علی اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری، در خصوص نگرانیهای موجود در مورد فراموشی تاکیدات این برنامه همچون قانون برنامه پنجم توسعه، عنوان کرد: این نگرانی به حقی است و همه ما به عنوان کارگزاران نظام سلامت موظف هستیم این نگرانی را کاهش بدهیم.
پاسدار سیاستهای ابلاغی سلامت باشیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان سند بالادستی تلقی میشود و یک راهکار مشخصی است که پس از سالها در فرمول خاصی تعریف شده و همه ما باید پاسدار آن باشیم.
پیوندی ادامه داد: اجرای دقیق این برنامه زمان بر است، کارگروههای متعددی باید تشکیل شود و راهکارهای عملیاتی و اجرایی آن باید تعریف شود و موضوعی نیست که خود وزارت بهداشت بخواهد به تنهایی این کار را انجام دهد مطمئنا وزارتخانههای دیگر و گروههای بخشی، بین بخشی و فرابخشی باید دست به دست همه بدهند تا به عنوان سند بالادستی، مترقی و طلایی مشکلات و دغدغه نظام سلامت مردم را کاهش بدهند.
چگونگی تبدیل ایران به قطب پزشکی جهان اسلام
وی همچنین در خصوص چگونگی تبدیل ایران به قطب پزشکی جهان اسلام و آسیای جنوب غربی، گفت: ما در بسیاری از معیارها و شاخصها وضعیت بسیار مناسبی داریم و رسیدن به این مهم موضوع دست یافتنی است ولی باید همه دست به دست هم بدهند، نیروها تجمیع پیدا کنند و یک انگیزه مناسبی فعال شود تا پشتکار، خلاقیت و با تکیه بر نیروهای که خودمان داریم به آن ایدهال دست پیدا کنیم.
آمادگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای اجرای طرح تحول نظام سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آغاز اجرای طرح تحول در نظام سلامت، عنوان کرد: این برنامه از 15 اردیبهشت با حضور رئیس جمهور به طور رسمی آغاز شده ولی دانشگاههای علوم پزشکی به ویژه شهید بهشتی از مدتها قبل امور ستادی مربوط به این برنامه را انجام داده بودند.
پیوندی با اشاره به آمادگی 17 بیمارستان و مراکز آموزشی و درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای اجرای طرح یاد شده، ادامه داد: با جلسات متعددی که با رؤسای بخشها، مدیران گروهها و روسای بیمارستانها داشتهایم، راهکارهایی که در بسته طلایی طرح تحول نظام سلامت پیش بینی شده را از 15 اردیبهشتماه انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: چون طرح اولیه است ممکن مشکلاتی هم داشته باشد ولی آن مشکلات نیز قابل حل است که به مرور زمان آنها را برطرف میکنیم و درصددیم موضوعی که مدنظر رئیس جمهور، هیئت دولت و وزیر بهداشت است در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به نحو احسن انجام دهیم.
پیوندی همچنین در خصوص احتمال ارائه دارو و تجهیزات بی کیفیت پس از آغاز اجرای این طرح، گفت: چنین ایدهای وجود ندارد و در بحث دارو و تجهیزات پزشکی براساس پروتکل استاندارد درمانی، اساس کار بر کیفیت و کنترل وضعیت است که با هماهنگی روسای بخش، مدیران گروه و روسای بیمارستانها فعالیتها به همان نحوی که از قبل انجام میشده با همان کیفیت و نظارت ادامه خواهد یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: ولی در چارچوب خاصی که هم بتوانیم منابع را ذخیره و هم کار با کیفیت ارائه کنیم تا بیماران راضی باشند به طور کلی استانداردسازی و تجمیع نیروها در جهت ارائه کیفیت بهتر خدمات است.
براساس گزارش ایکنا، با آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت، پس از این بیماران با مراجعه به بیمارستانها بیشتر از 10 درصد برای بستری پرداخت نخواهند کرد و برای تهیه اقلام و تجهیزات مورد نیازشان به خارج از بیمارستان ارجاع داده نخواهند شد.