کد خبر: 1392265
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۷

مراسم بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی برپا شد/ تجلیل از هنرمندان انقلابی

گروه هنر: مراسم بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی همزمان با سالروز شهادت شهید آوینی روز گذشته با حضور رئیس حوزه هنری، رئیس سازمان سینمایی و جمعی از هنرمندان برپا شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مراسم بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی عصر روز گذشته همزمان با سالروز شهادت سید‌شهدای اهل قلم شهید سید مرتضی آوینی  با حضور محسن مؤمنی شریف، رئیس حوزه هنری، حمید شاه آبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان هنر انقلاب اسلامی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
محسن مؤمنی‌شریف، رئیس حوزه هنری در این مراسم  با اشاره به این که هنرمندان زیادی در راه اعتلای هنر انقلاب اسلامی زحمت و مرارت فراوانی کشیده‌اند، گفت: متأسفانه در حال حاضر از برکت وجودی بسیاری از این عزیزان محرومیم که اگر خواسته باشم نام تک تک آنها را به زبان بیاورم ممکن است عزیزی از قلم بیفتد و لذا تنها به سه تن از این عزیزان که سال گذشته در این مراسم همراه ما بودند و اکنون به دیار حق شتافته‌اند اشاره می‌کنم.
وی ادامه داد: نخست آنها شهیدهادی باغبانی، جوان مستعد و فیلمسازی است که به دست دژخیمان و تکفیری‌ها در حین فیلمسازی در سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگری حجت ‌الاسلام انصاری رایزن فرهنگی ایران در لبنان که در بیروت و در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید و سرآخر مرحوم امیرحسین فردی که ادبیات انقلاب اسلامی مرهون زحمات و تلاش‌های اوست.
 

آوینی واجد همه ویژگی‌های هنرمند انقلابی است

مؤمنی‌شریف تصریح کرد: اما شخصی که موجب شده است سالروز شهادت وی به نام روز هنر انقلاب اسلامی نامگذاری شود شهید سید مرتضی آوینی است؛ هنرمند انقلابی که واجد همه ویژگی‌ها و شرایط یک هنرمند متعهد انقلابی بود و من می‌توانم در این فرصت کم تنها به سه شاخصه اصلی او اشاره کنم که اولین آنها باورمندی او بود؛ آوینی یک مسلمان شیعه بود، اعتقاد به حرکت عظیم و پربرکت انقلاب اسلامی داشت و ایجاد تمدن نوین اسلامی را در پرتو ظهور حضرت حجت(عج) متصور بود.
وی در ادامه گفت: او مبنای درست و محکمی داشت و به عنوان دومین خصیصه او می‌توان به اخلاق‌مداری و متشرع بودن او اشاره کرد که در عین روشنفکری و پیشرو بودن اما هیچ‌گاه از مدار اخلاق و توجه و رعایت همه اصول اخلاقی عدول نکرد.
رئیس حوزه هنری دانشمندی و تسلط او به علوم روز را سومین ویژگی این هنرمند برشمرد و گفت: او اهل مطالعه بود و تسلط کافی بر همه علوم مرتبط با آنچه که به آن می‌پرداخت داشت هم در زمینه فیلمسازی و هم در مورد معماری که رشته اصلی تحصیلی او بود.


هنرمند مسلمان عزت خود را از خدا طلب می‌کند

مؤمنی‌شریف سپس به  ویژگی یک هنرمند مسلمان و متعهد پرداخت و گفت: هنرمند مسلمان عزت خود را از خدا طلب می‌کند و صعود کلام او در مواجه با مخاطب به منظور تأثیرپذیری آن مبتنی بر عمل صالح است؛ بر همین پایه است که هنر انقلاب اسلامی الهام‌بخش و زمینه‌ساز تمدن نوین اسلامی است و باید بیش از پیش به آن براساس راه روشنی که امثال شهید‌آوینی پیش پای ما گذاشته‌اند توجه کرد.
در ادامه این مراسم پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری به ایراد سخن پرداخت و گفت: در همه جای دنیا یکی از استفاده‌های متداول موسیقی موسیقی کاربردی که کمپانی‌ها و شرکت‌های معتبر از آن به عنوان نشانه و لوگوی خود استفاده می‌کنند و معمولاً در آن اهداف کلان آن سازمان و شرکت معرفی و تبیین می‌شود.
وی گفت: به همین دلیل پیشنهادی را در مورد ساخت سرود حوزه هنری از مدت‌ها قبل به مسئولان حوزه هنری ارائه کردم که پس از موافقت در چند جلسه کلیدواژه‌های آن منطبق با  اهداف حوزه هنری استخراج و در اختیار ناصر فیض برای سرودن شعر آن قرار گرفت و از آنجا که به تعطیلی ارکستر سمفونیک تهران مواجه شدیم لذا بخش‌هایی از آن با صدای علی زندوکیل در ارکستر سمفونیک اوکراین ضبط شد و سپس کلیپ این موسیقی برای حضار پخش شد.
 

انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی با اجماع همه نخبگان هنری صورت می‌گیرد

سپس محمد سرشار، رئیس حوزه هنری کودک و نوجوان و مسئول تدوین شیوه‌نامه انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سخنانی به  تبیین شیوه انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی در نخستین دوره آن پرداخت و گفت: البته باید به این نکته توجه داشت که چهره هنر انقلاب تنها به یک سازمان و نهاد محدودی همچون حوزه هنری نیست و به همین دلیل به اجماع نخبگان در رشته‌های گوناگون هنری نیاز بودیم.
وی گفت: انتخاب این نخبگان برای زیر نظر داشتن افراد مورد نظر برای رسیدن به یک نتیجه نهایی به منظور انتخاب چهره سال هنر انقلاب اسلامی از میان سه طیف پدیدآورنده، مسئول و منتقد هنری انتخاب شده است که آنها مأموریت یک‌ساله دارند تا در نهایت به معرفی چهره‌های شاخص هنری بپردازند.
سرشار تصریح کرد: در مرحله نخست این انتخاب ما 8 رشته هنری را در نظر گرفته‌ایم که عبارتند از داستان، شعر، خاطره‌نویسی، نمایش، فیلم داستانی، فیلم مستند، موسیقی و هنرهای تجسمی  که پس از تحلیل و بررسی یک ساله هیئت داوران در نهایت با جمع‌بندی نهایی به معرفی چهره سال هنر انقلاب منتج خواهد شد.
این گزارش حاکی است در این مراسم علیرضا قزوه به شعرخوانی پرداخت و در پایان نیز از 9 پیشکسوت هنر انقلاب اسلامی  شامل سعید کشن فلاح؛ کارشناس هنرهای نمایشی، صادق مصلح؛ شاعر، سید‌مسعود شجاعی طباطبائی؛ کاریکاتوریست، رضا مهدوی؛ آهنگساز، قادر طهماسبی؛ نویسنده، مجید شاه حسینی؛ کارشناس سینما، عباس براتی‌پور، شاعر، محمد کاسبی؛ بازیگر سینما و عبد‌الحمید قدیریان؛ نقاش و طراح صحنه سینما تجلیل شد که هر کدام از آنها به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

captcha