادات موجود پاسخ دهند و امسال همانند سال گذشته عمل نمی‌کنیم که مسئولان با رد دعوت ما برای حضور در برنامه «فصل نو» از پاسخ‌گویی به انتقادات طفره بروند و اگر مسئولی حاضر به حضور در برنامه «فصل نو» نشود، صندلی او را در برنامه خالی می‌گذاریم و اعلام می‌کنیم که مسئول مربوطه با وجود دعوت ما در برنامه حاضر نشده است.

captcha