کد خبر: 1391038
تاریخ انتشار : ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۰
علی لاریجانی:

امر به معروف و نهی از منکر پایه تفکر اصلاحی مستمر جامعه است

گروه سیاسی: رئیس مجلس شورای اسلامی به اهمیت اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه پرداخت و گفت: به دلیل مکانت فرهنگ در تئوری پیشرفت، موضوع امر به معروف پایه تفکر اصلاحی مستمر جامعه محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی صبح امروز، یک‌شنبه، 17 فروردین‌ماه در نطق میان‌دستور خود در اولین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در روزهای آغازین سال اظهار کرد: عناوین و تأکیداتی که رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود به آن اشاره داشتند، نتیجه ارزیابی دقیق شرایط کشور و بیان مسیری روشن برای سامان‌بخشی به اداره بهتر حوزه اقتصاد و فرهنگ و مدیریت کشور بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در گذشته بر مؤلفه‌های اقتصاد و فرهنگ تأکید داشته‌اند، گفت: ایشان در ملاقات با اعضای شورای انقلاب فرهنگی به اهمیت توسعه فرهنگی کشور بر سایر حوزه‌ها تأکید داشتند و در اواخر سال گذشته نیز با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و تبیین آن در جلسات دیگر مسئولیت مهم همه ارکان کشور و فعالان اقتصادی را در این برهه از زمان بیان کردند.
وی تصریح کرد: وضعیت اقتصادی کشور و چالش‌های پیش رو نشان می‌دهد که دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب، دغدغه‌ای اصیل و محوری برای کشور است و نه‌تنها ملت ما انتظار اصلاح مسیر اداره کشور را دارد، بلکه چشمان مسلمانان روشن‌ضمیر و آگاه در سایر کشورها منتظر مشاهده پیشرفت‌های اقتصادی ایران اسلامی هستند، چرا که ایران را تکیه‌گاه اسلام ناب محمدی و پناهگاه مستضعفان می‌دانند.
منتخب مردم قم در مجلس با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر حل مشکلات اقتصادی و فرهنگی با مدیریت جهادی گفت: ایشان مدیریت فرهنگ را فرع توسعه نمی‌دانند، بلکه آن را متن توسعه قرار می‌دهند، بنابراین توانمندسازی فرهنگی و ارتقای معنوی غایت اصلی کار قرار می‌گیرد و توسعه مادی و اقتصادی که باید بر پیکره حضور هرچه گسترده‌تر ملت بنا شود، غایت وسیله‌ای محسوب می‌شود؛ این همان نقطه‌ای است که چارچوب اندیشه‌ای اسلامی ما را از نظامات مومیایی شده مدرنیته غرب متفاوت می‌کند.
لاریجانی تأکید کرد: از امروز مجلس شورای اسلامی با استفاده از نظرات مسئولان، دولتمردان و نمایندگان کار را در زمینه تحقق شعار سال آغاز می‌کند.
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه پرداخت و گفت: به دلیل مکانت فرهنگ در تئوری پیشرفت، موضوع امر به معروف پایه تفکر اصلاحی مستمر جامعه محسوب می‌شود که باید پذیرفت این اصل بسیار مهم و تأثیرگذار در جامعه ما جایگاه خود را نیافته است؛ حال اینکه مسئولیت مشترک آحاد ملت در این اصل قرار دارد.
لاریجانی با اشاره به شهادت طلبه ناهی از منکر طی روزهای آغازین سال 93 گفت: ضایعه غم‌انگیز رحلت این عزیز، حکایت از عدم توفیق در برخورد با افراد شرور در جامعه دارد؛ بنده بارها این خطر را متذکر شدم و در جلسات مختلف مبارزه با اینگونه طغیان‌گری را مطرح کردم.
منتخب مردم قم در مجلس اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر در بستر جامعه‌ای رخ می‌دهد که خود از ظرفیت اولیه آرامش برای اصلاح برخوردار باشد؛ بنابراین ابتدا باید شرارت سرکوب شود تا زمینه تعامل فرهنگی برای اصلاح فراهم شود.
لاریجانی قانونگذاری در امر برخورد با اشرار را ضروری دانست و گفت: باید قانون برخورد با اینگونه افراد اصلاح شود و مجازات شرارت‌ها در مقابل انجام تکلیف امر به معروف و نهی از منکر سنگین‌تر از مشاجرات و جدال‌های معمولی تدوین شود.
وی از کمیسیون حقوقی مجلس خواست تا در اسرع وقت با مشورت قوه قضائیه و نیروی انتظامی در قوانین برخورد با اشرار تجدیدنظر کند و قوانینی در این زمینه به مجلس ارائه کند.
صدور قطعنامه از سوی پارلمان اروپا علیه ایران موضوع دیگری بود که علی لاریجانی به آن اشاره کرد و گفت: این قطعنامه بیانیه‌ای سیاسی بیش نیست، چه از نظر نحوه تنظیم مطالب و چه از نظر جایگاه نمادین پارلمان اروپا که نفوذی در اجرا ندارند؛ نگاه تبلیغاتی این قطعنامه کاملاً مسلط بر سایر شئون آن است که تهیه‌کنندگان آن سعی کرده‌اند با لحن پرطمطراقی، ریاضت منفی تحمیق را بر خود روا دارند که نوعی پریشان‌گویی در این متن انشاگونه دیده می‌شود.
