به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری ارائه گزارش عملکرد جمعیت هلال احمر در ایام نوروز امروز دوشنبه، 18 فروردین ماه، با حضور پیرحسین کولیوند، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ساختمان صلح این جمعیت برگزار شد.
کولیوند با اشاره به اجرای طرح امداد و نجات نوروزی که از 25 اسفند ماه آغاز و تا روز 17 فروردین ماه سال جاری ادامه داشت، گفت: ناوگان لجستیک، امکانات و تجهیزات امدادی در طرح جاری 30 درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: طی 22 روز اجرای این طرح هزار و 262 پایگاه ثابت و سیار با 25 هزار نفر کادر امدادی، سه هزار و 150 خودرو و 17 فروند بالگرد پنج هزار و 849 مورد عملیات در کل کشور انجام داد.
رئیس سازمان امداد و نجات از امداد رسانی به 242 هزار و 446 نفر طی 22 روز عملیات امداد و نجات خبر داد و افزود: از این تعداد 45 هزار و 534 نفر مصدوم، پنج هزار و 603 نفر نجات یافته، سه هزار و 100 نفر به مراکز درمانی منتقل، 36 هزار و نفر درمان سرپایی، 134 هزار نفر اسکان اضطراری و 463 عملیات رهاسازی صورت گرفته است.
کاهش سه درصدی عملیات جادهای و 18 درصدی رهاسازی
وی از کاهش سه درصدی عملیات جادهای و کاهش 18 درصدی رهاسازی(نجات حادثهدیدگان رانندگی که در ماشین خود حبس شدهاند) نیز سخن گفت و دلیل کاهش عملیات رهاسازی را کم شدن شدت حادثههای رانندگی اعلام کرد.
امداد رسانی به 14 هزار و 155 نفر از راهیان نور
کولیوند از استقرار 25 پست امدادی، سه درمانگاه اضطراری، 410 نیروی امدادی و 44 دستگاه اتوبوس در مناطق جنگی جنوب و امداد رسانی به 14 هزار و 155 نفر از راهیان نور کشورمان خبر داد و گفت: از این افراد چهار هزار و 156 نفر اسکان اضطراری و 9 هزار نفر هم خدمات امدادی دریافت کردهاند.
چهار میلیون تماس تلفنی با خط امدادی 112
وی در خصوص تعداد تماس با خطر 112 (شماره امدادی هلال احمر) نیز گفت: چهار میلیون و 32 هزار تماس با این خط صورت گرفته است؛ همچنین 502 عملیات امدادی هوایی داشتهایم که 18 نفر نجات داده شده و هفت تن نیز اقلام امدادی جابهجا شده است.
متوسط زمان حضور در حادثه 8 دقیقه
رئیس سازمان امداد و نجات متوسط زمان حضور در حادثه را هشت دقیقه و 26 ثانیه اعلام و عنوان کرد: در این علمیاتها از حضور پزشکان و پیراپزشکان خانم و آقا در پایگاهها استفاده شد، همچنین تلاش شد از امدادگرانی بهره گرفته شود که سطح تحصیلات و توان برقراری ارتباط بهتری با مردم دارند.
وی ادامه داد: در عملیات سال جاری هزینهها کنترل شدهتر و بسیاری از موازی کاریها بین پلیس، اورژانس، راه و ترابری و ... نیز حذف شده بود.
عملیاتی کردن شعار هر خانواده یک امدادگر با کمک مساجد
کولیوند از مصدومیت جزئی دو نفر از امدادگران هلال احمر نیز خبر داد و افزود: در سال 93 به طور جدی توسعه امداد هوایی و ناوگان هوایی را در دستور کار داریم، همچنین نقشه جامعی از پایگاهها و شعب امداد و نجات تهیه و نیازها و امکانات این پایگاهها مشخص و بررسی خواهد شد، از سوی دیگر طرحی برای عملیاتی کردن شعار هر خانواده یک امدادگر را خواهیم داشت.
وی به ارائه سایر آمارهای مربوط به طرح امداد و نجات نوروزی پرداخت و گفت: بیشترین عملیات در روز 13 فروردین ماه با 540 عملیات و کمترین در روز 25 اسفند ماه بوده است؛ در استانهای مازندران، اصفهان و خوزستان نیز بیشترین عملیاتها صورت گرفت. بیشترین اسکان اضطراری متعلق است به استانهای خوزستان، خراسان رضوی و همدان، بیشترین امدادرسانی در برف و کولاک نیز متعلق به استانهای اردبیل، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی بوده است.
کولیوند همچنین اعلام کرد: با توجه به بارش نزولات آسمانی، 9 درصد عملیات در برف و کولاک و شش درصد عملیات در سیل و آبگرفتگی افزایش داشته است. 104 درصد نیز مصدومان انتقالی به مراکز درمانی کاهش نشان میدهد.
کولیوند در پایان از تصمیم برای ساخت اقامتگاههای بینراهی برای مسافران خبر داد و گفت: برای تحقق شعار هر خانواده یک امدادگر از مدارس، مساجد، اجتماعات مردمی و ... برای آموزش مردم استفاده خواهد شد.
وی در خصوص تعداد کشتهشدگان در حوادث نیز تصریح کرد: این آمار توسط پزشکی قانونی اعلام خواهد شد.