کد خبر: 1392288
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶
خیرالامور از شهید‌ صیاد‌ شیرازی می‌گوید:

صیاد شیرازی حلقه اتصال سپاه و ارتش بود/ ارادت مثال‌زدنی به اهل بیت‌(ع) + صوت

گروه جهاد و حماسه: یک کارشناس دفاع مقدس با بیان اینکه ارادت خالصانه‌ شهید صیاد شیرازی به اهل بیت‌(ع) مثال زدنی بود، گفت: همه شهید صیاد شیرازی را یک ارتشی بسیجی می‌شناختند.

سیدمحمود خیرالامور، کارشناس دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به تشریح شخصیت والای شهید صیاد شیرازی پرداخت و گفت: این شهید بزرگوار اسوه حسن خلق و نیک‌سیرتی بود. از جمله شخصیت‌هایی بود که در چهره‌های شاخص و فعال انقلاب اسلامی و دفاع مقدس جزء افراد انگشت‌شمار محسوب می‌شوند؛ شخصیت صیاد شیرازی بود.

شهید صیاد، چهره‌ای بارز از انقلاب بود

خیرالامور با بیان اینکه خصوصیت رفتاری و اخلاقی شهید صیاد، وی را چهره‌ای بارز از انقلاب جلوه می‌داد، اظهار کرد: خدمت‌گذاران فراوانی در ارتش جمهوری اسلامی داشتیم و داریم که خدمات شایسته‌ای هم داشتند، اما شهید صیاد شیرازی از جایگاه والایی برخوردار بوده و است.

وی افزود: قبل از انقلاب هم شهید صیاد تأثیرات مثبت محیطی بسیاری داشته‌اند. البته چهره‌ای مثل ایشان کم و نادر بودند؛ این موضوع هم برمی‌گردد به بحث تربیتی وی و ارادتی که صیاد به اسلام و اهل بیت و قرآن داشت.

برگزاری مراسم اهل‌بیت(ع)

این کارشناس عرصه دفاع مقدس با اشاره به مراسم بزرگداشت اهل‌بیت(ع) و مراسمی که در منزل شهید صیاد شیرازی برگزار می‌شد، بیان کرد: یک ژنرال نظامی با آن جایگاه والا، جلوی در می‌ایستاد، تواضع حاضران را به داخل دعوت می‌کرد و کفش‌های آنان را جفت می‌کرد.

وی یادآور شد: گویی این شخصیت که دارای یک مقام بالای نظامی است و اغلب در مجامع بین‌المللی، نظامی و سیاسی حضور دارد، فردی عادی است. ارتباط وی با بحث معرفتی مجالس، آن هم به این صورت متواضعانه برای بسیاری از افراد تعجب‌آور بود، ولی این موضوع از جانب وی خیلی خوب هضم شده بود و خودش را به عنوان خادم و مرید اهل‌بیت(ع) می‌دانست.

ارادت ویژه به علما

خیرالامور اذعان کرد: نمونه بارز ارادتی که این شهید به علما داشت، دیدارهای متعدد شبانه‌ای بود که زمانی که از  مناطق عملیاتی برمی‌گشت، قبل از اینکه به منزل برود، خدمت آیت‌الله بهاءالدینی می‌رسید و مراوداتی داشتند و شهید صیاد کسب تکلیف و مشورت می‌کرد.
وی بعد دیگر شخصیت این شهید بزرگوار را حلقه اتصالی دانست که میان ارتش و سپاه برقرار کرد و افزود: وی حلقه ناگسستنی میان ارتش و سپاه ایجاد کرد. در حقیقت نیروهای بسیجی و سپاهی وی را به عنوان یک ارتشی بسیجی می‌شناختند و همین عنوان و لقب را برای ایشان شایسته می‌دانستند.

این یادگار سال‌های دفاع مقدس اذعان کرد: خصوصیت بارز دیگر صیاد، حضور دائمی در خط مقدم بود. وی جزء آن کسانی نبود که «بگوید بروید جلو»؛ جلو می‌رفت و می‌گفت «بیایید». کمتر از این فرماندهان که به این صورت، بی‌ادعا و با هدف در خطوط مقدم حضور پیدا می‌کردند داشتیم.