وی با اشاره به مواضع دوگانه و متضاد اتحادیه اروپا در قطعنامه اخیر خود در مورد ایران گفت: آنها از یک سو از مذاکرات هسته‌ای و توافقنامه ژنو استقبال می‌کنند و استمرار تعامل سازنده طرف‌ها را خواستار می‌شوند و از سوی دیگر با طرح مطالب مداخله‌جویانه در حوزه ساختار دموکراتیک کشور و انتخابات و حقوق بشر و حقوق زنان مسائلی را مطرح کرده‌اند که نشان می‌دهد از سرزمین اوهام، آرزوهای متناقض را یک‌جا جمع کرده‌اند.
رئیس مجلس افزود: این عبارت عجیب در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری ایران که آمده «این انتخابات مطابق استانداردهای دموکراتیک که اتحادیه اروپا برای آن ارزش قائل است، برگزار نشده»، نشان می‌دهد که اعضای پارلمان اروپا دچار تنگی تفکر شده‌اند و باورشان شده که خود استانداردهای مترقی در دموکراسی و انتخابات دارند.
وی ادامه داد: ما تردیدی نداریم که استانداردهای انتخاباتی و دموکراسی غرب را نمی‌پسندیم؛ ما هرگز نمی‌پذیریم که کاندیداهای رئیس‌جمهور یا مقامات عالی کشور دچار بیمارگی هرزگی شوند و به جای حل مسائل کشور به عیاشی بپردازند؛ ما نمی‌پذیریم که رجال سیاسی و احزاب با زد و بند از برخی حکمرانان دیکتاتور عربی برای ورود به انتخابات پول بگیرند، چرا که آن را فضاحت دموکراسی می‌دانیم.
لاریجانی با بیان اینکه ما سیستم دموکراسی فرسوده و بیمار غرب را نمی‌پذیریم، اظهار کرد: ما هیچ انگیزه‌ای برای تقلید از چنین دموکراسی و استانداردهای معیوبی نداریم، چرا که این نوع دموکراسی جذابیت خود را از دست داده و دچار افسردگی شده است.
وی نتیجه چنین دموکراسی واژگون شده‌ای را جهان پرماجرا و فروپاشیده امروز دانست و گفت: شنیدن شعار مبارزه با تروریست از این نوع دموکراسی، واقعیتی گوش‌خراش است؛ چرا که غرب با چنین ساختار ناراست جوهر و جنم مبارزه با تروریسم را ندارد کما اینکه در دهه اخیر شاهد آدم‌کشی‌های وحشیانه در اشغال عراق و افغانستان بوده‌ایم.
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: این بیانیه نشان داد نویسندگان آن حداقل برخی تأملات متفکران خود را ملاحظه نکرده‌اند که به فرهنگ ملت ما خورده گرفته‌اند که چرا قاچاقچی مواد مخدر را اعدام می‌کند یا درباره حقوق زنان یا درباره سایر وجوه همچون ادیان ساختگی مسیر حرکت ملت ایران را مخالف استانداردهای خود دانستند.
وی ادامه داد: طرح سطحی این مباحث اگر با حسن ظن به آن نگاه شود، نوعی کج‌خلقی دمکراتیک است؛ تفکر اسلامی دارای یک نظام حقوقی بسیار عمیق و فراگیر است که حاصل تلاش نظری 14 قرن علمای بزرگ است؛ این تفکر دارای اصول و قواعد مشخصی است که طبعاً با نظام حقوقی غرب تفاوت دارد.
لاریجانی با تأکید بر اینکه علم و دانش را نمی‌توان با مصوبه پارلمان اروپا محکوم و منهدم کرد، افزود: اگر علمای غرب در علم و حقوق توانمندی لازم برای مباحثه دارند، باید با دانشمندان فقهی و حقوقی ما مذاکره کنند تا شاید قله‌های رفیع‌تری از رشد عقلی را مشاهده کنند.
رئیس قوه مقننه خطاب به سران کشورهای غربی گفت: شما مرز آزادی را امنیت یا آزادی دیگران قرار داده‌اید که ما این اصل را ناکافی و نارس دانسته و مرز آزادی را عدم تخریب سایر ارزش‌ها می‌دانیم؛ شما که مدعی تفکر پلورالیستی در جامعه هستید، با چه استدلالی تلاش می‌کنید سایر جوامع را تحت فشار سرکوب‌گرانه تفکر خود قرار دهید که با قطعنامه و بیانیه و پروپاگاندا می‌خواهید استاندارد فکری شما را بپذیرند؟ مگر مقصد دموکراسی جز این است که حکمرانی خوب را ارائه کند؟ آیا مقصود از دموکراسی تغییر دین مردم است یا تغییر سبک زندگی مردم؟
وی با بیان اینکه ملت ایران سبک زندگی فاطمی را مدل برتر خود می‌داند، گفت: مردم ایران بارها با رأی خود و با حضور در راهپیمایی‌ها این گزینش فکری را نشان داده‌اند؛ حتی در انتخابات اخیر با حضور 73 درصدی اراده خود را متجلی کرده‌اند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مناسب نیست که پارلمان اروپا تحت تأثیر تروریسم دولتی، صهیونیسم و تروریست‌های آدم‌کش اطلاعات غلط را پایه قضاوت خود قرار دهد؛ وجدان ایرانیان و مسلمانان از اینگونه رفتارهای دوگانه و متحجرانه دچار آزردگی است و پارلمان اروپا باید بفهمد که تحت هیچ شرایطی ملت ایران، اسلام و احکام نورانی آن را با مشوق‌های غرب معاوضه نمی‌کند.

captcha