کد خبر: 1392248
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۵
دیناروند مطرح کرد:

سیاست‌های ابلاغی و توسعه حوزه طب سنتی ایرانی و اسلامی

گروه سلامت: رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: به طور کلی سیاست‌های ابلاغی هم به سمت توسعه در حوزه طب سنتی ایرانی و اسلامی است و هم جلوگیری از مسائلی که ممکن است بیشتر غیرعلمی باشد و بعضا به صورت سو استفاده قابل مشاهده است که از این مسائل باید مراقبت کنیم.

رسول دیناورند، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سیاست‌های ابلاغی روندی است که بعد از ابلاغ سند چشم انداز توسط مقام معظم رهبری آغاز شده است، اظهار کرد: این امر براساس اصل 110 قانون اساسی صورت می‌گیرد که سیاست‌های کلان را رهبری با مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین و ابلاغ می‌کنند.
دیناروند با تاکید بر اینکه ابلاغ سیاست‌های کلی سلامت فرایند چندین ساله را طی کرده است، گفت: این سیاست‌ها یک سند بالادستی محسوب می‌شود، تکلیف دستگاه‌های گذاری و اجرایی را روشن و جهت گیری کلی کشور برای آینده را تعیین می‌کند که در حوزه سلامت نیز این سیاست‌ها دارای 14 بند است که تعدادی مستقیم و تعدادی نیز به صورت غیرمستقیم به سازمان غذا و دارو مربوط می‌شود.
حمایت از تولید ملی، توسعه و توانمندی داخلی
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: به هر حال نظام سلامت که سازمان غذا و دارو نیز بخشی از آن است موظف است از تولید ملی حمایت کند و به شکلی برنامه‌ریزی کند که در حوزه دارو و واکسن، فراوردهای بیولوژیک و یا هر یک از خدمات درمانی که به دارو و تجهیزات پزشکی مربوط است، توسعه صنعت و توانمندی داخلی را پیگیری کند.

دیناروند در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: این امر در وزارت بهداشت تقریبا نهادینه شده و سال‌ها نیز این سیاست‌ها وجود داشته و در دولت یازدهم هم این موضوع به صورت جدی‌تر در حال پیگیری است که با ابلاغ این سیاست‌ها کار راحت‌تر می‌شود و امیدواریم قوانینی هم که در این راستا مورد نیاز است تصویب و ابلاغ شود.
برنامه‌ریزی اجرایی برای جلوگیری از ایجاد تقاضاهای القایی در بخش درمان
وی با تاکید بر اینکه ایجاد تقاضاهای القایی و مسائلی که بدون دلیل علمی هزینه‌های درمان مردم را اضافه می‌کند، در این سیاست‌های ابلاغی منع شده است، بیان کرد: تشخیص‌های غلط، تجویزهای بی‌جا یا به طور کلی هرگونه تشویق به مصرف داروی خاص و گران قیمت و یا اصرار بر استفاده از داروهای برندی که ممکن است مشابه ژنریک تولید داخل آن وجود داشته باشد به طور کلی در این سیاست‌ها منع شده است که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو برنامه ریزی‌های اجرایی را برای تحقق این مقوله انجام خواهیم داد.
افزایش کیفیت و سلامت فراوردهای غذایی
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: در حوزه فراوردهای بهداشتی و همین طور غذا، تکیلف مشخصی داریم و در این قسمت هم غذای سالم را وزارت بهداشت و سازمان باید تضمین کند و هم فراوردهای بهداشتی باید براساس معیارها و استاندارهای ملی و جهانی صورت بگیرد، به هر حال افزایش کیفیت و سلامت در این حوزه مدنظر است که این امر نیز با ابلاغ سیاست‌ها به شکل جدی‌تری پیگیری می‌شود.
پیگیری فراوردهای سنتی و گیاهی مبتنی بر شاخصه‌های علمی
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تاکیدات سیاست ابلاغی به حوزه فراوردهای سنتی و گیاهی، گفت: در این بخش نیز هم باید درصدد توسعه باشیم و هم این مباحث را مبتنی بر شاخصه‌های علمی پیگیری کنیم.
توسعه در حوزه طب سنتی ایرانی و اسلامی
دیناروند ادامه داد: به طور کلی سیاست‌های ابلاغی هم به سمت توسعه در حوزه طب سنتی ایرانی و اسلامی است و هم جلوگیری از مسائلی که ممکن است بیشتر غیرعلمی باشد و بعضا به صورت سو استفاده قابل مشاهده است که از این مسائل باید مراقبت کنیم.

captcha