تواضع مثال‌زدنی در محل کار

وی ادامه داد: صیاد نوعی تواضع خاص هم در محیط کاری و ارتباطی با همکاران داشت. وی شخصیتی بود که مراحل مختلف نظامی را طی کرد و رسید به آنجا که درجه سرهنگی گرفت. وی به خاطر ناملایمات سیاسی و بی‌لیاقتی‌های که از جانب بنی‌صدر، فرماندهی کل قوای وقت صورت گرفت، تنزل درجه پیدا کرد.
خیرالامور اظهار کرد: وی در این شرایط خیلی محتاطانه و صبورانه و با سعه صدر، دندان روی جگر گذاشت و با امام مشورت کرد و خدا هم خواست که عزتش بیشتر بشود. بعد از عزل بنی‌صدر، وی مقام بالاتری گرفت، درجه‌اش برگشت و محبوب جامعه و امام قرار گرفت.

وی در ادامه سخنان خود به نقل خاطره‌ای از زبان راننده شهید صیادشیرازی پرداخت و گفت: راننده این شهید تعریف کرد که «وقتی جایی برای مأموریت سرکشی و بازرسی می‌رفتند، چند کیلومتر به چند کیلومتر، تیمسار می‌گفت یک ترمز بزن و می‌ایستادم کنار جاده؛ دو رکعت نماز می‌خواند. به ایشان ‌گفتم خوب برویم. دو، سه بار این کار انجام می‌شد؛ سؤال کردم که تیمسار این کار شما برای چیست، یک نفس بلندی کشید و پاسخ داد: جای جای اینجا، دوستان و همرزمان من به شهادت رسیده‌اند؛ حداقل حقی که گردن من دارند، این است که بایستم، یک نمازی برای آنها بخوانم».

این کارشناس عرصه دفاع مقدس بیان کرد: این خصوصیات روحی، محبوبیت را برای وی به همراه آورد و سبب شد تا مردم هم در مراسم تشییع پیکر این شهید، از وی استقبال کنند.

 

جمله رهبر معظم انقلاب درباره شهید صیاد؛ «دلم برای صیاد تنگ شده بود»

وی به علاقه شدید مقام معظم رهبری به این شهید بزرگوار اشاره کرد و افزود: نقل قولی از فرزند این شهید مبنی بر حضور حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر مزار شهید صیادشیرازی است که می‌گوید: «فردای روزی که پدرم را به خاک سپردیم، بعد از نماز، خانواده تصمیم گرفتند که به بهشت زهرا(س) برویم و قبور شهدا را زیارت کنیم، همین طور فاتحه‌‌ایی برای پدرم بخوانیم. وارد بهشت زهرا که شدیم، هوا گرگ و میش بود. داشتیم نزدیک می‌شدیم که اوضاع را غیرعادی دیدیم. در اطراف محل خاکسپاری پدرم دیدیم که محافظانی رفت و آمدها را کنترل می‌کنند. وقتی که خودمان را معرفی کردیم، اجازه دادند وارد آن حلقه امنیتی شویم. نزدیک‌تر که رفتیم دیدیم که رهبر معظم انقلاب سر مزار پدرم نشسته‌اند و با یک حالت تعارف و خجالتی گفتیم، می‌فرمودید زودتر می‌آمدیم و میزبانی می‌کردیم؛ حضرت آقا فرمودند که دلم برای صیاد تنگ شده بود.»

وی بیان کرد: خوش به حال شخصیت‌هایی چون چمران، صیادشیرازی، بابایی و مثل خیلی از این عزیزانی که حقیقتاً زندگی و رفتار و سیره آنها برای ما مایه عبرت و الگو است که رهبر یک انقلاب می‌گوید «دلم برای صیاد تنگ شده»؛ به راستی این شهدا چه کار کرده‌اند که دل رهبر معظم انقلاب را برده‌اند و چه کار کردند که این طور در یادها ماندگار شده‌اند. بعد از 15 سال، هنوز وقتی نام صیادشیرازی برده می‌شود، اشک در چشمان بسیاری از افراد حلقه می‌زند.

captcha