جهانگیر صدیق، رئیس سازمان امور عشایری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: برای بالا بردن میزان ارائه خدمات مذهبی و دینی به عشایر تنها سازمان عشایر متولی نیست و همه دستگاههای اجرایی کشور موظف هستند همان خدماتی را که در شهرها ارائه میکنند برای عشایر هم این خدمات را ارائه کنند.
وی افزود: برنامههای زیادی برای بالابردن سطح کیفی ارائه خدمات دینی و مذهبی برای جامعه عشایری در سال جدید طراحی شده است که سعی داریم با مشارکت و همکاری سازمانهای فرهنگی و دینی این برنامهها را اجرایی کنیم.
ارائه خدمات دینی و مذهبی برای جامعه عشایری
صدیق با اشاره به اینکه در جامعه عشایر با مشکلات فرهنگی و دینی مواجه هستیم گفت: در سالهای گذشته کمتر شاهد حضور دستگاههای فرهنگی و دینی در بین عشایر بودهایم و این امر باعث شده است که این قشر از جامعه کمتر مورد تبلیغات دینی و فرهنگی قرار گرفته و از این خدمات بهرهمند شود.
رئیس سازمان عشایری اظهار کرد: در سال جاری تلاش خواهیم کرد تا با ایجاد امکاناتی خوب جهت حضور دیگر دستگاههای متولی امور دینی و فرهنگی مانند سازمان تبلیغات و حوزه علمیه مشکلات مذهبی و فرهنگی این عشایر نیز مرتفع شود.
بررسی کمبود و کاستیهای عشایر
وی ضمن بیان اینکه در برخی استانها خدمات خوبی به در این زمینه به عشایر ارائه شده است تصریح کرد: سازمان امور عشایری در همه استانها کمبود و کاستیهای عشایر را بررسی و این نیازها را به دستگاههای متولی گزارش میکند تا نهادهای مرتبط با همکاری سازمان عشایر بستر را برای رفع مشکلات آماده کنند.
صدیق با بیان اینکه در حکومت اسلامی اولین وظیفه، اقامه نماز و ترویج دین خدا و پرداختن به مسائل دینی است که باید در تمام سطوح رشد پیدا کند گفت: عشایر مردمی غیور و خلاق هستند و باید در مسائل دینی و فرهنگی نیز با خدماتی که دریافت میکنند در ردههای بالایی در امور دینی و فرهنگی قرار گیرند.
عزم و اراده قوی و برنامهریزی منسجم مدیران
رئیس سازمان امور عشایری از عشایر به عنوان مردمانی با بضاعت و فطرتی پاک یاد کرد و گفت: حوزههای علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی باید با مشارکت هم با اعزام مبلغین به محل سکونت عشایر بستر را برای کاهش مشکلات فرهنگی و دینی این قشر از جامعه فراهم کنند و پاسخگوی نیازهای فرهنگی و دینی و مشکلات این عزیزان باشند.
وی با بیان اینکه مشکل امروز عشایر تنها تامین منابع مالی، اعتبارات و پول نیست بلکه پرداختن به امور دینی و فرهنگی عشایر باید در اولویت قرار گیرد که نیازمند عزم و اراده قوی و برنامهریزی منسجم مدیران مربوطه است.